reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2015 : )

reklama
Cześć :)

Czy mogę do Was dołączyć?

Jestem szczęśliwą mamą Hani. Udało się nam Ją stworzyć przy pierwszym podejściu więc oszczędzone mi były Wasze stresy i rozczarowania. Teraz zaczęliśmy starania o rodzeństwo dla Małej. Jesteśmy po pierwszej próbie. @ (nie)powinna przyjść 1. grudnia. Mam bardzo regularne cykle pierwszą @ już 7 tygodni po porodzie dostałam i jest jak w zegarku.
ALE mam poporodowe zapalenie tarczycy, które spowodowało jej niedoczynność. Zażywam Euthyrox i regularnie badam TSH (ostatnie badanie w środę 1.5 więc jest OK ;) ). Naczytałam się jednak, że przy kłopotach z tarczycą jest ciężko o ciążę...więc się boję :(

Witamy i zapraszamy :)

jak u was przygotowania do swiat???:)

U mnie kiepsko. świąt ni widu ni słychu - w domu nic jeszcze nie zrobione, prezentów jeszcze nie mam. Ale pocieszające jest to, że jeszcze miesiąc, więc jest czas :tak:

anastazi i AnnieTess witajcie i powodzenia.
anastazi wpisuję Cię do poczekalni.
AnnieTess a Ciebie do listy staraczek z terminem spodziewanej @ na 1.12 i mam nadzieję, że nie przyjdzie :)

Lady Agnes dziękuje za wywołanie. Robiłam porządki z laptopem i nie miałam jakiś czas neta.
Ja czekam na drugą @ po poronieniu i strasznie się boję, bo ma przyjść jutro, najpóźniej pojutrze, a boję się temu, bo wszystko się wyjaśni, czy moje cykle wróciły do normy. Zawsze miałam jak w zegarku, zobaczymy co będzie teraz.
A tak poza tym to jakoś nie mam ostatnio humoru, pracy dla mnie jak nie było, tak nie ma i to mnie dobija ;(

Majdaczek a po jakim czasie dostałaś pierwszą @ po poronieniu? Bo właśnie nie wiem, kiedy ja mam się spodziewać mojej @.
I pytanie skąd jesteś? Jakiej pracy szukasz?

Ja właśnie wróciłam z moim R z kina :-) Padam na twarz, nie mam pojęcia jak ja jutro rano do pracy wstanę...
Miłej nocki dziewczyny!

Hej :)

My święta spędzamy u rodziny, więc nie za wiele mam do zrobienia ;) Tradycyjnie coś upiekę i zrobię śledzie. Mam już listę prezentów. Kupiłam nawet papier do pakowania :-p bo byliśmy w IKEA po stoliczek i krzesełko dla Hani, a ja lubię ich papiery.

Lady Agnes na czym byliście? Ja od urodzenia Hani byłam dwa razy w kinie (w tym raz z Hanią). A ponieważ jestem kinoholiczką :-D bardzo mi tego brakuje.

Lady Agnes Ja @ dostałam ok. 6 tygodni po poronieniu. Słyszałam, że powinna przyjść ok. 4-8 tygodni po.
Jestem z okolic Żywca i Bielska, tak pomiędzy :) Mój kierunek ze studiów to administracja, mam jeszcze technika ochrony środowiska. Przez kilka lat pracowałam w biurze jako sekretarka, potem byłam na wychowawczym, później zajmowałam się opieką nad uczniami podczas ich dowozu do szkoły i z powrotem, a ostatnio pracowałam na poczcie. Ale tak szczerze mówiąc to podejmę się każdej pracy, bylebym miała w miarę normalną umową, no i zarobki :), żeby była na jedną zmianę, bo mój mąż pracuje na 3 zmiany, a my niestety nie mamy opieki dla dzieci. Dobija mnie już ta sprawa z szukaniem pracy.

