reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

Co lekarz i miejscowość to pewnie inna cena i inna usługa 😉
Przez te upały to ja ledwo żyje, a dziś to szczególnie. Jeszcze rano zachciało mi się wysprzątać całą łazienkę i umyć wszędzie podłogi. Teraz leżę i ledwo oddycham, moczę stopy dla orzeźwienia.
Pewnie masz rację z tym co miejscowość to inna cena i inny usługa. Choć pakiet powinien być wszędzie ten sam, o jakby to ułatwiło życie.
U mnie dziś dzieciaki skończyły szkołę. Wie. Odrazu na tepete poszły ich biurka. Stare materiały, książki. Opróżnianie wszystkiego. Sprawdzanie z listą co jeszcze mogą wykorzystać a co już nie. Tak że 3 h wyjęte z dnia. Do tego 0,5 h w kuchni na sprzątanie. I tak myślę że może w końcu wezmę się za prasowanie pościeli i pieluch dla małego i zakupie pampersy i waciki na start oraz chusteczki nawilżone.
Ja zamiast moczenia stóp zaliczyłam chłodny prysznic dla ulgi, tylko jeszcze chętnie bym się zgagi pozbyła.
A jak Wam idzie z dbaniem o stopy? Ja obcinam paznokcie chyba godzinę bo muszę robić przerwy na oddech bo brzuch przeszkadza, o pomalowaniu już nie wspomnę 🤣
Dzieci się ze mnie śmieją kiedy obcinam paznokcie u stóp. Tyle razy zmieniam pozycję i robię to tak nie poradnie że mają frajdę. A efekt hmmm..... No krótsze są i czyste, tylko czy równe..... Chyba nie do końca.

reklama
Witam się z patologii ciąży :D

Balbina zaszalala i będę kisnąc do poniedziałku 🤭
Wczoraj na wizycie zrobiła sobie niezła imprezę, nie dała się zbadac za nic, a i wyglądało, że przepływy są grubo ponad normę. Wysłał mnie na KTG i trochę to faktycznie nieciekawie wyglądało. Tachykardia.

Nie chciał puścić do domu, w ostateczności zgodził się na to żebym se torbę chociaż wzięła :D no to ok - pojechałam, wzięłażem tę torbę i machnęłam na pożegnanie chopom.

Przychodzą dziś badać z rana a dziewucha siedzi jak trusia udaje że w ogóle nic nie było 🤣 Przepływy idealne, KTG jak marzenie.

Czymajcie mnie bo wyjdę z siebie.

Z dobrych rzeczy opieka lux, apartament lux. Wakacje jak się patrzy.

Pozdrawiam wszystkie serdelki ❤️❤️❤️ sama mam dwa 😹
No to korzystaj z tych wakacji, jeśli nic się nie dzieje. Życzymy spokojnego wypoczynku. Masz pod serduszkiem dowcipnisie.

Ostatnia edycja:
Z goleniem się też mam gimnastykę. W zależności jak młody się ułoży. Na szczęście dzieci miały szkołę aż do dziś więc do Alladynek nie musiała golić nóg co chwilę. Tylko co dwa tygodnie na wizytę u ginekologa. A teraz wakacje i dzieci chcą na basen i tu i tam. Trzeba będzie golić się częściej.

Pozdrawiam i idę po mleko bo nie zasnę przez tą zgagę.

I tak myślę że może w końcu wezmę się za prasowanie pościeli i pieluch dla małego i zakupie pampersy i waciki na start oraz chusteczki nawilżone.
Ja zamiast moczenia stóp zaliczyłam chłodny prysznic dla ulgi, tylko jeszcze chętnie bym się zgagi pozbyła.
Ja właśnie w tym tygodniu skończyłam całe to pranie i prasowanie, w sumie mam prawie wszystko już gotowe, nawet torba już częściowo spakowana.

Właśnie po raz setny byłam w WC a sen wciąż nie przychodzi, spojenie boli że nawet ciężko mi leżeć, nie mówiąc już o chodzeniu. Brzuch się napina ale bezboleśnie.

