reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2015 : )

reklama
Cześć :)

Czy mogę do Was dołączyć?

Jestem szczęśliwą mamą Hani. Udało się nam Ją stworzyć przy pierwszym podejściu więc oszczędzone mi były Wasze stresy i rozczarowania. Teraz zaczęliśmy starania o rodzeństwo dla Małej. Jesteśmy po pierwszej próbie. @ (nie)powinna przyjść 1. grudnia. Mam bardzo regularne cykle pierwszą @ już 7 tygodni po porodzie dostałam i jest jak w zegarku.
ALE mam poporodowe zapalenie tarczycy, które spowodowało jej niedoczynność. Zażywam Euthyrox i regularnie badam TSH (ostatnie badanie w środę 1.5 więc jest OK ;) ). Naczytałam się jednak, że przy kłopotach z tarczycą jest ciężko o ciążę...więc się boję :(

Witamy i zapraszamy :)

jak u was przygotowania do swiat???:)

U mnie kiepsko. świąt ni widu ni słychu - w domu nic jeszcze nie zrobione, prezentów jeszcze nie mam. Ale pocieszające jest to, że jeszcze miesiąc, więc jest czas :tak:

anastazi i AnnieTess witajcie i powodzenia.
anastazi wpisuję Cię do poczekalni.
AnnieTess a Ciebie do listy staraczek z terminem spodziewanej @ na 1.12 i mam nadzieję, że nie przyjdzie :)

Lady Agnes dziękuje za wywołanie. Robiłam porządki z laptopem i nie miałam jakiś czas neta.
Ja czekam na drugą @ po poronieniu i strasznie się boję, bo ma przyjść jutro, najpóźniej pojutrze, a boję się temu, bo wszystko się wyjaśni, czy moje cykle wróciły do normy. Zawsze miałam jak w zegarku, zobaczymy co będzie teraz.
A tak poza tym to jakoś nie mam ostatnio humoru, pracy dla mnie jak nie było, tak nie ma i to mnie dobija ;(

Majdaczek a po jakim czasie dostałaś pierwszą @ po poronieniu? Bo właśnie nie wiem, kiedy ja mam się spodziewać mojej @.
I pytanie skąd jesteś? Jakiej pracy szukasz?

Ja właśnie wróciłam z moim R z kina :-) Padam na twarz, nie mam pojęcia jak ja jutro rano do pracy wstanę...
Miłej nocki dziewczyny!

Hej :)

My święta spędzamy u rodziny, więc nie za wiele mam do zrobienia ;) Tradycyjnie coś upiekę i zrobię śledzie. Mam już listę prezentów. Kupiłam nawet papier do pakowania :-p bo byliśmy w IKEA po stoliczek i krzesełko dla Hani, a ja lubię ich papiery.

Lady Agnes na czym byliście? Ja od urodzenia Hani byłam dwa razy w kinie (w tym raz z Hanią). A ponieważ jestem kinoholiczką :-D bardzo mi tego brakuje.

Lady Agnes Ja @ dostałam ok. 6 tygodni po poronieniu. Słyszałam, że powinna przyjść ok. 4-8 tygodni po.
Jestem z okolic Żywca i Bielska, tak pomiędzy :) Mój kierunek ze studiów to administracja, mam jeszcze technika ochrony środowiska. Przez kilka lat pracowałam w biurze jako sekretarka, potem byłam na wychowawczym, później zajmowałam się opieką nad uczniami podczas ich dowozu do szkoły i z powrotem, a ostatnio pracowałam na poczcie. Ale tak szczerze mówiąc to podejmę się każdej pracy, bylebym miała w miarę normalną umową, no i zarobki :), żeby była na jedną zmianę, bo mój mąż pracuje na 3 zmiany, a my niestety nie mamy opieki dla dzieci. Dobija mnie już ta sprawa z szukaniem pracy.

