Zflustrowana
Fanka BB :)
Czyli polanowane dziecię i czekałaś na dwie kreski.Ja zaraz po świętach żałowałam że nie w dniu świat
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Czyli polanowane dziecię i czekałaś na dwie kreski.Ja zaraz po świętach żałowałam że nie w dniu świat
Ale chodzi Ci o zdjęcia USG, czy ogólnie wykonanie tego USG?Bo tylko mi daje na prenatalne i nie robi bo mowi że nie ma potrzeby
O wykonanieAle chodzi Ci o zdjęcia USG, czy ogólnie wykonanie tego USG?
Wykonanie USG to podstawa , to dobrze że chodzisz jeszcze prywatnie...O wykonanie
To co ona sprawdza na na wizycie jak nie USG to dziwna sytuacjaWykonanie USG to podstawa , to dobrze że chodzisz jeszcze prywatnie...
Na nfz naleza sie tylko 3 usg. Niestety takie procedury. Na nfz moga zbadać na fotelu lub sie po prostu uśmiechnąć. Dlatego ja zrezygnowałam z nfz bo raz ze trzeba bylo dojechać i szkoda czasu, a dwa raz w miesiącu ja musze mieć pewność, że w środku jest dobrze.To co ona sprawdza na na wizycie jak nie USG to dziwna sytuacja
Pochwę bada i szyjkę. Daje zwolnienie i skierowanie na badaniaTo co ona sprawdza na na wizycie jak nie USG to dziwna sytuacja
No wyzej wspomniałam ze na nfz usg naleza Ci sie 3x. Po jednym w każdym trymestrze. U mnie zrobili tylko w 7tc. Dlatego zrezygnowałamPochwę bada i szyjkę. Daje zwolnienie i skierowanie na badania
U mnie będzie wiedzieć bo lekarz mi wpisał wyniki z szyjki do karty i nie wiem jak ona zareaguje na to bo wyniki pomiaru są bardzo różne. Przede wszystkim ona widzi rozwarcie a on nieNa nfz naleza sie tylko 3 usg. Niestety takie procedury. Na nfz moga zbadać na fotelu lub sie po prostu uśmiechnąć. Dlatego ja zrezygnowałam z nfz bo raz ze trzeba bylo dojechać i szkoda czasu, a dwa raz w miesiącu ja musze mieć pewność, że w środku jest dobrze.
Dlatego jak ktoś prowadzi ciaze na nfz dla skierowań itp to niech raz w miesiacu idzie sobie do kogoś na usg, aby mieć pewność że jest ok. Lekarz na nfz nie musi wiedzieć o tym
Tak dokładnie tylko prenatalne ale moim zdaniem to powinno być jak ciąża przebiega prawidłowo ale tak jak u mnie to powinna robić na każdej wizycieNo wyzej wspomniałam ze na nfz usg naleza Ci sie 3x. Po jednym w każdym trymestrze. U mnie zrobili tylko w 7tc. Dlatego zrezygnowałam