reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bonusowa pinakolada -rozmowy nie tylko o ciąży

Witajcie dziewczyny :-) Teraz będę częstym gościem na BB bo sama jestem w ciąży. Dwie kreski na teście były dla mnie nie małym szokiem :szok:
udaaaało się!!!!!!!!!!!!:-D:-D:-D:-D Gratuluje Wam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-D:-D:-D:-D:-D
cześć dziewczyny u mnie przprowadzka przy samym końcu, jeszcze święta, masakra totalna:no: i już wyprawka prawie gotowa czekamy na małego albo i nie malego bo na ostatnim USG wyszło że waży 2389g:szok::szok::szok: a co u Was?:-)

reklama
No jak to zwykle bywa udało się jak już wcale nie chciałam :-p Wszystkie plany na przyszły rok mi się skomplikują: przeprowadzka, studia, drugi psiowy... Ale nic damy radę :laugh2: Oby się kluch dobrze rozwijał :tak: Dziś miałam hcg (czekam na wyniki) a jutro wizyta u gina i usg... Kto wie, może już cosik zobaczę :laugh2:

bonusowa gratulacje :) a który to tydzień??

Przedwczoraj robiłam betkę i miałam 331 więc jakoś tak czwarty... Ale już wczoraj musiało nieźle urosnąć bo byłam u gina i mówił, że na usg nie będzie jeszcze nic widać a było :-D Maleńki bo maleńki, ale pęcherzyk ciążowy :tak: Dziś robiłam kolejną betkę i prg, jutro z wynikami do gina... Mam nadzieję, że ładnie wzrasta :sorry:

No tak ale stresa troszku mam :-( Piątkowa betka 693, czyli wzrosła, ale zdaniem mojego gina trochę mało... Prg 10,40- jego zdaniem też mało choć mieści się w normie I trymestru. W sobotę miałam kolejne usg: pęcherzyk urósł i miał 2,8mm i widać było halo wokół niego. Ciałko żółte obecne. Ale dostałam duphaston 3x dziennie po 1 tab i luteinę dopochwowo 2x po 2 żeby podnieść progesteron. Jutro kolejne hcg o prg rano a wieczorem wizyta. A do tej pory nie przemęczać się, nie dźwigać i 0 sexu :-( Często się zdarza, że początki takie trudne? Mam w ogóle się czym przejmować? Nie powiedział mi, że ciąża zagrożona czy cuś... Ale póki serduszka nie zobaczę to się nie uspokoję. Jestem już na maksa zakręcona :eek:

No tak ale stresa troszku mam :-( Piątkowa betka 693, czyli wzrosła, ale zdaniem mojego gina trochę mało... Prg 10,40- jego zdaniem też mało choć mieści się w normie I trymestru. W sobotę miałam kolejne usg: pęcherzyk urósł i miał 2,8mm i widać było halo wokół niego. Ciałko żółte obecne. Ale dostałam duphaston 3x dziennie po 1 tab i luteinę dopochwowo 2x po 2 żeby podnieść progesteron. Jutro kolejne hcg o prg rano a wieczorem wizyta. A do tej pory nie przemęczać się, nie dźwigać i 0 sexu :-( Często się zdarza, że początki takie trudne? Mam w ogóle się czym przejmować? Nie powiedział mi, że ciąża zagrożona czy cuś... Ale póki serduszka nie zobaczę to się nie uspokoję. Jestem już na maksa zakręcona :eek:
spokojnie nie martw się:tak: Twój gin. profilaktycznie przepisał żeby na pewno było wszystko ok a początki są bardzo trudne i trzeba baaaardzo uważać jak już pierwszy trymestr minie to na pewno będzie ok:tak: a na kiedy masz termin?:-)

spokojnie nie martw się:tak: Twój gin. profilaktycznie przepisał żeby na pewno było wszystko ok a początki są bardzo trudne i trzeba baaaardzo uważać jak już pierwszy trymestr minie to na pewno będzie ok:tak: a na kiedy masz termin?:-)

Jeszcze nie wyznaczył, ale z OM wynika, że coś koło 19 sierpnia :-D Tyle, że coś mi się zdaje, że owulacja musiała się przesunąć. Poza tym ja nigdy nie miałam regularnych cykli więc poczekam na termin z usg :-)

Witajcie dziewczyny :-) Teraz będę częstym gościem na BB bo sama jestem w ciąży. Dwie kreski na teście były dla mnie nie małym szokiem :szok:
GRATULUJE!!!!!!!!

udaaaało się!!!!!!!!!!!!:-D:-D:-D:-D Gratuluje Wam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-D:-D:-D:-D:-D
cześć dziewczyny u mnie przprowadzka przy samym końcu, jeszcze święta, masakra totalna:no: i już wyprawka prawie gotowa czekamy na małego albo i nie malego bo na ostatnim USG wyszło że waży 2389g:szok::szok::szok: a co u Was?:-)

no nareszcie bo sie za wami stesknilam :):):)

bonusowa nie martw sie - najwazniejsze ze jestes pod dobrym okiem gina :*

reklama
Do góry