reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

Co to moje dziecko w brzuchu dziś wyczynia. Wbija się tak nogami że stopę można zobaczyć lub piąstkę. Pod ręką czuć miejscowo taka kulkę lub owal. A ból że hej.
Czy też tego doświadczacie ? Moje trzecia dzidzia a coś takiego poraz pierwszy.

reklama
Co to moje dziecko w brzuchu dziś wyczynia. Wbija się tak nogami że stopę można zobaczyć lub piąstkę. Pod ręką czuć miejscowo taka kulkę lub owal. A ból że hej.
Ja tak miałam do tej pory, bardzo widoczne kopniaki, nawet udawało mi się wtedy głaskać te wybrzuszenia i specjalnie mocniej wyciskał nóżki 🤣 ogólnie moje dziecko było bardzo ruchliwe, przy każdym badaniu czy ktg. Dopiero teraz się wyciszył i uspokoił, już nie ma tych kopniaków.
Może u Ciebie też tak jest jak coś zjesz, albo słodkie albo kwaśne?

Ja tak miałam do tej pory, bardzo widoczne kopniaki, nawet udawało mi się wtedy głaskać te wybrzuszenia i specjalnie mocniej wyciskał nóżki 🤣 ogólnie moje dziecko było bardzo ruchliwe, przy każdym badaniu czy ktg. Dopiero teraz się wyciszył i uspokoił, już nie ma tych kopniaków.
Może u Ciebie też tak jest jak coś zjesz, albo słodkie albo kwaśne?
Jem dużo owoców ostatnio. Gdy gorąco to soczyste wchodzą najlepiej. 35t i 4d i rusza się rzadziej ale bardziej konkretnie. Tak że cały brzuch chodzi lub tak jak pisałam wcześniej dziś nowe doświadczenia. Nie mogę się doczekać 1.08 bo mam KTG i kontrolę i zrobię prywatnie ostatnie USG. Ciekaw jestem ile będzie ważyć.

Jem dużo owoców ostatnio. Gdy gorąco to soczyste wchodzą najlepiej. 35t i 4d i rusza się rzadziej ale bardziej konkretnie. Tak że cały brzuch chodzi lub tak jak pisałam wcześniej dziś nowe doświadczenia. Nie mogę się doczekać 1.08 bo mam KTG i kontrolę i zrobię prywatnie ostatnie USG. Ciekaw jestem ile będzie ważyć.
Jest chyba dosyć już duży i się nie mieści, dlatego tak się próbuje naciągać :) jest to bardzo fajne doświadczenie. I też zawsze nie mogłam się doczekać badania żeby go zobaczyć i dowiedzieć się jakie ma wymiary i wagę. Ale ja już się nie dowiem, tylko przed samym porodem w szpitalu a to już za 8dni 😬

Moja też tak robi, jest głową w dół, wiec ewidentnie wypycha nogi i stópki tak widać 😁 uczucie średnie, ale widok super 😊

Jest chyba dosyć już duży i się nie mieści, dlatego tak się próbuje naciągać :) jest to bardzo fajne doświadczenie. I też zawsze nie mogłam się doczekać badania żeby go zobaczyć i dowiedzieć się jakie ma wymiary i wagę. Ale ja już się nie dowiem, tylko przed samym porodem w szpitalu a to już za 8dni 😬
Wow 8 dni! Mi do terminu z OM 16dni, nie wiem kiedy to zleciało. W środę mam ostatnią wizytę i ustalimy kiedy na oddział idę na wywołaniem 🙈 cieszę się i boję jednocześnie.

Za 8 dni to ja mam USG. A ty w tym czasie będziesz mieć już baby na świecie.

Dlaczego wywołanie ?
Ponieważ mała raczej sama nie zdecyduje się na wyjście (2 poprzednie porody wywoływane), a jestem na zastrzykach przeciwzakrzepowych, bo mam stwierdzoną Trombofilie i 3 miesiące po ostatnim porodzie miałam zakrzep. Dlatego lepiej żebym rodziła pod kontrolą, odstawiła w odpowiednim czasie zastrzyki i żeby mała jiz na oddziale była monitorowana. Lepiej też żeby poród był planowany bo w razie nagłego CC lepiej żebym nie miała tak rozrzedzonej krwi. Dodatkowo jestem po 3 poronieniach w tym ciąży bliźniaczej, prawdopodobnie właśnie przez nadkrzepliwosc (wtedy jeszcze nie stwierdzona).

reklama
Do góry