aspekt
Fanka BB :)
Te poziomy z kapilary są wyższe. I w sumie powinna z piety jak już a nie z palca... Współczuję stresu Wam wszystkim, też miałam zażółcone dzieci i w kółko badania krwi, wcale nie było tak, że dziecko "nawet nie zauważy". Musiałabyś poszukac w necie hasłoHej, robiłam dzisiaj badania, nie wspomnę że przeżyliśmy koszmar... Miał krew pobieraną z palca i trwało to z 10 min. Pielęgniarka brała ta krew przez jakąś rurkę która się zatykała, krew gęstniała, chyba miał ukłucia na 3 palcach. Pomijając fakt przebiegu badania, poziom bilirubiny wyszedł ponad 16, czyli bardzo wysoki. Nasz pediatra dał nam skierowanie do szpitala, ale jeszcze pozwolił żebyśmy przeszli na mm na okres 1 doby, lub podgrzewać swoje do 60 stopni i po wystudzeniu podawac. Wybrałam pierwszą opcję. W czwartek powtórka badań, ale już z żyły, kiedy będa panie pielęgniarki z pediatrii.
@aspekt gdzie można wypożyczyć lampę?
w swojej miejscowości "lampa do fototerapii noworodkow", "bilibed Medela". Tu zrozumiałam że wysyłają na adres domowy, ale nie mam doświadczenia z nimi: Link do: Fototerapia noworodków - Lampa BiliBed Bilirubinometr