reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Socjalne - urlopy, świadczenia, becikowe, dodatki, żłobek

reklama
Kochane na wątku mama u lekarza pisalyscie o zasiłku wychowawczym. Czy ktoras z Was sie orientuje czy mogloby mi sie to należec??? My z M jeszcze nie mamy slubu wiec wlasciwie wystepuje jako samotna Matka:))) Jestem zameldowana z M razem. Nie mam zadnych dochodów wiec wlasciwie moglabym to miec, ale z kolei M dobrze zarabia...czy to ma znaczenie????

Nimfi ale to zaświadczenie jest potrzebne do becikowego i obowiązuje mamy które urodziły po 1 listopada br.
Mi takie zaświadczenie nie było potrzebne a jestem na płatnym wychowawczym.

dziewczyny zeby byla jasnosc.... dodam tylko ze to zaswiadczenie od lekarza jest mi potrzebne nie do becikowego bo to juz mam :-) tylko u nas mozna dostac jeszcze kolejne 1000zl (a ja dostalam juz 1000zl becikowego i 1000zl od miasta) a ten kolejny 1000zl przysluguje rodzinom ktorych dochod nie przekroczyl 506zl tzn jak bedzie nam przyslugiwalo 48zl rodzinnego i 400zl wychowawczego ti i ten 1000zl dostaniemy o ile doniose zaswiadczenie oid lekarza

Jak nie jestescie malzenstwem to wydaje mi sie ze przysluguje ci zasilek rodzinny plus zasilek samotnej matki :tak: moja ciocia takie miala choc mieszkala z ojcem dzieka a nie byli malzenstwem. Ona dodatkowo miala ulgi mieszkaniowe bo ojciec dziecka nie byl u niej zameldowany.

reklama
dziewczyny zeby byla jasnosc.... dodam tylko ze to zaswiadczenie od lekarza jest mi potrzebne nie do becikowego bo to juz mam :-) tylko u nas mozna dostac jeszcze kolejne 1000zl (a ja dostalam juz 1000zl becikowego i 1000zl od miasta) a ten kolejny 1000zl przysluguje rodzinom ktorych dochod nie przekroczyl 506zl tzn jak bedzie nam przyslugiwalo 48zl rodzinnego i 400zl wychowawczego ti i ten 1000zl dostaniemy o ile doniose zaswiadczenie oid lekarza
Nimfi ten tysiąc też dostałam bez zaświadczenia :tak:

Do góry