reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

Tak dokładnie tylko prenatalne ale moim zdaniem to powinno być jak ciąża przebiega prawidłowo ale tak jak u mnie to powinna robić na każdej wizycie
Niee. Zwykłe usg. Prenatalne to jest usg ale zupełnie inne niż zwykłe i nie każdej naleza sie na nfz. Na prenatalnych (w każdym trymestrze) sprawdza się wszystko dokładnie. A na nfz masz: usg potwierdzającą ciąże, i w II i III trymestrze tez powinni wykonać by sprawdzić vhociaz czynnosc serca.

reklama
Tak dokładnie tylko prenatalne ale moim zdaniem to powinno być jak ciąża przebiega prawidłowo ale tak jak u mnie to powinna robić na każdej wizycie
No niestety musisz sama o siebie zadbać. Są lekarze które mimo wszystko robia na wizycie na nfz zawsze, ale są lekarze tacy którzy trzymają się uparcie tego. Mnie się nie spodobało to, bo mimo wszystko sprawdziłam sobie dokumentację medyczną na ikp i sie nie zgadzało kompletnie z tym co mi przekazywał a co wpisywal do karty.

Niee. Zwykłe usg. Prenatalne to jest usg ale zupełnie inne niż zwykłe i nie każdej naleza sie na nfz. Na prenatalnych (w każdym trymestrze) sprawdza się wszystko dokładnie. A na nfz masz: usg potwierdzającą ciąże, i w II i III trymestrze tez powinni wykonać by sprawdzić vhociaz czynnosc serca.
Mi sprawdza detektorem czy jest tetno

Super zdjęcie 😊 to ja też się pochwalę 😁

Załączniki

• IMG_20220309_220919.jpg
    IMG_20220309_220919.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 79
Mi sprawdza detektorem czy jest tetno
To ja se moge sama sprawdzić detektorem. Jakbym prywatnie nie poszla do ginekologa to bym wciaz nie wiedziała co noszę pod sercem. U mnie tez widac w karcie ciazy ze prowadze u dwóch lekarzy i mnie to nie obchodzi co lekarz na nfz o tym mysli, bo mam.prawo chcieć wiedziec czy z dzieckiem jest okej. Wie nie martwiłabym się na Twoim miejscu czy ona zobaczy czy nie ;)

A mnie ciekawi, co z ruchami dziecka. Czy już coś czujecie. Niby w kolejnych ciążach podobno szybciej i szczupłe osoby też szybciej czują. Ja jestem w 15 t i 4 d, moja 3 ciąża i jeszcze nie czuję łaskotek. Jak u was?
U mnie nie czuć a widać 🤷‍♀️ jak stoję i oddycham miarowo to brzuch mi nienaturalnie faluje i widać że coś się tam kręci

To ja se moge sama sprawdzić detektorem. Jakbym prywatnie nie poszla do ginekologa to bym wciaz nie wiedziała co noszę pod sercem. U mnie tez widac w karcie ciazy ze prowadze u dwóch lekarzy i mnie to nie obchodzi co lekarz na nfz o tym mysli, bo mam.prawo chcieć wiedziec czy z dzieckiem jest okej. Wie nie martwiłabym się na Twoim miejscu czy ona zobaczy czy nie ;)
Ja też poszłam poznać płeć prywatnie 🙂

reklama
Ja też poszłam poznać płeć prywatnie 🙂
Chłopiec czy dziewczynka? 🙂
Kto jeszcze zna płeć? Myślicie już o imionach? U nas prawdopodobnie będzie Filip albo Tymon, ale czekam jeszcze na wizytę 23 marca, żeby lekarz potwierdził, że to chłopiec, bo jakoś pomimo zdjęcia nie mogę w to uwierzyć 😁

Do góry