Ja Świąt jakoś nie czuję, a raczej nie chce czuć. Przykro mi się robi jak sobie pomyślę, że miałam być w te Święta w ciąży...;(
Prezenty mam, ale dla dzieci swoich i z rodziny na Mikołaja, o prezentach pod choinkę pomyślę później.
Któraś z Was pisała o klockach Lego z Biedronki, fajne są i dość tanie. Ja chyba też się przeżucę na kupowanie klocków Lego w supermarketach, bo ostatnio widziałam w jednym z nich klocki Lego City o, których marzył mój starszy syn o 25zł tańsze, niż Ja zamówiłam mu na Allegro, czasem można się przeliczyć :)

Lady Agnes Ja @ dostałam ok. 6 tygodni po poronieniu. Słyszałam, że powinna przyjść ok. 4-8 tygodni po.
Jestem z okolic Żywca i Bielska, tak pomiędzy :) Mój kierunek ze studiów to administracja, mam jeszcze technika ochrony środowiska. Przez kilka lat pracowałam w biurze jako sekretarka, potem byłam na wychowawczym, później zajmowałam się opieką nad uczniami podczas ich dowozu do szkoły i z powrotem, a ostatnio pracowałam na poczcie. Ale tak szczerze mówiąc to podejmę się każdej pracy, bylebym miała w miarę normalną umową, no i zarobki :), żeby była na jedną zmianę, bo mój mąż pracuje na 3 zmiany, a my niestety nie mamy opieki dla dzieci. Dobija mnie już ta sprawa z szukaniem pracy.

Ja Świąt jakoś nie czuję, a raczej nie chce czuć. Przykro mi się robi jak sobie pomyślę, że miałam być w te Święta w ciąży...;(
Prezenty mam, ale dla dzieci swoich i z rodziny na Mikołaja, o prezentach pod choinkę pomyślę później.
Któraś z Was pisała o klockach Lego z Biedronki, fajne są i dość tanie. Ja chyba też się przeżucę na kupowanie klocków Lego w supermarketach, bo ostatnio widziałam w jednym z nich klocki Lego City o, których marzył mój starszy syn o 25zł tańsze, niż Ja zamówiłam mu na Allegro, czasem można się przeliczyć :)
To ja o tym lego pisałam :)
Warto też zwrócić uwagę na lego w carfurze - teraz będą fajne zestawy. I w lidlu od 1.12 :tak:

Ja @ dostałam 17 dni po zakończonym krwawieniu. Skończyłam plamić 23, a 10.06 dostałam @
A plamiłam 9dni od 14.05 do 23.05 :(
Smutne to czasy. No ale ja samoistnie więc to też inaczej :tak:

Hej :)

My święta spędzamy u rodziny, więc nie za wiele mam do zrobienia ;) Tradycyjnie coś upiekę i zrobię śledzie. Mam już listę prezentów. Kupiłam nawet papier do pakowania :-p bo byliśmy w IKEA po stoliczek i krzesełko dla Hani, a ja lubię ich papiery.

Lady Agnes na czym byliście? Ja od urodzenia Hani byłam dwa razy w kinie (w tym raz z Hanią). A ponieważ jestem kinoholiczką :-D bardzo mi tego brakuje.

Byliśmy na November Man - Z Piercem Brosmanem, dużo strzelanek i trupów - nie moje klimaty ale mężulek dostał wejściówki na seans przedpremierowy za darmoche, więc nie narzekałam. Zresztą fajnie wyjść do kina dla samego wyjścia :)

Hmmm, ciekawe kiedy ja dostanę @. w sumie miałam zabieg więc pewnie dłużej mi to zajmie.
A o pracę cię pytałam bo my akurat szukamy osób do biura (sekretarek i osób do obsługi Klientów) ale to w Warszawie...

Dostałam @ :)
Majdaczek przepisz, że kolejna powinna przyjść 25.12 :D
Nie no teraz to muszą wyjść II. Taka data!

Teraz to nie ma bata! Muszą być 2 kreski!

A tak z innej beczki, chociaż widzę że przeważają tu mamy dziewczynek, ale zapytam:

macie jakiś pomysł na prezent dla 2latka, chłopca? Bo tak się składa, że chrześniak mojego R ma urodziny w grudniu + jest mikołaj i święta. Ale że nie mamy dzieci to ciężko nam wymyślić, co może uszczęśliwić takiego chłopca...:zawstydzona/y:

reklama
dziewczyny moge sie dołaczyc ? jestem staraczka 2015 bo obecnie mi nie wolno musze 6 mies moze rok wytrzymac ale to akurat moja decyzja ..doczytam sobie Was w miedzy czasie :)

Do góry