reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

Dziewczyny a czy waszym maluszką ropiały lub też ropieją oczka naszesz malutkiej od wczoraj bardzo
Przemywam jej 2 razy dzinnie solą bo położna jeszcze w szpitalu mowiła że używać jej 2 razy dziennie a tak to przegotowaną wodą dzisiaj może trochę lepiej ale po nocy ma okropnie ☹
Wiesz ze polozne mowily zeby mleczkiem mamy przemywac zwlaszcza gdy ropieja - moze sprobuj czy nie pomoze?
Tak mi to zapadlo w pamiec ze to mleczko to na wszystko dobre…

reklama
I tak co drugi dzien sie jezdzi na to ktg??? Sama jedziesz czy z mezem??
Nie wiem kiedy będzie mieć wolne, jeśli od tego tygodnia to będziemy jeździć cała rodzina. Lub ja sama o on z dziećmi zostanie. Muszę sie ugadać w szpitalu o które najlepiej podjechać by nie czekać za długo bo nie zawsze znajdę kogoś do dziewczyn i będę musiał je brać.

Tak przynajmniej jest w Niemczech. W Polsce po terminie miałam tylko raz KTG robione i później już w dniu przyjęcia.

Nie wiem kiedy będzie mieć wolne, jeśli od tego tygodnia to będziemy jeździć cała rodzina. Lub ja sama o on z dziećmi zostanie. Muszę sie ugadać w szpitalu o które najlepiej podjechać by nie czekać za długo bo nie zawsze znajdę kogoś do dziewczyn i będę musiał je brać.

Tak przynajmniej jest w Niemczech. W Polsce po terminie miałam tylko raz KTG robione i później już w dniu przyjęcia.
O rety to niech sie Twoje dziecie jutro narodzi zebys jezdzic nie musiala!!
Ja jutro rano jade z mezem i zobaczymy co tam nam powiedza….
Spokojnej nocki dziewczyny / rodzącym RODZENIA😆😆😆

reklama
Ja też kupiłam wagę. Położna mówiła, że to przesada, ale jestem dużo spokojniejsza. Już mnie stresowało to liczenie zassań i połknięć. Wolę sobie serial obejrzeć przy karmieniu :) Jednak butelka ma ten plus, że widać ile ubywa. Teraz ściągnęłam jeszcze aplikację i po prostu oznaczam jak długo wisi na cycu i ile jest brudnych pieluch.
Aplikacje też mam i też liczyłam, ale tych pieluch jest tyle, że już mi się nie chce liczyć 😂
A z wagą trochę się zmartwilam. Miałam ważyć raz na tydzień ale nie wytrzymałam i dziś ją zważyłam (po 4 dniach) i przybrała tylko 50g. Jest tylko na cycu od 3 dni i nie daje za każdym razem butelki z moim mlekiem na do jedzenie, a chyba powinnam.

Do góry