reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Paulenka jedyne co moge ze swojej strony powiedziec to ze tak sie zdarza. Trzeba zrobic bete i odwiedzic lekarza ale jesli testy sa negatywne to ciezko mi powiedziec czy to ciaza... wydaje mi sie ze cykl sie rozregulowal.

Jotka jestem i podczytuje ale chyba migrena zaczyna mnie rozkladac, glowa boli i boli kazde spojrzenie w ekran wiec unikam. Jakbym zamilkla na dluzej to znaczy ze to to bo jak sie bedzie dzialo cos zlego to chocbym miala pawia na ekran puscic to dam znac.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Paulenka jedyne co moge ze swojej strony powiedziec to ze tak sie zdarza. Trzeba zrobic bete i odwiedzic lekarza ale jesli testy sa negatywne to ciezko mi powiedziec czy to ciaza... wydaje mi sie ze cykl sie rozregulowal.

Jotka jestem i podczytuje ale chyba migrena zaczyna mnie rozkladac, glowa boli i boli kazde spojrzenie w ekran wiec unikam. Jakbym zamilkla na dluzej to znaczy ze to to bo jak sie bedzie dzialo cos zlego to chocbym miala pawia na ekran puscic to dam znac.

Ehhh.. troche zawsze nadziei jest.. ide w poniedziałek do lekarza zobaczymy co powie.

Paulenka nadzieja jest zawsze. Ale jesli zazwyczaj masz krotkie cykle a teraz przy tak dlugim testy sa negatywne to obstawiam 2 opcje. Albo cykl byl bezowulacyjny i nie wystapilo krwawienie albo owulka sie przesunela i ciaza jest na tyle wczesna ze nie mozliwa do wykrycia przez zwykly test jeszcze. Ja duphastonu nigdy nie bralam wiec nie mam pojecia jak sie odniesc do tej czesci ale moze dziewczyny beda mialy pomysl co sie tam moze dziac. Trzymam kciuki za wizyte u lekarza, on na pewno wszystko wyjasni.

Paulenka a czemu zmniejszylas dawke a nie zostawiłaś całkowicie?

U mnie te boleści dzien w dzien jak na @..klucie... Wszędzie i w paxhwinach juz mnie irytuja strasznie i zaczelam sobie wkrecac ze moze chora na co jestem :errr: ehhhh no bo zeby co dzień ! Dziś 'cycki' ogladalam az zeza robiłam głupia ja ..no byly zylki..ale to chyba te co zawsze:-D

Chyba rozstrojenie mi dziś nie pomaga heee

Ola milego upojnego weekendu he

więc tak. Dziś mój 43 dc nadal brak miesiaczki, testy negatywne, od jakiegoś polroku stosuje duphaston na uregulowanie cyklu(16-25) 2x1 tab. od tego cyklu zmniejszylam dawke. Niestety okres nie pojawił sie. może juz ktos cos podobnego przechodził?
Paulenka to rozumiem ze skoro bralas duohaston to moalas nieregolarne misiaczki czy nie balas sie ze jak go bedziesz brac to zablokujesz sobie owulacje? Bo mi lekarka tez kazala brac a @ mam bardzo roznie wiec nie mam pojecia kiedy u mnie owulacja i tak sie troche boje ze sobie zablokuje wszysto. I czy jak lekarz ci go zapisal to robil ci jakies badania?

Paulenka to rozumiem ze skoro bralas duohaston to moalas nieregolarne misiaczki czy nie balas sie ze jak go bedziesz brac to zablokujesz sobie owulacje? Bo mi lekarka tez kazala brac a @ mam bardzo roznie wiec nie mam pojecia kiedy u mnie owulacja i tak sie troche boje ze sobie zablokuje wszysto. I czy jak lekarz ci go zapisal to robil ci jakies badania?
Pewnie jak w polsce to nic nie robil lekarz. Daja leczą nie stosujac profilaktyki. O zgrozo.

Witam piątkowo. Mamy dzis uroczo brzydki dzień. Ale juz njedlugo laba az do poniedzialku wiec wcale mi ta pogoda humoru nie psuje..

Jesli chodzi o dolegliwosci ciagle napierniczaja mnie cyce, rozwiez jestem tym zmeczona okropnie. Inne dolegliwosci. Hmmm... cos tam pokuje i cisza. Jedno co zauwazylam to, że jak nigdy, gdy cos zjem, i to zwyczajna porcję to za chcile mam uczucie przezarcia az mnie przuch boli i pufam

zem3j44j4b8qvg9a.png

Kotek87 daj znać jak już zrobisz test :happy: ONAONAONA upojny to raczej nie będzie bo jedziemy z dziećmi M, ale myślę, że jakaś szansa na małe co nieco będzie :-D U mnie żeby nie było tak miło, to coś mi w aucie się chrzani :crazy:
Witam piątkowo :)

Pewnie jak w polsce to nic nie robil lekarz. Daja leczą nie stosujac profilaktyki. O zgrozo.

Witam piątkowo. Mamy dzis uroczo brzydki dzień. Ale juz njedlugo laba az do poniedzialku wiec wcale mi ta pogoda humoru nie psuje..

Jesli chodzi o dolegliwosci ciagle napierniczaja mnie cyce, rozwiez jestem tym zmeczona okropnie. Inne dolegliwosci. Hmmm... cos tam pokuje i cisza. Jedno co zauwazylam to, że jak nigdy, gdy cos zjem, i to zwyczajna porcję to za chcile mam uczucie przezarcia az mnie przuch boli i pufam

zem3j44j4b8qvg9a.png
Ja bylam w srode u gin mowie ze chcialabym skieeowanie na hormony a ona do mnie ze jak stac mnie na dziecko to moge se te badania prywatnie zrobic. Normalnie az sie zaczeslam. Powiedzialam jej kilka slow wyszlam i pieprzlam drzwiami.

Tak dokladnie na regularne miesiaczki. Lekarz zapewnial mi ze pomoze zajsc w ciaze od ponad polroku nic. Nie wiem czy mam owulacje nie widze plodnego sluzu nigdy wyjatkiem bylo teraz w 26dc duzo plodnego a potem.nie dostalam miesiaczki... nie robilam zadnych badan ale ostatnio jak u niego bylam kazal w nowym cyklu zrobic badania na prolaktyne I tsh a potem monitoring czy sa pecherzyki.a jak.nie to stymulacja.. nadal jestem w martwym punkcie bo cykl jeszcze sie.nie skonczyl.. zero plamien. Tylko brzuch mnie bolal jak na miesiaczke I mam napuchniete piersi

reklama
Tak dokladnie na regularne miesiaczki. Lekarz zapewnial mi ze pomoze zajsc w ciaze od ponad polroku nic. Nie wiem czy mam owulacje nie widze plodnego sluzu nigdy wyjatkiem bylo teraz w 26dc duzo plodnego a potem.nie dostalam miesiaczki... nie robilam zadnych badan ale ostatnio jak u niego bylam kazal w nowym cyklu zrobic badania na prolaktyne I tsh a potem monitoring czy sa pecherzyki.a jak.nie to stymulacja.. nadal jestem w martwym punkcie bo cykl jeszcze sie.nie skonczyl.. zero plamien. Tylko brzuch mnie bolal jak na miesiaczke I mam napuchniete piersi
Mialo byc nieregularne :-) najwiecej 52dc ale zdazaly sie takie 30dniowe

Do góry