reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Socjalne - urlopy, świadczenia, becikowe, dodatki, żłobek

reklama
Kochane na wątku mama u lekarza pisalyscie o zasiłku wychowawczym. Czy ktoras z Was sie orientuje czy mogloby mi sie to należec??? My z M jeszcze nie mamy slubu wiec wlasciwie wystepuje jako samotna Matka:))) Jestem zameldowana z M razem. Nie mam zadnych dochodów wiec wlasciwie moglabym to miec, ale z kolei M dobrze zarabia...czy to ma znaczenie????

Nimfi ale to zaświadczenie jest potrzebne do becikowego i obowiązuje mamy które urodziły po 1 listopada br.
Mi takie zaświadczenie nie było potrzebne a jestem na płatnym wychowawczym.

dziewczyny zeby byla jasnosc.... dodam tylko ze to zaswiadczenie od lekarza jest mi potrzebne nie do becikowego bo to juz mam :-) tylko u nas mozna dostac jeszcze kolejne 1000zl (a ja dostalam juz 1000zl becikowego i 1000zl od miasta) a ten kolejny 1000zl przysluguje rodzinom ktorych dochod nie przekroczyl 506zl tzn jak bedzie nam przyslugiwalo 48zl rodzinnego i 400zl wychowawczego ti i ten 1000zl dostaniemy o ile doniose zaswiadczenie oid lekarza

Jak nie jestescie malzenstwem to wydaje mi sie ze przysluguje ci zasilek rodzinny plus zasilek samotnej matki :tak: moja ciocia takie miala choc mieszkala z ojcem dzieka a nie byli malzenstwem. Ona dodatkowo miala ulgi mieszkaniowe bo ojciec dziecka nie byl u niej zameldowany.

reklama
dziewczyny zeby byla jasnosc.... dodam tylko ze to zaswiadczenie od lekarza jest mi potrzebne nie do becikowego bo to juz mam :-) tylko u nas mozna dostac jeszcze kolejne 1000zl (a ja dostalam juz 1000zl becikowego i 1000zl od miasta) a ten kolejny 1000zl przysluguje rodzinom ktorych dochod nie przekroczyl 506zl tzn jak bedzie nam przyslugiwalo 48zl rodzinnego i 400zl wychowawczego ti i ten 1000zl dostaniemy o ile doniose zaswiadczenie oid lekarza
Nimfi ten tysiąc też dostałam bez zaświadczenia :tak:

Do góry