reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Siadlam na kompa to moze i lepiej bedzie :)
co do kupy to w szpitalu mowila lekarka ze KP czeste kupy nawet do 10 na dzien na MM moga byc nawet raz na dwa dni. Niewiem jak jest u nas sa minimum 3 a jestesmy na KP i MM to KP juz malo :( czego mi strasznie zal i brak.

Tak dzownilismy do lekarki jutro na 11.30 wizyta i odrazu kotrola na pierwszy miesiac zycia.A co do plamek stwierdzila ze puki maly niema goraczki to niema co sie przejmowac i prawdopodobnie jest to piata choroba czyli rumien zakazny czy jako on sie nazywa.Maxio to przechodzil i niejest z tym zle tydzien czasu kropek plamek i potem same znikaja bez zadnej pomocy.A jak alergia to bedziemy szukac alergenu...

Mezus siedzial na kuchni i wysylal mi zdjecia.Odwazycie sie pokazac swoje foto w 2 godziny po porodzie nie no chyba sklamalam 3 godizny :)

Tomcio smacznie spi w hustawce(musialam go tam wmontowac bo bym objadu niezjadla i nieposprztala).
Palam cicha nadzieja ze przestanie padac popoludniu i podejde do sklepu po skladniki na torta na pierwszy miesiac Tommaso
Jutro razem z Ewcia bedziemy pic flaschen z milchen :)

Jakas paranoja niemam dzownka do domu bo prywatny sie rozladowal (tu bateri malenkiej niemoge dorwac) a blokowy zepsol elektryk a czekam na kurwiera z ciuchami zamowinymi z Kiabi maja bardzo niskie ceny a piekne ciuszki jestem strasznie ciekawa jakosci...

Kobity wiem ze wiele z was kupoje ciucy w C&A tak szczeze jakie one sa i jak sie zachowoja po praniu ale tak od serca kobity.

reklama
hejka, ciężko znaleźć czas na odpisywanie. Czytam w miarę na bieżąco, ale odpisywać nie mam jak.
Ola i Wiki zabierają cały mój czas. Malutka jest cucusiowa. Karmie tylko piersią - z czego baaardzo się ciesze. Jak mała śpi to poświęcam czas starszej.
Początki były cieżkie teraz dochodzimy do wprawy we wspólnym funkcjonowaniu :)
Problemy brzuszkowe i nas nie omijają. Ale ratujemy się lekami - daje bobotic.
pozdrawiamy wszystkie brzuchatki i mamusie z dzidziusiami

Wpadam na moment. Była u nas konsultantka chustowa :-) Jestem szalenie zadowolona :-) Antoś spokojnie śpi w chuście a ja gotuje obiad :-)

Załączniki

• 1409576041684.jpg
    1409576041684.jpg
    23 KB · Wyświetleń: 65
Aniu ja mam zdjecie z porodu heheh ale sama chcialam na prywatna pamiatke ;-)
A co do flachen milchen jutro to Ty sama sobie mleczko pij a ja nadrobie lampke szampana za Ciebie ;-). :p hihihu

Od Sylwii zadnych wiesci????

Gorgusia Ja sie zaopatrzylam w nosidelko wydaje mi sie ze szybciej sie zaklada i przydatne na szybki spacer z klapouchym -tak zeby nie tluc sie z wozkiem

Gorgusia ja mam nosidelko dla dziecka od 3kg ,a na opakowaniu 0+ ,pani w sklepie sama mi doradzala ...zawsze mi sie podoba taka husta ale dla mnie to zbyt skomplikowane ..umiesz sama ja tak zawiazac ??

Ewaelinka- żadne nisidlo nie jest odpowiednie dla niesiedzacego dziecka.
Wiązanie chusty trzeba sobie wypracować- dlatego poprosiłam o pomoc konsultantke żeby mnie nauczyła podstaw. Reszta przyjdzie z czasem. Ale teraz już umiem samodzielnie dobrze ją zawiązać.

reklama
Przy Olim tez mialam i wtedy jak i teraz sporadycznie uzywam ,,,siedzace dziecko to przeciez ok 6-7miesiac(jesli sie nie myle ) i wtedy juz nie bede tak nie pewna za mala jak teraz gdzie chce ja miec jak najblizej i to wlasnie w pozycji pionowej

Do góry