reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spotkanie czerwcówek

Palin- bo ja porostu najchętniej spotkała bym sie już dziś:-D:-D:-D

Myślałam o tym jeszcze dziś i tak:

- wszystkie informacje lepiej publikować tu a nie na fb (oczywiście tam też można) bo to w końcu spotykają się dziewczyny z bb a nie fb i nie wszyscy korzystamy z fb

- z mapki wynika oczywista oczywistość że spotkamy sie w środku naszego kraju czyli okolice Łodzi, a czy to będzie 30 km. na płónoc czy południe to już nie jest takie istotne bo jeśli ktoś przejedzie 300 km to i kolejne 30 zrobi

- fajny ten Uniejów ale sam cena może być dla niektórych za wysoka zwłaszcza jeśli ktoś ma większe dzieci, dlatego myśle ze można by tu wklejać linki z różnymi propozycjami

- odnośnie miejsca to musi to być hotel dla większej ilości osób bo nas trochę chyba będzie (nie widziałam listy ale z mapki wynika że 35 mamusiek?!:szok:, fajna jeśli by była tam restauracja w której można by zarezerwować salę dla nas i zorganizować coś w rodzaju wspólnego obiadu z kawą i ciastem ( tu by można jakąś zniżkę załatwić na taką zorganizowaną imprezę)

- a jak można to zamieścić tu listę żeby ją korygować

- więcej nie napisze bo mnie brzuch rozbolał, może jutro jak sobie przypomnę te dzisiejsze przemyślenie

- a i jak ktoś może to pogodę proszę ładną zarezerwować

Generalnie to rozwinęłam mysl anuli z poprzedniego posta, racja że jak się zbierzemy to zniżka może być konkretna musimy wiedzieć wcześniej żeby coś takiego mogło wypalić

A mam jeszcze jeden pomysł (sama jeszcze tego dobrze nie przemyślałam ale niektórym może się spodobać) ale to napisze później jak będziemy coś więcej wiedzieć

Jako że ja z Łodzi nie jestem i kompletnie nie orientuje się w tamtym terenie patrząc na mapę postanowiłam szukać czegoś w okolicach zalewu Sulejowskiego i jeziora Jeziorsko ale może ktoś ma lepszy pomysł

Szukam czegoś w tym stylu
http://www.pensjonatatmosfera.pl/ najlepiej by było z miejscem do zabawy dla dzieci (choć roczniaki to chyba tylko z huśtawki skorzystają)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja rózwnież uważam, ze centrum Polski to dobre miejsce. Tak by nie jechać dalej niż te ok 300 km.

Tylko, że uważam, że hotel to nie jest dobre miejsce na takie zjazd z dziećmi. Wydaje mi się, że lepszy byłby jakiś ośrodek w lesie, gdzie bedzie można spędzić czas na dworze, wieczorem posiedzieć może przy ognisku. Oczywiście musiałaby być również jakaś świetlica, miejsce dla dzieci - plac zabaw, malpi gaj - zwłaszcza dla tych starszych.

Może wszsytkie, w miare możliwości popatrzmy na rózńe ośrodki itd i dzielmy się linkami.
Miesiące chyba faktycznie wiosenne będą dobre. bo teraz zaostał tylko październik, listopad grudzień i reszte zimy to średnio, bo w ślizgawice i zawieruchę bym nie chciała jechać. Więc może być jak dla mnie już kwiecień.

Dzika - kocham Cię normalnie :) podpisuję się pod Twoimi słowami obiema rękoma ! Masz rację - ten Uniejów może drogo wyjść. Ten pensjonat,który zaproponowałaś super - ale mogą nie mieć tylu miejsc niestety, bo nas duuużo będzie ( przynjamniej mam taką nadzieję ) Twój termin mi odpowiada jak najbardziej. Może niech każda z nas wkleja linki z pensjonatami/hotelami/ motelami i wybierzemy coś sensownego

Tak jest Dzika masz racje. Kwiecień byłby super ;-)

Też myślę tak jak Robaczek że fajny byłby jakiś ośrodek w lesie, może jakieś fajne domki?
Gdzieś z dala od ulic nie trzeba byłoby tak pilnować dzieciaczków i mogłyby się wybiegać.

Tak mi się teraz przypomniało że niedaleko mnie jest coś takiego http://www.fajnewczasy.pl/noclegi/zalecze_male/osrodki_wypoczynkowe/21801

Lecę szukać innych propozycji :-)

Ostatnia edycja:
Ja się podpisuję pod postem Dzikiej jesli chodzi o termin i centrum Polski. Myslę, ze musimy szukac ośrodka przystosowanego dla dzieci a więc jakas świetlica wewnatrz, plac zabaw, miejsce na gila czy ognisko. Myślę, ze cena jest tez ważna bo nie wszystkie będzie stać tuż po świętach na wyjazd gdzie koszty osiągną granice 700 zł.Mi samej będzie cięzko bo będe już na 60 % urlopie macierzyńskim:baffled:

Kochane ja sie dopasuje do Was, ale liczcie nas rowniez :) - juz mezowi zapowiedzilam, choc ten kiwnal glowa na odczepnego...ach te chlopy.
Jak znajdziemy jakis pensjonat to chyba opanujemy go w calosci :D

reklama
Do góry