Ja właśnie w tym tygodniu skończyłam całe to pranie i prasowanie, w sumie mam prawie wszystko już gotowe, nawet torba już częściowo spakowana.

Właśnie po raz setny byłam w WC a sen wciąż nie przychodzi, spojenie boli że nawet ciężko mi leżeć, nie mówiąc już o chodzeniu. Brzuch się napina ale bezboleśnie.
Też jeszcze nie śpię, mleko nie pomogło na tyle by zdążyć zasnąć. Spojenie też pobolewa. Marzę by było już jutro. A jutro będę marzyć by dzień szybko minął.

Ostatnia edycja:
Stopy jakoś ogarniam, chociaż malowanie jest mega ciężkie i w różnych dziwnych pozycjach. Z goleniem nóg też nie mam problemu, ale strefa bikini to już nawet z lusterkiem nie daje rady. Na ślepo, na wyczucie to robię, ale przed terminem to chyba męża zaangażuje, żeby to jakoś wyglądało 😁
Haha, ja tez na wyczucie, ale kurde problem w tym, ze mam zdrętwiałe dłonie 😬😬🤦🏽‍♀️ Wiec nie czuje nawet gdzie ominęłam 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

Witam się z patologii ciąży :D

Balbina zaszalala i będę kisnąc do poniedziałku 🤭
Wczoraj na wizycie zrobiła sobie niezła imprezę, nie dała się zbadac za nic, a i wyglądało, że przepływy są grubo ponad normę. Wysłał mnie na KTG i trochę to faktycznie nieciekawie wyglądało. Tachykardia.

Nie chciał puścić do domu, w ostateczności zgodził się na to żebym se torbę chociaż wzięła :D no to ok - pojechałam, wzięłażem tę torbę i machnęłam na pożegnanie chopom.

Przychodzą dziś badać z rana a dziewucha siedzi jak trusia udaje że w ogóle nic nie było 🤣 Przepływy idealne, KTG jak marzenie.

Czymajcie mnie bo wyjdę z siebie.

Z dobrych rzeczy opieka lux, apartament lux. Wakacje jak się patrzy.

Pozdrawiam wszystkie serdelki ❤️❤️❤️ sama mam dwa 😹
Nie zazdroszczę stresu! Ja w czwartek na usg dostałam skierowanie do szpitala z uwagi na małowodzie. Pytam doktor czy mogę jechać do domu bo nawet dokumentów ciążowych nie miałam bo na wiztyte jechałam prosto z pracy a ona mi na to że lepiej żeby ktoś mi przywiózł bo czasu nie ma do stracenia. Pędzę do szpitala w stresie a na izbie okazuje się że ilość wód w normie bo mały zdarzył się wysikać 🤦‍♀️

Też jeszcze nie śpię, mleko nie pomogło na tyle by zdążyć zasnąć. Spojenie też pobolewa. Marzę by było już jutro. A jutro będę marzyć by dzień szybko minął.
Ja nie spałam do 2, dobrze że jest telewizja i można na coś jeszcze popatrzeć. Pobudka też wczesna i co tu robić...
Też macie takie realistyczne sny? Mam wrażenie jakby się to działo naprawdę, ile razy ja już przez noc rodziłam 😋
Mały już daje znać o sobie, poranne wstawanie ciężkie ale trzeba to rozchodzić, do tego ból głowy... I znów zaczyna się upał ..

reklama
To tez bie jest regułą, bo ja chodze na NFZ, a pierwsze ktg mialam robione w 35 tygodniu, u teraz mam co wizyte, wiec to od lekarza/położnej zalezy 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
No jednak to zależy od lekarza jakie ma podejście, czy interesuje się pacjentką czy robi taśmowo.
Mój trochę mnie olał, bo mam termin na sierpień a on się już ze mną pożegnał i życzył powodzenia bo pojechał na urlop, więc w razie W zostałam z tym wszystkim sama..

Do góry