reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spotkanie Sierpniówek w Krakowie

malinka, bo serniki na KS nie należą do słodkich to są głównie serniki nowojorskie, wiem coś bo robiłam z niej już wszystkie niektóre parę razy. Ja od 2008 roku robię z tego bloga parę razy w tyg coś i powiem Ci, że trzeba wypracować swoje "normy" wtedy dodaje się swoich ulubionych składników tak w wytrawnych jak i słodkich rzeczach ile się lubi. No oprócz bezy tu nie polecam zmniejszać niczego bo bez może nie wyjść. Np. sernik wiosenny jest bardzo słodki, a ten najnowszy pina colada nam tak średnio podszedł i jest mało słodki.

reklama
Próbuje właśnie ciasteczka z mniejszą ilością cukru mam nadzieję, że teraz będą tak dobre jak Twoje Asia na pikniku. 5 maja jest casting do masterchefa w krk Asia próbuj :-)

Malinka ja nie wypominam wieku,broń Boże, tylko mówię,że mój jest za gówniarski jak do Was;-) moje koleżanki-rówieśniczki to latają jeszcze po dyskotekach i nie w głowie im dzieci, ja chciałam rodzinkę to mam;)

Ja o tym wieku to z czystej zazdrości, bo wizja że niebawem będe bliżej 40 niż 30 jest przerażająca trochę :wściekła/y:;-)

Zazdroszczę spotkania...
My nie dotarliśmy, bo byłam chora, ale teraz widzę, że dobrze się stało, bo Franek ma ospę (!!!). W czasie spotkania był już zarażający, więc lepiej, że nie przyszliśmy.

Czekam teraz tylko, kiedy Drobinę wykropkuje...

Katjusza, mój M uważa, że najlepsze były bułeczki piwne i "że mam się nauczyć takie robić";-):-)

dzag - kulki to nic innego jak zmiksowane suszone morele z biszkoptami, mokrymi rękapi lepisz kulke i na noc do lodówki, żeby zastygła, proporcje dowolne ;-)

Asia - ja bułeczki robiłam z tego przepisu - Wiejskie bułeczki z boczkiem, serem i cebulką ale mi zupełnie nie takie wyszły bo dałam duzo za duzo sera (strało mi sie za dużo i nie chciałam, żeby mi zsechł ;-)) no i zamiast boczku dałam szynkę.

reklama
Hej Mamusie - może to dobra okazja na spotkanie, co??

Zapraszam na krakowską edycję MIĘDZYNARODOWEGO TYGODNIA BLISKOŚCI, który już tuż tuż - od 7 do 12 października i którego współorganizatorem jest instytucja, w której pracuję. Będą warsztaty chustowe, profilaktyka zadławień, warsztaty psychologiczne, slajdowiska, wykłady, baby-joga i wiele wiele innych - I WSZYSTKIE BEZPŁATNE!

szczegóły znajdziecie tu:
Międzynarodowy Tydzień Bliskości 2013

lub tu:
https://www.facebook.com/events/1419925691560010/?ref_newsfeed_story_type=regular

Naprawdę warto skorzystać!! Tegoroczne hasło - DAJ SIĘ PONIEŚĆ! :-)

Zobacz załącznik 584572

Do góry