Ja też korzystam z Medicover. Byłam dziś u lekarza, miałam usg i umówiłam się na wizytę 19sty za dwa tygodnie. Może to i często ale mam 37lat i pierwszej młodości nie jestem. Będę miała spokojniejszą głowęOstatnio na wizycie byłam 27 grudnia. Na kolejna chciałam iść teraz w poniedziałek 10 stycznia. Czyli po 2 tyg (to będzie równo 8t0d) mimo ze lekarz mówił, żeby przyjść po 3 tyg, ale akurat jest termin do lekarki w medicover, bo chciałabym żeby mnie skierowała na badania krwi, bo tam mam pakiet. A moja mama twierdzi, ze to za szybko, ze nie powinnam mieć tak często usg Podobne dyskusje chyba tutaj tez były ostatnio; nie wiem co o tym sadzić. A Wy jak często chodzicie?
reklama
Ja nie koniecznie lubię surówkę z marchewki do obiadu ale odkąd jadłam u kuzynki surówkę, którą serwuje jej mama, mam ją prawie codziennie od tygodnia nie mogę się najeść tej marchwi.Macie dziewczyny jakieś dziwne zachcianki? Ja do tej pory nie miałam, aż nagle dzisiaj zachciało mi się kabanosa z lodami karmelowymi ehh ciekawe czy będą rewolucję żołądkowe
Idzie to tak:
- starta na tarce surowa marchew
- łyżka majonezu
- sól, świeży czosnek ile kto lubi przeciśnięty przez praskę
Przy okazji genialne za przeziębienia bo ja lubię dużo czochu
Polecam wam pyszności
eleonora7
Zaangażowana w BB
Zapisuję przepis i w piątek ją robię! [emoji16]Ja nie koniecznie lubię surówkę z marchewki do obiadu ale odkąd jadłam u kuzynki surówkę, którą serwuje jej mama, mam ją prawie codziennie od tygodnia [emoji23] nie mogę się najeść tej marchwi.
Idzie to tak:
- starta na tarce surowa marchew
- łyżka majonezu
- sól, świeży czosnek ile kto lubi przeciśnięty przez praskę
Przy okazji genialne za przeziębienia bo ja lubię dużo czochu [emoji23]
Polecam wam pyszności [emoji108][emoji108][emoji108]
Dzisiaj cały dzień mnie mdliło, nie mogłam nic zjeść. Na wieczór pomyślałam o mizerii, pobiegłam do sklepu i po zjedzeniu mizerii z sadzonym jajem i ziemniakami mdłości przeszły [emoji16]
Porannelatte
Fanka BB :)
Trochę z innej beczki. Nienawidzę czosnku, całe życie tak było, ale że coś mnie bierze, dla dobra sprawy postanowiłam zrobić miksturę z miodu i siekanego czosnku. I takie to dzisiaj pyszne było nie mogłam się najeść, delicjeMacie dziewczyny jakieś dziwne zachcianki? Ja do tej pory nie miałam, aż nagle dzisiaj zachciało mi się kabanosa z lodami karmelowymi ehh ciekawe czy będą rewolucję żołądkowe
kasiaa91
Po metotreksacie wyczekiwanie nie jest wskazane przez 6 mcy?Ale mi nie chodzi o moje problemy z zajściem w ciąże bo choć dzisiaj lekarz powiedział, że na 100% mam PCOS to ja mam dwoje dzieci z 1 cyklu starań, a trzecie miałam z drugiego. Tylko po tym leku na usuwanie ciąży kiedy jej nie widać gdzie jest jest zakaz zajścia w ciąże na 12 miesięcy bo to lek, który uszkadza wszystko co może - no i dzięki temu usuwa też wszystko. A ja też nie chcę dziecka z końca roku, więc mogłabym podjąć starania najwcześniej w maju 2023
Mój mąż ma brata 13 lat młodszego i po prostu wiemy, że u nas w domu się to nie sprawdzi
kasiaa91
Nie jest, bzdury gada.Może z brzucha to inaczej A te dopochwowe jest bardziej szkodliwe sama nie wiem no ale to ona jest lekarka więc coz musze uzbroic sie w cierpliwość
Większość najlepszych specjalistów robi usg na każdej wizycie
olka11135
Po metotreksacie wyczekiwanie nie jest wskazane przez 6 mcy?
Podobno 6 miesiecy to minimum
Ale lepiej się nie spieszyć i też zależy ile podane
Waga po ciąży... Wartości nie pamiętam, ale moja siostra 4 tygodnie po ciąży była na tyle chuda, że weszła w spódnicę ołówkową sprzed ciąży, gdzie by siebie o to nie podejrzewała... i poszła w niej na uroczystość rodzinną. (Była zdrowa, dziecko chyba z niej coś wyssało wraz z mlekiem )
Wątpię, aby tak było u mnie, ale jej zazdroszczę.
Po prostu niektórzy tak mają.
Wątpię, aby tak było u mnie, ale jej zazdroszczę.
Po prostu niektórzy tak mają.
reklama
Już się melduję!@emka08 pisz co na wizycie bo siedzisz mi w głowie od wczoraj non stop!
Wczorajszą wizyta przyniosła dobre wieści, jest dzidziuś i jest serduszko
Dzidzi ma całe 2,84 mm. Termin z usg wychodzi na 31.08. Martwi mnie to, że totalnie nie pokrywa się to z moimi obliczeniami (wiem dokładnie kiedy mialam owu, nieregularne i długie cykle). Przyjmuję to wszystko ze spokojem i bez przesadnego entuzjazmu, bo poprzednia ciąża obumarła w 8 tyg. Będzie co ma być. Ale póki co jestem z wami dziewczyny musiałam nadrobić 30 stron forum