reklama
Ewaelinka84
Fanka BB :)
To jestesmy w tej samej sytuacji
Copy:
Alternatywą dla chusty może być nosidło ergonomiczne lub tradycyjne (mei tai, podegi itp). Skonstruowane jest ono tak, by dbać o zdrowie i komfort dziecka – szerokie ułożenie nóżek, dobre podtrzymanie kręgosłupa, odpowiednią wysokość oraz bliskość w noszeniu. Nosidła te są łatwe w zakładaniu, ale należy pamiętać, że nie dają tylu możliwości noszenia, co chusta długa wiązana.Nieprawidłowo zawiązana chusta może mieć znaczący wpływ na stan bioder.
Copy:
Alternatywą dla chusty może być nosidło ergonomiczne lub tradycyjne (mei tai, podegi itp). Skonstruowane jest ono tak, by dbać o zdrowie i komfort dziecka – szerokie ułożenie nóżek, dobre podtrzymanie kręgosłupa, odpowiednią wysokość oraz bliskość w noszeniu. Nosidła te są łatwe w zakładaniu, ale należy pamiętać, że nie dają tylu możliwości noszenia, co chusta długa wiązana.Nieprawidłowo zawiązana chusta może mieć znaczący wpływ na stan bioder.
Ewaelinka, są też inne chusty, które dużo łatwiej się zakłada. My mieliśmy z Red Castle, posiadała kilka pozycji i wiązanie dużo łatwiejsze. z tym, że chusta dużo grubsza, jakby podszywana.
Niestety o nosidełkach, też dobrych opini nie czytałam, dlatego wybrałam chustę z łatwiejszym montażem :-)
Sylwia, ważne, że już do domu
Niestety o nosidełkach, też dobrych opini nie czytałam, dlatego wybrałam chustę z łatwiejszym montażem :-)
Sylwia, ważne, że już do domu
EwaEs
Alleluja, dwie kropelki espumisanu I mi sie dziecko naprawilo O:-) przespalysmy spokojnie trzy godziny :-) dziewczyny ktore siostra lub stosowaly u takich maluszkow simeticon, co ile podajecie I jaka dawke? Jutro po poludniu mam wizyte u pediatry ake wolalabym do tej pory nie przedobrzyc.
anna20061
Nam położna w szpitalu mowila ze nosidelko bespieczniejsze od husty. Sa specjalne nosidla dla noworodkow.
Nie mam jak teraz skopiować argumentów przeciwko nosidełku. Jak skończę sprzątać to to zrobię.
Anna- a jak argumentowała to co twierdziła? Bezpieczniejsze bo?
Z moich informacji wynika że chusta (dobrze zamotana) jest najbezpiczniejsza. Nawet porównując spanie w lozeczku i chuście to chusta lepsza ;-)
Sylwia- super że do domku już :-*
Ewa- ja daje 3 kropelki co drugie karmienie.
Anna- a jak argumentowała to co twierdziła? Bezpieczniejsze bo?
Z moich informacji wynika że chusta (dobrze zamotana) jest najbezpiczniejsza. Nawet porównując spanie w lozeczku i chuście to chusta lepsza ;-)
Sylwia- super że do domku już :-*
Ewa- ja daje 3 kropelki co drugie karmienie.
Znalazłam smoka ,który Inka (nie zapeszać)zaciumała.kauczukowy cały.Sweet
Ekologiczny SMOCZEK 100% kauczukowy GOLDI roz.S (4486843713) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Ekologiczny SMOCZEK 100% kauczukowy GOLDI roz.S (4486843713) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Ostatnia edycja:
Faisca
Nie mam czasu czytać całej dyskusji ale generalnie zglebialam temat i ja tez decyduje sie na chustę a pózniej dokupie jakieś nosidełko, jak juz dziecko bedzie ciężkie i bede chciała je na plecach nosić no chyba ze nauczę sie wożąc chustę na plecach, ale obawiam sie ze to nie takie łatwe
Dla noworodków to chyba istnieje tak naprawdę jedno zupełnie bezpieczne nosidlo - massarupi ( czy jakos tak) ale ono jest drogie i tylko do 8 kilo z tego co pamietam - wiec dziecko szybko z niego wyrośnie.
ciekawy link o chustkach i o nosidlach -
Bubinkowo: Nosidło vs. wisiadło
Dla noworodków to chyba istnieje tak naprawdę jedno zupełnie bezpieczne nosidlo - massarupi ( czy jakos tak) ale ono jest drogie i tylko do 8 kilo z tego co pamietam - wiec dziecko szybko z niego wyrośnie.
ciekawy link o chustkach i o nosidlach -
Bubinkowo: Nosidło vs. wisiadło
reklama