reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bonusowa pinakolada -rozmowy nie tylko o ciąży

reklama
Witam.
Bonusowa chyba nie mogłam trafić lepiej żeby komuś poprawić nastrój. U mnie tak samo jak i w pierwszej tak i w drugiej ciąży historia się powtórzyła i wyglądała podobnie jak twoja. Tyle se w pierwszej ciąży dopiero echo widoczne miałam w 12 tyg, no w tej już w 8 tyg. To efekt niereguralnych @ i dodatkowo późnej owulacji ( u mnie po obserwacji cylu okazało się że mam owulację ok 20 dnia cylu), a te ich USG poustawiane według książkowych 28-dniowych cykli. Jak teraz patrzę na USG z pierwszej ciąży to malutka moja do połowy ciąży zawsze była malusieńka w porówaniu do norm a gin nic mi nie mówił, żeby mnie nie stresować. A pierwsza córa urodziła się 3610 :sorry:. Piszę bo potwrdziło mi to 3 ginekologów. W szpitalnej poradni umawiali mnie na zabieg bo ciąża wg. ich się nie powiodła a kolezanki tata który jest radiologiem powedział żebym poczekała i posła do niego, po czym właśnie w 12 tyg pokazał mi echo :tak: i wysłał na swięta do domu. to było 5 lat temu i jak teraz widze tą moją rozbrykaną 4 latkę to myślę że ty też nie martwiłabyś sie gdybyś ja zobaczyła. I w 2 ciąży historia podobna. Tylko lekarz na NFZ nie znał mojej pierwszej historii a gin z gabinetu pryw. uspakajał. Oczywiście też zapobiegawczo brałam i duphaston i luteinę ale szybko odstawiłam. A dziś czuję się świetnie w ciąży. Zapewne lekarz wie najlepiej ale takie historie się zdarzają. Aha moja beta to była tak niska że lekarz podejrzewał pozamaciczną wg. wyniku a na USG widac było maleńki pęcherzyk w macicy. Najważnejsze to spokój i wiara. Wiem co czujesz i jestem z Tobą. Pozdrawiam.

oj to współczuję jak tyle gotowania naraz - pewnie się nieźle namęczysz :/ a na Święta to zawsze jakoś robota puchnie w rękach ;) ale nic, byle do Wigilii... wtedy zamierzam leżeć do góry brzuchem pod choinką ;))

Witam.
Bonusowa chyba nie mogłam trafić lepiej żeby komuś poprawić nastrój. U mnie tak samo jak i w pierwszej tak i w drugiej ciąży historia się powtórzyła i wyglądała podobnie jak twoja. Tyle se w pierwszej ciąży dopiero echo widoczne miałam w 12 tyg, no w tej już w 8 tyg. To efekt niereguralnych @ i dodatkowo późnej owulacji ( u mnie po obserwacji cylu okazało się że mam owulację ok 20 dnia cylu), a te ich USG poustawiane według książkowych 28-dniowych cykli. Jak teraz patrzę na USG z pierwszej ciąży to malutka moja do połowy ciąży zawsze była malusieńka w porówaniu do norm a gin nic mi nie mówił, żeby mnie nie stresować. A pierwsza córa urodziła się 3610 :sorry:. Piszę bo potwrdziło mi to 3 ginekologów. W szpitalnej poradni umawiali mnie na zabieg bo ciąża wg. ich się nie powiodła a kolezanki tata który jest radiologiem powedział żebym poczekała i posła do niego, po czym właśnie w 12 tyg pokazał mi echo :tak: i wysłał na swięta do domu. to było 5 lat temu i jak teraz widze tą moją rozbrykaną 4 latkę to myślę że ty też nie martwiłabyś sie gdybyś ja zobaczyła. I w 2 ciąży historia podobna. Tylko lekarz na NFZ nie znał mojej pierwszej historii a gin z gabinetu pryw. uspakajał. Oczywiście też zapobiegawczo brałam i duphaston i luteinę ale szybko odstawiłam. A dziś czuję się świetnie w ciąży. Zapewne lekarz wie najlepiej ale takie historie się zdarzają. Aha moja beta to była tak niska że lekarz podejrzewał pozamaciczną wg. wyniku a na USG widac było maleńki pęcherzyk w macicy. Najważnejsze to spokój i wiara. Wiem co czujesz i jestem z Tobą. Pozdrawiam.

No ja mam nadzieję, że i u mnie wszystko będzie ok :tak: Dzięki za pocieszenie i wsparcie ;-)

widać że mało dziś postów na forum - chyba wszyscy zajęci przedświąteczną bieganiną ;) ja też wracam do porządków i gotowania... powodzenia dziewczyny i nie przemęczcie się! ;-)

reklama
.........._,|,_
............'|`...Gdy pierwsza
............/.\. gwiazdka
.........../`,\)... na niebie
........../__\ ... zabłyśnie
........./ . o \....niech Was
......../_ , *_\_... Aniołek
......../ `, .* \_...ode mnie
......./ ? `~ . \... uściśnie
....../_ . * ., o \...I przekaże
....../ ? o .. ~ \ ? serdeczne