reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

Haha ja z dziewczynami myłam okna, biegałam po schodach i nic, obie tydzień po terminie. Nawet sex nie pomógł by przyśpieszyć.
To ja tak samo próbowałam "wykurzyć" Dziewczyny, ale też to nic nie dało 😂 oba porody wylowywane, pierwszy w 42tyg, drugi w 40tym. Teraz też się szykuje, że trzeba będzie wywołać 🙈 nie wierzę, że samo się zacznie.

reklama
A jak u was ze zgagą, bo mnie męczy i nic nie pomaga. Przy pierwszej nie miałam zgagi i urodziła się z blond piórkami. Przy drugiej delikatną i z czarnymi dłuższymi włoskami z lokiem na czubku (potem obie były ciemnymi blondynkami a teraz są jak ja szatynkami). To ile mój chłopiec będzie miał włosów, no chyba że to kwestia tego że siedzi na pupie i główkę ma u góry.
Jak u was to wygląda ?
Ja w każdej ciąży miałam mega zgagę. Pierwsza córka urodziła się praktycznie łysa, druga miała takie króciutkie włoski, ciemniejsze, ale szybko jej zrobiły się jasne i teraz obie są blondynkami.

@Zflustrowana Kawał chłopaka 😍❤️

Ja wczoraj miałam kontrolę. 30+0 1800g. Ponoć suniemy na górnej krawędzi siatki od prenatalnych i już miałam przebakniete, że może być cesarka. Szczególnie jak przenoszę.. A ja się tego boje więc zaczynam myć okna w 38tyg 🤣🤣 oferuję się też do sprzątania i wychodzenia z psami 😆😆😆
Spokojnie, ja miesiac temu mialam mówione ze też syn wiekszy niż wiek ciazy, dziś bylam na wizycie i wszystko się wyrównało wagowo. Podobno bywają takie miesiace że moze być wiekszy a potem wszystko w normie

U mnie wg nich stwierdzili cukrzycę ciążową i dostałam 🤷‍♀️

84/178/155 ale przed insuliną mierzyłam cukier 4 razy dziennie i wyszło na to że na czczo jest regularnie za wysoki stąd teraz ta dodatkowa atrakcja
Przy moich wynikach ginekolog wysłal mnie do diabetologa. Wczoraj miałam konsultacje telefoniczna i stwierdził, że mam cukrzycę ciążową. Dostałam glukometr i mam mierzyć godzinę po każdym posiłku. To ja już nie wiem o co chodzi z tymi normami :/

Cześć. Właśnie zbieram siły na grilla. Młody ma czkawkę a ja zgagę. Ale pisze do was w innej sprawie. Dziś w nocy obudziłam się z chorobą morską, młody tak pływał że czułam się jak na statku który porządnie huśta. Po ponad 20 minutach przestał. Pierwszy raz miałam takie rewelacje, czy któraś z was też ?

Cześć. Właśnie zbieram siły na grilla. Młody ma czkawkę a ja zgagę. Ale pisze do was w innej sprawie. Dziś w nocy obudziłam się z chorobą morską, młody tak pływał że czułam się jak na statku który porządnie huśta. Po ponad 20 minutach przestał. Pierwszy raz miałam takie rewelacje, czy któraś z was też ?
Nigdy czegoś takiego nie miałam 😯

Ja też nic takiego nie miałam 🙉

Przy moich wynikach ginekolog wysłal mnie do diabetologa. Wczoraj miałam konsultacje telefoniczna i stwierdził, że mam cukrzycę ciążową. Dostałam glukometr i mam mierzyć godzinę po każdym posiłku. To ja już nie wiem o co chodzi z tymi normami :/
To u mnie była identyczna sytaucja. Niestety tego cukru na czczo nie udało mi się opanować poniżej 90 dlatego mam zastrzyki z insuliny chociaż nadal mimo zwiększania dawki mam raczej 98-105. W ciągu dnia jest w normie. Ja już wiem że to jest zabawa więc powodzenia 😁

Ja również mam cukrzycę ciążowa, zdarza mi się przekroczyć te 90 na czczo, ale insuliny nie dostałam. W ciągu dnia raczej też w normie. Mój diabetolog twierdzi że moje wyniki są ok.

reklama
Aż tak mi się nie zdarzyło 😲

Do góry