reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Socjalne - urlopy, świadczenia, becikowe, dodatki, żłobek

A dzis w sejmie będą obrady na temat podwyżki 40% odnośnie zasiłku rodzinnego na dzieci.
I tak, jeżeli ustawa przejdzie to na pierwsze dziecko podwyżka wzrośnie z 46zł na ok. 60 zł z groszami, na kolejne kwota ta bedzie wynosiła ok. 100zł. Becikowe nie zmienia się , bo dopiero zmiana była i jeszcze kwestia dostania tego becikowego... musi być świstek od lekarza , że badamy się , nie później niż do 10 tyg ciąży.
Jeżeli ustawa przejdzie już pod koniec roku ( listopad, grudzień) będą zmiany z zasiłkiem.

reklama
Z tym ze niestety zasilek mozna dostac jesli dochod na osobe nie przekracza 506zl :zawstydzona/y: u nas przekracza minimalnie ale niestety juz jest poza granica...

Co rok składa się nowe dokumenty do urzędu i dochody brane są za ubiegły rok. Biorąc pod uwagę ubiegłoroczne dochody i podwyżkę barierki ,zakwalifikowanych osób będzie o 600 tys. więcej. Chcą pomóc w ten sposób wielu rodzinom wielodzietnym, jak i tym , którzy zarabiaja mniej. Zwiększyć się też ma zasiłek na dzieci chore.

:-D:-D:-D:-D hihi.:tak:;-) Super program. Od 8 -11 leci a tyle się można dowiedzieć . Codziennie cos nowego.:tak:

-j- fajnie ,że napisałaś o tym .Ja mam odłączony telewizor bo malowałam pokój i nic nie wiem co się dzieje. Właśnie dostałam odmowną decyzję co do przyznania zasiłku bo mi przekroczyło kilka zł .Ja nie pracuję a 5 osobową rodzinę z jednej pensji ciężko utrzymać

reklama
a jak to jest jak chcielibysmy tez zasiłek 48 zł to mąz musi podac dochody z 2008 czy 2007?
bo chcielismy się starac o to dodatkowe becikowe 1000 zł ale trzeba było dochody za 2007 rok a wtedy nie bylismy małżenstwem cały rok nawet i ja miałam dobrą prace wiec było więcej niż 506zl teraz tylko mąż pracuje i jest trochę ciężko.:-(
a 48zł to mało powinni podnieść ale chociaż na 1 pampersy by było

Do góry