reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

Dziewczyny czy któras z Was bierze metfornine (np. Glucophage)??
Ja brałam w 2 ciazy , teraz też brałam do 8 TC, wszyscy mi kazali odłożyć od razu natomiast ja chciałam powoli ale ze badam cukier codziennie i wprowadzona dieta IG to mimo odstawienia cukier mam max do 92. Trafiłam tylko na 2 co mówił że meta do 20 TC conajmniej

reklama
Nie, oni nic o tym nie mówili, ale ja też nie prosiłam bo nadal nie jestem przekona że go chcę - dla mnie to oznacza pożegnanie się totalnie z III ciążą, starania za rok, to ciąża/poród w wieku 34 lat, różnica wieku po między dziećmi to już 13 i 9, no dla mnie za dużo. Już w 2022 było za dużo, a co dopiero w 2024 :(
Generalnie będę obserwować do poniedziałku, ale powiedzieli, że jak nie będzie spadku to w poniedziałek mnie przyjmują więc pewnie wtedy już nie będzie innej drogi
A może wchodzi w grę ciąża bliźniacza? Czytałam dość sporo że przy obumieraniu jednego płodu beta potrafi spaść a potem dopiero rosnąć. Wiem że to głupie ale może coś w tym też być. Bo tak to wskazuje na pozamaciczna a zanim stanie się widoczna to jeszcze trochę minie

A może wchodzi w grę ciąża bliźniacza? Czytałam dość sporo że przy obumieraniu jednego płodu beta potrafi spaść a potem dopiero rosnąć. Wiem że to głupie ale może coś w tym też być. Bo tak to wskazuje na pozamaciczna a zanim stanie się widoczna to jeszcze trochę minie

Biorąc pod uwagę, że seks był 18.11 to nie ma takiej możliwości w żadnym wypadku. No i wzrost z 352 na 405 w 48h to żaden dobry wzrost. Z tego nic nie będzie, ale dlaczego to rośnie i gdzie to jest. To jest zagadka.

Biorąc pod uwagę, że seks był 18.11 to nie ma takiej możliwości w żadnym wypadku. No i wzrost z 352 na 405 w 48h to żaden dobry wzrost. Z tego nic nie będzie, ale dlaczego to rośnie i gdzie to jest. To jest zagadka.
Najgorsze że to taki wynik że naprawdę ciężko będzie znaleźć, czasem przy 500 jest coś małego gdzieś widać, ale gdzie.
Z jednej strony męczą z drugiej dają szanse, a z problemem zostajesz sama.
Trudny czas, taki w zawieszeniu, nie wiesz w którą stronę idzie.

Nie, oni nic o tym nie mówili, ale ja też nie prosiłam bo nadal nie jestem przekona że go chcę - dla mnie to oznacza pożegnanie się totalnie z III ciążą, starania za rok, to ciąża/poród w wieku 34 lat, różnica wieku po między dziećmi to już 13 i 9, no dla mnie za dużo. Już w 2022 było za dużo, a co dopiero w 2024 :(
Generalnie będę obserwować do poniedziałku, ale powiedzieli, że jak nie będzie spadku to w poniedziałek mnie przyjmują więc pewnie wtedy już nie będzie innej drogi
Nie trać nadziei. Nie koniecznie musicie starać się rok. U nas pierwsze to było 8mcy starań, drugie 9 a trzecie w pierwszym cyklu choć też byłam przekonana że zajmie to miliony lat... Teraz staraliśmy się 5mcy. Bądź dobrej myśli. U mnie też duże różnice bo mam synka 14mcy a najstarsza córka ma 14lat, syn 9. Sama też nie jestem pierwszej młodości bo mam za miesiąc 37urodziny. Bardzo chciałam aby synuś najmłodszy miał się z kim bawić i mocno mi zależy na tym dzieciątku. Taka wieksza różnica wieku nie jest taka zła u dzieci. Sama widzę jak starszaki przytulają braciszka i całują. Córka go nosi na rękach. Nie trać nadziei, nie skreślaj jeszcze

Nie trać nadziei. Nie koniecznie musicie starać się rok. U nas pierwsze to było 8mcy starań, drugie 9 a trzecie w pierwszym cyklu choć też byłam przekonana że zajmie to miliony lat... Teraz staraliśmy się 5mcy. Bądź dobrej myśli. U mnie też duże różnice bo mam synka 14mcy a najstarsza córka ma 14lat, syn 9. Sama też nie jestem pierwszej młodości bo mam za miesiąc 37urodziny. Bardzo chciałam aby synuś najmłodszy miał się z kim bawić i mocno mi zależy na tym dzieciątku. Taka wieksza różnica wieku nie jest taka zła u dzieci. Sama widzę jak starszaki przytulają braciszka i całują. Córka go nosi na rękach. Nie trać nadziei, nie skreślaj jeszcze

Ale mi nie chodzi o moje problemy z zajściem w ciąże bo choć dzisiaj lekarz powiedział, że na 100% mam PCOS to ja mam dwoje dzieci z 1 cyklu starań, a trzecie miałam z drugiego. Tylko po tym leku na usuwanie ciąży kiedy jej nie widać gdzie jest jest zakaz zajścia w ciąże na 12 miesięcy bo to lek, który uszkadza wszystko co może - no i dzięki temu usuwa też wszystko. A ja też nie chcę dziecka z końca roku, więc mogłabym podjąć starania najwcześniej w maju 2023 :(

Mój mąż ma brata 13 lat młodszego i po prostu wiemy, że u nas w domu się to nie sprawdzi

Bardzo mi przykro, dla mnie najgorsza byłaby ta niewiedza...coś się dzieje ale gdzie ?

Dziękuję dziewczyny za linki do topów 😉

reklama
Ostatnio na wizycie byłam 27 grudnia. Na kolejna chciałam iść teraz w poniedziałek 10 stycznia. Czyli po 2 tyg (to będzie równo 8t0d) mimo ze lekarz mówił, żeby przyjść po 3 tyg, ale akurat jest termin do lekarki w medicover, bo chciałabym żeby mnie skierowała na badania krwi, bo tam mam pakiet. A moja mama twierdzi, ze to za szybko, ze nie powinnam mieć tak często usg 🤦‍♀️ Podobne dyskusje chyba tutaj tez były ostatnio; nie wiem co o tym sadzić. A Wy jak często chodzicie?

Do góry