reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

Dzień Dobry,
Córka na świecie. Po polnocy się urodziła. Mimo, że miałam i tak iść do szpitala rano to malutka stwierdzila, że nie poczeka. Wody odeszły mi koło 21, na porodówce koło 22 byłam. Wszystkie procedury i za 2h było po wszystkim. Na izbie wymierzył ją na 4400 +/- 400g więc rozstrzał ogromny. Z ciężkim sercem ale zgodziłam się na CC w obawie przed swoimi i jej problemami.
Ostatecznie 4200g 61cm. Duża i śliczna.

Pozdrawiam Was😊😊

Napiszcie jak się czujecie.
Gratulacje🎉🎊 ale dużą dziewczynka ☺

reklama
Ja was podczytuje w miarę na bieżąco ale ciężko coś napisać, bo wtedy albo karmie albo siedzie z laktatorem.
Forum prywatne powstało zanim ja się tu pojawiłam i zaproszone były tylko dziewczyny które długo tu pisały.
Wczoraj miałyśmy wizytę położnej i mała pięknie przybiera na moim mleku i osiągnęła już wagę urodzeniową (bez 10g) w 8 dobie życia ☺
Karmie piersią ale czasem tak ciężko ją przystawic, bo jest mega śpiochem, że ściągam laktatorem i podaje butelką żeby nie straciła na wadze.
Trzymam kciuki za oczekujące na swoje maluszki, żeby wasz dzień też szybko nadszedl ☺

Ja was podczytuje w miarę na bieżąco ale ciężko coś napisać, bo wtedy albo karmie albo siedzie z laktatorem.
Forum prywatne powstało zanim ja się tu pojawiłam i zaproszone były tylko dziewczyny które długo tu pisały.
Wczoraj miałyśmy wizytę położnej i mała pięknie przybiera na moim mleku i osiągnęła już wagę urodzeniową (bez 10g) w 8 dobie życia ☺
Karmie piersią ale czasem tak ciężko ją przystawic, bo jest mega śpiochem, że ściągam laktatorem i podaje butelką żeby nie straciła na wadze.
Trzymam kciuki za oczekujące na swoje maluszki, żeby wasz dzień też szybko nadszedl ☺
A z jakiej butelki korzystasz? Mój tak się przyzwyczaił do cyca, że teraz krztusi mi się na butli -a już mam super wolne, antykolkowe. Już nie wiem, co robię źle - może powinnam go karmić butla w innej pozycji? Chętnie bym czasem odciągała, żeby mąż mógł go dokarmić jak będę chciała gdzieś wyjść.

Dobrze słyszeć że rośnie zdrowo.

A z jakiej butelki korzystasz? Mój tak się przyzwyczaił do cyca, że teraz krztusi mi się na butli -a już mam super wolne, antykolkowe. Już nie wiem, co robię źle - może powinnam go karmić butla w innej pozycji? Chętnie bym czasem odciągała, żeby mąż mógł go dokarmić jak będę chciała gdzieś wyjść.
Moje nie potrafiły z tych wolnych butelek pić gdy chciałam wyjść. Okazało się że z moich piersi szybciej i więcej leciało niż z butli. Położna powiedziała żebym nacisnęła pierś nad wanną i zobaczyła jak to wygląda. I okazało się że u mnie leci z pięciu kanalików.

Mam butelki Lovi, młoda dobrze z nich je, nie krztusi się. I masz rację, to się przydaje żeby gdzieś wyjść. Moja Emilia nie potrafiła i byłam 6 miesięcy uwięziona w domu a teraz nawet dziś ściągnęłam mleko i zostawiłam męża dziećmi a sama skoczyłam do pracy papiery zawieść i do stomatologa ☺

Dzięki za odpowiedzi. Będziemy dalej próbować, bo właśnie boję się, że będę uwięziona przez najbliższe miesiące. Liczę jeszcze, że z czasem będzie w stanie zrobić większe przerwy między karmieniami.

Dziś bezpośrednio przed spaniem zrobiłam sobie prysznic i poraz pierwszy nie obudziłam się po 1 tylko dopiero teraz. Boli mnie krocze podczas obracania się i czytam na w sieci że w 9 miesiącu ból krocza oznacza poród lada dzień a u mnie nic.
Ale ze mnie maruda na tej końcówce.

reklama
Dzień Dobry,
Córka na świecie. Po polnocy się urodziła. Mimo, że miałam i tak iść do szpitala rano to malutka stwierdzila, że nie poczeka. Wody odeszły mi koło 21, na porodówce koło 22 byłam. Wszystkie procedury i za 2h było po wszystkim. Na izbie wymierzył ją na 4400 +/- 400g więc rozstrzał ogromny. Z ciężkim sercem ale zgodziłam się na CC w obawie przed swoimi i jej problemami.
Ostatecznie 4200g 61cm. Duża i śliczna.

Pozdrawiam Was😊😊

Napiszcie jak się czujecie.
Super, gratulacje! Piękne uczucie mieć już maluszka koło siebie ❤️

Do góry