reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

Ooo to widzę że nasze dzidziulki są prawie rówieśnikami 😊😊 u mnie też 33 zaczęty

5h 😱😱😱 ja wczoraj po 3h łażenia ze śwagierkom miałam dooosc :D zuch z Ciebie.
Daj znać po wizycie 😊
Nie miałam wyjścia, bo obiecałam starszej córce, że pójdziemy, póki młodsza w żłobku 🙈 teraz odpoczywam, bo kręgosłup mi wysiadł po dzisiejszym dniu 🙈
Na wizycie wszystko w porządku, mała waży 1630g, jest ułożona główką w dół. Ciekawe czy już tak zostanie 🤔 następna wizyta za 3tyg.

reklama
A który lekarz ma dokładniejsze usg? Bo mnie się zdarzało, że w zależności od sprzętu miałam różne wyniki - tylko dotyczyło to masy dziecka. Raz mi rezydentka w szpitalu tak zmierzyła, że wpadłam już w panikę, że się dziecko źle rozwija.
Ja gdzieś od 30. tc budzę się z zapchanym nosem, tak jakby był spuchnięty, ale krew mi jeszcze nie leciała. A jakie masz wyniki morfologii? Ja zwykle byłam osłabiona jak mi czerwonokrwinkowe leciały w dół.
To raczej kwestia metody mierzenia niz sprzetu. Maja dobre wszyscy.
No polecialy w dol juz dawno.. suplementuje zelazo

I jak tu teraz podejść do tego ;/ nie wiadomo co robić..

Ja dzisiaj miałam drugi raz epizod krwi z nosa. Z samego ranka. Nie gęsta, taka normalna. Chwilę polezalam i jest ok. Ponoć to się może zdarzyć, bo śluzówki się łatwo wysuszają, a my krwi mamy więcej i w ogole mamy wszystko przekrwione więc łatwiej o takie cos. Jeszcze nie panikuję..
Tobie przeszło?
Taak przeszlo przeszlo
Nic trzeba przejsc nad tym do porzadku dziennego….

Nie miałam wyjścia, bo obiecałam starszej córce, że pójdziemy, póki młodsza w żłobku 🙈 teraz odpoczywam, bo kręgosłup mi wysiadł po dzisiejszym dniu 🙈
Na wizycie wszystko w porządku, mała waży 1630g, jest ułożona główką w dół. Ciekawe czy już tak zostanie 🤔 następna wizyta za 3tyg.
To jest dolna granica??
Ja 31tc i waga malej 1400g to malo??

To jest dolna granica??
Ja 31tc i waga malej 1400g to malo??
Nie, to na pewno dobrze.
Wczoraj lekarz powiedzial, że te 1630g to odpowiednia, średnia waga na tym etapie, mała przybrała. Termin z USG wychodzi mi tydzień później. Ale z córkami miałam tak samo i urodziły się 3500g w 42tyg i 3400g w 40tyg.
Z resztą wiadomo, że to tylko szacunkowa na podstawie obwodów, więc wystarczy ciut zmienić pomiar i waga wyjdzie inna.

Nie, to na pewno dobrze.
Wczoraj lekarz powiedzial, że te 1630g to odpowiednia, średnia waga na tym etapie, mała przybrała. Termin z USG wychodzi mi tydzień później. Ale z córkami miałam tak samo i urodziły się 3500g w 42tyg i 3400g w 40tyg.
Z resztą wiadomo, że to tylko szacunkowa na podstawie obwodów, więc wystarczy ciut zmienić pomiar i waga wyjdzie inna.
No to super! Kurcze jeszcze duzo urosną te nasze dzieciaczki do porodu!

Ponieważ ten wątek już zawsze mi będzie bardzo bliski ;) to tak sobie go obserwuję. I naprawdę nie ma co się sugerować wagą szacowaną na USG. Ja miałam o 8 rano przy przyjęciu na porodówkę i waga szacowana na 3600g. Urodziłam 6h później malucha z wagą 3100g ;) także idealnie 500g błędu

Ponieważ ten wątek już zawsze mi będzie bardzo bliski ;) to tak sobie go obserwuję. I naprawdę nie ma co się sugerować wagą szacowaną na USG. Ja miałam o 8 rano przy przyjęciu na porodówkę i waga szacowana na 3600g. Urodziłam 6h później malucha z wagą 3100g ;) także idealnie 500g błędu
Zgadza się, z pierwszą córką mówili mi, że nawet 3kg nie będzie miała, a urodzona 3,5kg, więc Skala błędu duza.

reklama
Do góry