reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
beta teoretycznie jest wykrywalna jakies 48h od zagnieżdzenia... ale nie dajmy sie zwariowac, po pierwsze to drogi interes często, u mnie np ponizej 30zl ciezko znalezc... poza tym. kurde, dziewczyny, bo zwariujemy za chwile :p

Apropos zwariowania :p Ja im więcej testów w domu mam, tym więcej zużyję :p w ferworze tak dużej ilości podwójnych kreseczek, zaczęłam liczyć, że może mi się cykl wydłużył i np owu była później, co wskazywałoby, że poprzednie testy robiłam 8 dni po owu. A że szaleliśmy dość sporo w pierwszej części cyklu, to może jednak... No ale 10 dni po owu, to już na bank by test wyszedł :p więc siadłam sobie na tyłku, zbeształam samą siebie żeby nie świrować i czekam spokojnie na @

Grunt to dobra samokontrola :D

Dla mnie końcówka ciąży to była tortura a poród wyobrażałam sobie dużo gorzej. Ostatnie 5 minut nieprZyjemne ale poza tym to ja krzyczałam ze u dentysty gorzej boli a tu minuta skurcz minuta odpoczynku luksus hihi za to bardzo źle wspominam początki karmienia, pokarmu nie miałam i pieruńsko to bolało. Niesamowicie zaskoczyło mnie to bo nikt mnie nieostrzegl. Myślałam że to naturalna sprawa małe ssie mleko płynie i wszyscy zadowoleni. Poród chętnie powtórzę ale czy będę karmić znowu to juz nie jest takie pewne.

Dziewczyny mam do was pytanie. Przed @ odkąd pamiętam zawsze bolaly mnie piersi i to do tego stopnia ze miałam problem się na nie nawet położyć. Od dwóch cykli brak bolu piersi przed @ z czego się cieszę ale też troszkę mnie to martwi, bo nie wiem skąd nagle takie zmiany. Może któraś z was tak miała?!
Mnie przed poronieniem bolaly, a po poronieniu kilka cykli nie bolały, a potem tak na zmiane, ale czesciej mnie obecnie nie bolą niż bolą. Ale to dobrze, jak nie boli, to znaczy ze hormony sa ustabilizowane. W tym cyklu w ogole nawet @ mnie nie bolala! jaka bylam szczesliwa :) i gin nawet sam powiedzial na wizycie, ze w tym cyklu @ cie zaskoczyla, przyszla sobie nagle, ze to bardzo dobrze, ze jest czysta krew a nie skrzepy. a ja mowie że tak wlasnie bylo! nie wiem skad on to wiedzial, ale moj gin to takie rzeczy wlasnie potrafi z usg chyba wywnioskowac..

A ile in vitro teraz kosztuje, jeśli mogę spytać?
Tam gdzie ja bede robila to 4500zł punkcja, zaplodnienie, transfer.
Potem mozna jeszcze jakies dodatki brac, np mrozenie zarodkow, lepsza metoda wybierania plemnikow...
Do tego dojdzie koszt lekow, ktory moze i 3000zł kosztować.

Wiesz co, ja zawsze miałam bardzo nieregularne cykle, a w październiku odstawiłam anty i pewnie tu tkwi problem. Poza tym ja mam pcos, także to też swoje robi.
To moze zdecydowalabys sie na tego donga, co Spark bierze? tak fajnie jej pomogl, moze tez ci cykle wyreguluje i bedziesz miala krotsze cykle = wiecej szans :)

Ja kiedyś czytałam że muszi być 6 inseminacji żeby była decyzja o in vitro

Napisane na HTC Desire 310 w aplikacji Forum BabyBoom
Pewnie sa rozne szkoly. ale to takie ogolne zalecenia. A jak ja wiem, ze mojemu M gorączka wybiła wszystkie plemniki, to po co mam robic dalsze inseminacje, skoro i tak juz byl problem z plemnikami.. Dla mnie te 6 inseminacji to juz koszt in vitro. A inseminacja tak naprawde ma malą skutecznosc. Na watku o IUI dziewczyny w wiekszosci decyduja sie na in vitro.

U mnie na dozie też zero cieni :p już mi głupio iść do apteki kolejny tydzień z rzędu po test :p
U mnie na Doz/Nordtest wychodzi czasem taki zmyłkowy cien - ale juz wiem jak go rozpoznać. ten cien sie robi na brzegu miejsca gdzie powinna pojawic sie kreska testowa. jak sie dobrze przyjrzałam, to kreska testowała była biała - bielsza niż tło, a z jednej krawędzi tego białego miejsca pojawił się taki cień. oczywisciei po czasie.

Uff, w koncu nadrobilam...

reklama
W sobotę idę zbadać prolaktynę. Mam niedoczynność tarczycy, co prawda unormowaną, ale wolę sprawdzić jak z prolaktyną.
A prolaktyny nie powinno się badać w pierwszych dniach cyklu?

qdkkx1hpzei65q7s.png

Do góry