reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

Dziewczyny a czy waszym maluszką ropiały lub też ropieją oczka naszesz malutkiej od wczoraj bardzo
Przemywam jej 2 razy dzinnie solą bo położna jeszcze w szpitalu mowiła że używać jej 2 razy dziennie a tak to przegotowaną wodą dzisiaj może trochę lepiej ale po nocy ma okropnie ☹
Wiesz ze polozne mowily zeby mleczkiem mamy przemywac zwlaszcza gdy ropieja - moze sprobuj czy nie pomoze?
Tak mi to zapadlo w pamiec ze to mleczko to na wszystko dobre…

reklama
I tak co drugi dzien sie jezdzi na to ktg??? Sama jedziesz czy z mezem??
Nie wiem kiedy będzie mieć wolne, jeśli od tego tygodnia to będziemy jeździć cała rodzina. Lub ja sama o on z dziećmi zostanie. Muszę sie ugadać w szpitalu o które najlepiej podjechać by nie czekać za długo bo nie zawsze znajdę kogoś do dziewczyn i będę musiał je brać.

Tak przynajmniej jest w Niemczech. W Polsce po terminie miałam tylko raz KTG robione i później już w dniu przyjęcia.

Nie wiem kiedy będzie mieć wolne, jeśli od tego tygodnia to będziemy jeździć cała rodzina. Lub ja sama o on z dziećmi zostanie. Muszę sie ugadać w szpitalu o które najlepiej podjechać by nie czekać za długo bo nie zawsze znajdę kogoś do dziewczyn i będę musiał je brać.

Tak przynajmniej jest w Niemczech. W Polsce po terminie miałam tylko raz KTG robione i później już w dniu przyjęcia.
O rety to niech sie Twoje dziecie jutro narodzi zebys jezdzic nie musiala!!
Ja jutro rano jade z mezem i zobaczymy co tam nam powiedza….
Spokojnej nocki dziewczyny / rodzącym RODZENIA😆😆😆

reklama
Ja też kupiłam wagę. Położna mówiła, że to przesada, ale jestem dużo spokojniejsza. Już mnie stresowało to liczenie zassań i połknięć. Wolę sobie serial obejrzeć przy karmieniu :) Jednak butelka ma ten plus, że widać ile ubywa. Teraz ściągnęłam jeszcze aplikację i po prostu oznaczam jak długo wisi na cycu i ile jest brudnych pieluch.
Aplikacje też mam i też liczyłam, ale tych pieluch jest tyle, że już mi się nie chce liczyć 😂
A z wagą trochę się zmartwilam. Miałam ważyć raz na tydzień ale nie wytrzymałam i dziś ją zważyłam (po 4 dniach) i przybrała tylko 50g. Jest tylko na cycu od 3 dni i nie daje za każdym razem butelki z moim mlekiem na do jedzenie, a chyba powinnam.

Do góry