Ja Świąt jakoś nie czuję, a raczej nie chce czuć. Przykro mi się robi jak sobie pomyślę, że miałam być w te Święta w ciąży...;(
Prezenty mam, ale dla dzieci swoich i z rodziny na Mikołaja, o prezentach pod choinkę pomyślę później.
Któraś z Was pisała o klockach Lego z Biedronki, fajne są i dość tanie. Ja chyba też się przeżucę na kupowanie klocków Lego w supermarketach, bo ostatnio widziałam w jednym z nich klocki Lego City o, których marzył mój starszy syn o 25zł tańsze, niż Ja zamówiłam mu na Allegro, czasem można się przeliczyć :)

Lady Agnes Ja @ dostałam ok. 6 tygodni po poronieniu. Słyszałam, że powinna przyjść ok. 4-8 tygodni po.
Jestem z okolic Żywca i Bielska, tak pomiędzy :) Mój kierunek ze studiów to administracja, mam jeszcze technika ochrony środowiska. Przez kilka lat pracowałam w biurze jako sekretarka, potem byłam na wychowawczym, później zajmowałam się opieką nad uczniami podczas ich dowozu do szkoły i z powrotem, a ostatnio pracowałam na poczcie. Ale tak szczerze mówiąc to podejmę się każdej pracy, bylebym miała w miarę normalną umową, no i zarobki :), żeby była na jedną zmianę, bo mój mąż pracuje na 3 zmiany, a my niestety nie mamy opieki dla dzieci. Dobija mnie już ta sprawa z szukaniem pracy.

Ja Świąt jakoś nie czuję, a raczej nie chce czuć. Przykro mi się robi jak sobie pomyślę, że miałam być w te Święta w ciąży...;(
Prezenty mam, ale dla dzieci swoich i z rodziny na Mikołaja, o prezentach pod choinkę pomyślę później.
Któraś z Was pisała o klockach Lego z Biedronki, fajne są i dość tanie. Ja chyba też się przeżucę na kupowanie klocków Lego w supermarketach, bo ostatnio widziałam w jednym z nich klocki Lego City o, których marzył mój starszy syn o 25zł tańsze, niż Ja zamówiłam mu na Allegro, czasem można się przeliczyć :)
To ja o tym lego pisałam :)
Warto też zwrócić uwagę na lego w carfurze - teraz będą fajne zestawy. I w lidlu od 1.12 :tak:

Ja @ dostałam 17 dni po zakończonym krwawieniu. Skończyłam plamić 23, a 10.06 dostałam @
A plamiłam 9dni od 14.05 do 23.05 :(
Smutne to czasy. No ale ja samoistnie więc to też inaczej :tak:

Hej :)

My święta spędzamy u rodziny, więc nie za wiele mam do zrobienia ;) Tradycyjnie coś upiekę i zrobię śledzie. Mam już listę prezentów. Kupiłam nawet papier do pakowania :-p bo byliśmy w IKEA po stoliczek i krzesełko dla Hani, a ja lubię ich papiery.

Lady Agnes na czym byliście? Ja od urodzenia Hani byłam dwa razy w kinie (w tym raz z Hanią). A ponieważ jestem kinoholiczką :-D bardzo mi tego brakuje.

Byliśmy na November Man - Z Piercem Brosmanem, dużo strzelanek i trupów - nie moje klimaty ale mężulek dostał wejściówki na seans przedpremierowy za darmoche, więc nie narzekałam. Zresztą fajnie wyjść do kina dla samego wyjścia :)

Hmmm, ciekawe kiedy ja dostanę @. w sumie miałam zabieg więc pewnie dłużej mi to zajmie.
A o pracę cię pytałam bo my akurat szukamy osób do biura (sekretarek i osób do obsługi Klientów) ale to w Warszawie...

Dostałam @ :)
Majdaczek przepisz, że kolejna powinna przyjść 25.12 :D
Nie no teraz to muszą wyjść II. Taka data!

Teraz to nie ma bata! Muszą być 2 kreski!

A tak z innej beczki, chociaż widzę że przeważają tu mamy dziewczynek, ale zapytam:

macie jakiś pomysł na prezent dla 2latka, chłopca? Bo tak się składa, że chrześniak mojego R ma urodziny w grudniu + jest mikołaj i święta. Ale że nie mamy dzieci to ciężko nam wymyślić, co może uszczęśliwić takiego chłopca...:zawstydzona/y:

reklama
dziewczyny moge sie dołaczyc ? jestem staraczka 2015 bo obecnie mi nie wolno musze 6 mies moze rok wytrzymac ale to akurat moja decyzja ..doczytam sobie Was w miedzy czasie :)

Do góry