reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

Dzień Dobry,
Córka na świecie. Po polnocy się urodziła. Mimo, że miałam i tak iść do szpitala rano to malutka stwierdzila, że nie poczeka. Wody odeszły mi koło 21, na porodówce koło 22 byłam. Wszystkie procedury i za 2h było po wszystkim. Na izbie wymierzył ją na 4400 +/- 400g więc rozstrzał ogromny. Z ciężkim sercem ale zgodziłam się na CC w obawie przed swoimi i jej problemami.
Ostatecznie 4200g 61cm. Duża i śliczna.

Pozdrawiam Was😊😊

Napiszcie jak się czujecie.
Gratulacje🎉🎊 ale dużą dziewczynka ☺

reklama
Ja was podczytuje w miarę na bieżąco ale ciężko coś napisać, bo wtedy albo karmie albo siedzie z laktatorem.
Forum prywatne powstało zanim ja się tu pojawiłam i zaproszone były tylko dziewczyny które długo tu pisały.
Wczoraj miałyśmy wizytę położnej i mała pięknie przybiera na moim mleku i osiągnęła już wagę urodzeniową (bez 10g) w 8 dobie życia ☺
Karmie piersią ale czasem tak ciężko ją przystawic, bo jest mega śpiochem, że ściągam laktatorem i podaje butelką żeby nie straciła na wadze.
Trzymam kciuki za oczekujące na swoje maluszki, żeby wasz dzień też szybko nadszedl ☺

Ja was podczytuje w miarę na bieżąco ale ciężko coś napisać, bo wtedy albo karmie albo siedzie z laktatorem.
Forum prywatne powstało zanim ja się tu pojawiłam i zaproszone były tylko dziewczyny które długo tu pisały.
Wczoraj miałyśmy wizytę położnej i mała pięknie przybiera na moim mleku i osiągnęła już wagę urodzeniową (bez 10g) w 8 dobie życia ☺
Karmie piersią ale czasem tak ciężko ją przystawic, bo jest mega śpiochem, że ściągam laktatorem i podaje butelką żeby nie straciła na wadze.
Trzymam kciuki za oczekujące na swoje maluszki, żeby wasz dzień też szybko nadszedl ☺
A z jakiej butelki korzystasz? Mój tak się przyzwyczaił do cyca, że teraz krztusi mi się na butli -a już mam super wolne, antykolkowe. Już nie wiem, co robię źle - może powinnam go karmić butla w innej pozycji? Chętnie bym czasem odciągała, żeby mąż mógł go dokarmić jak będę chciała gdzieś wyjść.

Dobrze słyszeć że rośnie zdrowo.

A z jakiej butelki korzystasz? Mój tak się przyzwyczaił do cyca, że teraz krztusi mi się na butli -a już mam super wolne, antykolkowe. Już nie wiem, co robię źle - może powinnam go karmić butla w innej pozycji? Chętnie bym czasem odciągała, żeby mąż mógł go dokarmić jak będę chciała gdzieś wyjść.
Moje nie potrafiły z tych wolnych butelek pić gdy chciałam wyjść. Okazało się że z moich piersi szybciej i więcej leciało niż z butli. Położna powiedziała żebym nacisnęła pierś nad wanną i zobaczyła jak to wygląda. I okazało się że u mnie leci z pięciu kanalików.

Mam butelki Lovi, młoda dobrze z nich je, nie krztusi się. I masz rację, to się przydaje żeby gdzieś wyjść. Moja Emilia nie potrafiła i byłam 6 miesięcy uwięziona w domu a teraz nawet dziś ściągnęłam mleko i zostawiłam męża dziećmi a sama skoczyłam do pracy papiery zawieść i do stomatologa ☺

Dzięki za odpowiedzi. Będziemy dalej próbować, bo właśnie boję się, że będę uwięziona przez najbliższe miesiące. Liczę jeszcze, że z czasem będzie w stanie zrobić większe przerwy między karmieniami.

Dziś bezpośrednio przed spaniem zrobiłam sobie prysznic i poraz pierwszy nie obudziłam się po 1 tylko dopiero teraz. Boli mnie krocze podczas obracania się i czytam na w sieci że w 9 miesiącu ból krocza oznacza poród lada dzień a u mnie nic.
Ale ze mnie maruda na tej końcówce.

reklama
Dzień Dobry,
Córka na świecie. Po polnocy się urodziła. Mimo, że miałam i tak iść do szpitala rano to malutka stwierdzila, że nie poczeka. Wody odeszły mi koło 21, na porodówce koło 22 byłam. Wszystkie procedury i za 2h było po wszystkim. Na izbie wymierzył ją na 4400 +/- 400g więc rozstrzał ogromny. Z ciężkim sercem ale zgodziłam się na CC w obawie przed swoimi i jej problemami.
Ostatecznie 4200g 61cm. Duża i śliczna.

Pozdrawiam Was😊😊

Napiszcie jak się czujecie.
Super, gratulacje! Piękne uczucie mieć już maluszka koło siebie ❤️

Do góry