reklama
no to dobrze myślałam o to mi chodziłoja dostaje 400 zl zasilku wychowawczego i 48zl. rodzinnego
MonikaWroclaw84
Mama Mateuszka
dziewczyny na socjanym zadam Wam pytanko zeby tu nie balaganic
MonikaWroclaw84
Mama Mateuszka
Kochane na wątku mama u lekarza pisalyscie o zasiłku wychowawczym. Czy ktoras z Was sie orientuje czy mogloby mi sie to należec??? My z M jeszcze nie mamy slubu wiec wlasciwie wystepuje jako samotna Matka)) Jestem zameldowana z M razem. Nie mam zadnych dochodów wiec wlasciwie moglabym to miec, ale z kolei M dobrze zarabia...czy to ma znaczenie????
Nimfi ale to zaświadczenie jest potrzebne do becikowego i obowiązuje mamy które urodziły po 1 listopada br.
Mi takie zaświadczenie nie było potrzebne a jestem na płatnym wychowawczym.
dziewczyny zeby byla jasnosc.... dodam tylko ze to zaswiadczenie od lekarza jest mi potrzebne nie do becikowego bo to juz mam :-) tylko u nas mozna dostac jeszcze kolejne 1000zl (a ja dostalam juz 1000zl becikowego i 1000zl od miasta) a ten kolejny 1000zl przysluguje rodzinom ktorych dochod nie przekroczyl 506zl tzn jak bedzie nam przyslugiwalo 48zl rodzinnego i 400zl wychowawczego ti i ten 1000zl dostaniemy o ile doniose zaswiadczenie oid lekarza
Jak nie jestescie malzenstwem to wydaje mi sie ze przysluguje ci zasilek rodzinny plus zasilek samotnej matki moja ciocia takie miala choc mieszkala z ojcem dzieka a nie byli malzenstwem. Ona dodatkowo miala ulgi mieszkaniowe bo ojciec dziecka nie byl u niej zameldowany.
aga221122
mama Jurandzika :))
teraz to ja się zastanawiam czy mogę zwracać w ogóle uwagęj
zaraz nas aga pogoni na socjalne....
MonikaWroclaw84
Mama Mateuszka
ooo dzieki nimfii zainteresuje sie tematem
;-)pani moderator trzeba trzeba bo czasami się zapędzimyteraz to ja się zastanawiam czy mogę zwracać w ogóle uwagę
reklama
szczęśliwa1
Fanka BB :)
Nimfi ten tysiąc też dostałam bez zaświadczeniadziewczyny zeby byla jasnosc.... dodam tylko ze to zaswiadczenie od lekarza jest mi potrzebne nie do becikowego bo to juz mam :-) tylko u nas mozna dostac jeszcze kolejne 1000zl (a ja dostalam juz 1000zl becikowego i 1000zl od miasta) a ten kolejny 1000zl przysluguje rodzinom ktorych dochod nie przekroczyl 506zl tzn jak bedzie nam przyslugiwalo 48zl rodzinnego i 400zl wychowawczego ti i ten 1000zl dostaniemy o ile doniose zaswiadczenie oid lekarza