reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

reklama
Boshe dziewczyny ja prenatalne mam z racji wieku darmowe 19 stycznia. Chciałabym już. Upewnić się ze wszystko jest ok. Płeć nie ważna chociaż syn mile widziany.

@Johanna_85 dobrze ze już bledsze te kreski.

Ja jestem już po. Szłam jak na ścięcie głowy. Dostałam ochrzan bo mam się cieszyć a nie wiedzieć wszystko w czarnych kolorach. Na razie nie ma nic niepokojącego. ❤️ 170, 3 cm szczęścia i gonitwa by uchwycić na zdjęciu.
Ja nadal widzę same ciemne barwy chociaż sie uspokoiłam. Nie mogę na każdą zmianę i na dobre i na złe reagować nerwami bo jak ma się nie udać to się nie uda a jak ma się udać to tylko zaszkodzę. Psychicznie godzę się na wszystko.

Ale ten czas leci. Pierwsze z nas poznają płcie. Zazdroszczę wam. A jak tam babeczki które chciały się na testy genetyczne zapisywać. Zrobiła któraś czy za wcześnie? U was płeć będzie na 100%. Trzymam kciuki.

Ja też dziś wizytowałam. Maluch ma 0.94cm (dzisiaj mam 7+2) i serce pięknie bije. Dostalam już skierowania na badania krwi i mam się umówić na prenatalne. Ze względu na mutacje dostałam też receptę na Clexane i jestem przerażona tym kłuciem się przez całą ciążę [emoji16]

Co do kontroli na l4 to osobiście nie słyszałam o takim przypadku, nikt z moich znajomych nie miał kontroli.

13 to jednak duże ryzyko, ze dziecko będzie już za duże, a przecież musi mieścić się w określonych widełkach. Lepiej pójść za wczesnie i ewentualnie powtórzyć badanie niż przegapić
Na kartce od lekarki ze wszystkimi badaniami w ciąży jest napisane,ze robi sie to badanie NT miedzy 11,a 14tc.
Ja bede w 13tc..

reklama
Boshe dziewczyny ja prenatalne mam z racji wieku darmowe 19 stycznia. Chciałabym już. Upewnić się ze wszystko jest ok. Płeć nie ważna chociaż syn mile widziany.

@Johanna_85 dobrze ze już bledsze te kreski.

Ja nadal widzę same ciemne barwy chociaż sie uspokoiłam. Nie mogę na każdą zmianę i na dobre i na złe reagować nerwami bo jak ma się nie udać to się nie uda a jak ma się udać to tylko zaszkodzę. Psychicznie godzę się na wszystko.

Ale ten czas leci. Pierwsze z nas poznają płcie. Zazdroszczę wam. A jak tam babeczki które chciały się na testy genetyczne zapisywać. Zrobiła któraś czy za wcześnie? U was płeć będzie na 100%. Trzymam kciuki.
To prawda.. wlasnie o tym myslalam,ze teraz czas tak szybko leci..

Ja genetyczne robie razem z NT ,czyli 24.01 :)

Do góry