reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

Haha ja z dziewczynami myłam okna, biegałam po schodach i nic, obie tydzień po terminie. Nawet sex nie pomógł by przyśpieszyć.
To ja tak samo próbowałam "wykurzyć" Dziewczyny, ale też to nic nie dało 😂 oba porody wylowywane, pierwszy w 42tyg, drugi w 40tym. Teraz też się szykuje, że trzeba będzie wywołać 🙈 nie wierzę, że samo się zacznie.

reklama
A jak u was ze zgagą, bo mnie męczy i nic nie pomaga. Przy pierwszej nie miałam zgagi i urodziła się z blond piórkami. Przy drugiej delikatną i z czarnymi dłuższymi włoskami z lokiem na czubku (potem obie były ciemnymi blondynkami a teraz są jak ja szatynkami). To ile mój chłopiec będzie miał włosów, no chyba że to kwestia tego że siedzi na pupie i główkę ma u góry.
Jak u was to wygląda ?
Ja w każdej ciąży miałam mega zgagę. Pierwsza córka urodziła się praktycznie łysa, druga miała takie króciutkie włoski, ciemniejsze, ale szybko jej zrobiły się jasne i teraz obie są blondynkami.

@Zflustrowana Kawał chłopaka 😍❤️

Ja wczoraj miałam kontrolę. 30+0 1800g. Ponoć suniemy na górnej krawędzi siatki od prenatalnych i już miałam przebakniete, że może być cesarka. Szczególnie jak przenoszę.. A ja się tego boje więc zaczynam myć okna w 38tyg 🤣🤣 oferuję się też do sprzątania i wychodzenia z psami 😆😆😆
Spokojnie, ja miesiac temu mialam mówione ze też syn wiekszy niż wiek ciazy, dziś bylam na wizycie i wszystko się wyrównało wagowo. Podobno bywają takie miesiace że moze być wiekszy a potem wszystko w normie

U mnie wg nich stwierdzili cukrzycę ciążową i dostałam 🤷‍♀️

84/178/155 ale przed insuliną mierzyłam cukier 4 razy dziennie i wyszło na to że na czczo jest regularnie za wysoki stąd teraz ta dodatkowa atrakcja
Przy moich wynikach ginekolog wysłal mnie do diabetologa. Wczoraj miałam konsultacje telefoniczna i stwierdził, że mam cukrzycę ciążową. Dostałam glukometr i mam mierzyć godzinę po każdym posiłku. To ja już nie wiem o co chodzi z tymi normami :/

Cześć. Właśnie zbieram siły na grilla. Młody ma czkawkę a ja zgagę. Ale pisze do was w innej sprawie. Dziś w nocy obudziłam się z chorobą morską, młody tak pływał że czułam się jak na statku który porządnie huśta. Po ponad 20 minutach przestał. Pierwszy raz miałam takie rewelacje, czy któraś z was też ?

Cześć. Właśnie zbieram siły na grilla. Młody ma czkawkę a ja zgagę. Ale pisze do was w innej sprawie. Dziś w nocy obudziłam się z chorobą morską, młody tak pływał że czułam się jak na statku który porządnie huśta. Po ponad 20 minutach przestał. Pierwszy raz miałam takie rewelacje, czy któraś z was też ?
Nigdy czegoś takiego nie miałam 😯

Ja też nic takiego nie miałam 🙉

Przy moich wynikach ginekolog wysłal mnie do diabetologa. Wczoraj miałam konsultacje telefoniczna i stwierdził, że mam cukrzycę ciążową. Dostałam glukometr i mam mierzyć godzinę po każdym posiłku. To ja już nie wiem o co chodzi z tymi normami :/
To u mnie była identyczna sytaucja. Niestety tego cukru na czczo nie udało mi się opanować poniżej 90 dlatego mam zastrzyki z insuliny chociaż nadal mimo zwiększania dawki mam raczej 98-105. W ciągu dnia jest w normie. Ja już wiem że to jest zabawa więc powodzenia 😁

Ja również mam cukrzycę ciążowa, zdarza mi się przekroczyć te 90 na czczo, ale insuliny nie dostałam. W ciągu dnia raczej też w normie. Mój diabetolog twierdzi że moje wyniki są ok.

reklama
Aż tak mi się nie zdarzyło 😲

Do góry