reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

reklama
Ja też dzisiaj kilka pojemniczków oddałam. Pani popatrzyła z niepewnością na moje żyły ale na szczęście leciało ładnie. Za to badania na czczo przy tym poziomie mdłości to jakaś masakra. Wymęczyło mnie kilka razy pustym żołądkiem. Nie miał skrupułów i skorzystałam z pierwszeństwa dla ciężarnych bo bym tam nie wystala. Mam nadzieję że glukoza wyjdzie w normie bo krzywa teraz to też tortury i do tego nie można zwrócić bo męki na darmo
A kiedy robi się w ciąży glukozę z obciążeniem? Mi glukoza wyszła 72,4 wiec chyba bardzo ładna ale słyszałam, że wszystkie musimy to robić?

Ja też dzisiaj kilka pojemniczków oddałam. Pani popatrzyła z niepewnością na moje żyły ale na szczęście leciało ładnie. Za to badania na czczo przy tym poziomie mdłości to jakaś masakra. Wymęczyło mnie kilka razy pustym żołądkiem. Nie miał skrupułów i skorzystałam z pierwszeństwa dla ciężarnych bo bym tam nie wystala. Mam nadzieję że glukoza wyjdzie w normie bo krzywa teraz to też tortury i do tego nie można zwrócić bo męki na darmo
Zgadzam się w stu procentach co do pustego żołądka, masakra. Ja jedynie mam mdłości, wymioty jeszcze mnie nie dotknęły, a jestem już w 8t4d.

Nie zdecydowałaś się na szpital?
Ja miałam taka sytuację w 6tc, zdecydowałam się położyć na oddział, dostałam leki, mój stan był monitorowany, usg co 2 dni i wszystko wyszło na prostą i jest ok. (spędziłam w szpitalu tydzień)
Ja przy plamieniu też byłam w szpitalu, dostałam leki, przebadali mnie dokładnie i wyszłam po 2 dniach. Dla spokojnej głowy lepiej sprawdzić 😊

reklama
Nie zdecydowałaś się na szpital?
Ja miałam taka sytuację w 6tc, zdecydowałam się położyć na oddział, dostałam leki, mój stan był monitorowany, usg co 2 dni i wszystko wyszło na prostą i jest ok. (spędziłam w szpitalu tydzień)
Nie miałam nic że sobą i wróciłam do domu sprawdzić czy uda mi się umówić gdziekolwiek, a jak będzie się utrzymywać to zabrać rzeczy i jechać od nowa. Jednak teraz to nie mam pojęcia co robić bo wygląda na to że narqzie się zatrzymało i była to tylko jednorazowa przy podcieraniu sytuacja.

Do góry