reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

I jak tam? Wypuścili was dzisiaj do domu?
Niestety nie. Okazało się że nie odnotowali sobie że choruje na nadczynność tarczycy i cukrzycę ciążową i konieczne były dodatkowe badania. Wychodzę jutro. Badania wyszły ok.
Natomiast mam nawał pokarmu, piersi całe pelne, mały nie ściąga na tyle żeby je dostatecznie opróżnic. Ratuje się laktatorem i zimnymi okładami. Matka pełne cyce pokarmu, a mały słabo przybiera 😳 takie cuda...

reklama
Niestety nie. Okazało się że nie odnotowali sobie że choruje na nadczynność tarczycy i cukrzycę ciążową i konieczne były dodatkowe badania. Wychodzę jutro. Badania wyszły ok.
Natomiast mam nawał pokarmu, piersi całe pelne, mały nie ściąga na tyle żeby je dostatecznie opróżnic. Ratuje się laktatorem i zimnymi okładami. Matka pełne cyce pokarmu, a mały słabo przybiera 😳 takie cuda...
No tak bo jak takie kamienie chwycić, a w szpitalu nie ma kapusty by biust obłożyć. Rozmasowuje piersi żeby ci się zastój nie zrobił.
Pamiętam nawał i palący biust.
Cieszę się że wyniki ok.

Też się ratowałam laktatorem - odciągałam i karmilam go z butelki, ale i tak do wagi urodzeniowej wrócił dopiero po 10 dniach.

Rozumiem bo u nas to samo z mezem.
Mega wysoko szyjka i nic o rozwarciu nie ma mowy
Mialam w nocy alcje bylam pewna ze rodze. Skurcze dosc mocne. Polozna kazala wziac nospe i 40 min prysznic. Minelo i nadzieja prysla…
Ja nie miała żadnych skurczy przepowiadajacych nic
Na dzień przed hak by akcja i w nocy pojedyncze skurcze a o 9.00 zaczęło się na dobre a 3 dni wcześniej też byłam u lekarza który stwierdził że nic nie widać szyjka twarda długa na 2.5 cm zamknięta i że 16 mam pojawić się w szpitalu, ja zadzwoniła do szpital po wizycie z pytaniem gdzie mam się wstawić według zlecenia od lekarza ...pani kazała być w dniu porody tz 15.08 na izbie przyjęć przybyłam dzień wcześniej z rozwarciem na 2,5 cm 😄
A dodam że to był mój 4 poród i sam lekar, się śmiał że mam taką super mocną szyjkę że nie jedna pierworódka takiej nie ma i pewnie jeszcze trochę pochodzę 😄
A tu niespodzianka
A z perspektywy czasu to tak śmieszne te moje porody
Pierwszy 2 dni po terminie(17,5 roku temu)
Drugi 2 dni przed(15 lat temu)
Trzeci 1 dzień po terminie(4,5 roku temu)
Czwarty 1 dzień przed (teraz 14.08)
Ciekawe jak by było z kolejnymi 🙈😄

Na dzień przed hak by akcja i w nocy pojedyncze skurcze a o 9.00 zaczęło się na dobre a 3 dni wcześniej też byłam u lekarza który stwierdził że nic nie widać szyjka twarda długa na 2.5 cm zamknięta i że 16 mam pojawić się w szpitalu, ja zadzwoniła do szpital po wizycie z pytaniem gdzie mam się wstawić według zlecenia od lekarza ...pani kazała być w dniu porody tz 15.08 na izbie przyjęć przybyłam dzień wcześniej z rozwarciem na 2,5 cm 😄
A dodam że to był mój 4 poród i sam lekar, się śmiał że mam taką super mocną szyjkę że nie jedna pierworódka takiej nie ma i pewnie jeszcze trochę pochodzę 😄
A tu niespodzianka
O widzisz
Ale widze ze i tak u Ciebie zawsze jest bliziutko terminu jednak. Rozumiem ze zawsze samo sie zaczynalo??
A jak sie czujesz po porodzie?

A tu niespodzianka
Dajesz mi nadzieję, trzeci poród przede mną. Termin za 4-5 dni, a tu nic. Może zacznie się tak po prostu bez ostrzeżenia w tym czasie. W nocy budzę się po 1 z pojedynczym skurczem i bólem. O 2 zasypiam i rano nie ma po tym że coś ani śladu.

reklama
Do góry