reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

Ja się dzisiaj wkurzyłam bo miałam tak na szybko poradę u lekarza z dupy :( tylko żeby dał mi leki itd. i mówię, że OM 15.10 ale ja mam mega długie cykle ... a ona: mnie to nie interesuje, ma Pani 8 tydzień ciąży 🤦‍♀️ A u mnie owulacja na bank tego 23-25 listopada

Ooo to Ty może lipcowa powinnaś być. 🤪 Nie to, że Ciebie wyganiam. 🙃

Lekarze mają już czasami nasrane w tych baniach... bez kitu.

reklama
Hej Mamusie! U mnie póki co bez zmian. Staram się nie myśleć o tej torbieli ale się nie da 🤭 przeczytałam pół internetu i większość kobiet pisała, że też miały i się wchłonęły, więc trochę się uspokoiłam! Kolejna wizyta 22 grudnia. Mam nadzieję, że już będzie lepiej. To będzie 8+1 więc już będzie fajnie widać. Oby 😆
Trzymam kciuki za Was wszystkie! ❤️

Ooo to Ty może lipcowa powinnaś być. 🤪 Nie to, że Ciebie wyganiam. 🙃

Lekarze mają już czasami nasrane w tych baniach... bez kitu.

Bardzo chciałam być :D bo marzyłam wreszcie o letnim bobasie ale jednak wczorajsza beta 25 nie postawia złudzeń, że owu była 2 tygodnie temu ;) a nie 6 :p
Jutro 13:30 USG także zobaczymy czy coś widać, na zarodek i serduszko nie ma szans, ale mam nadzieję że jest przynajmniej pęcherzyk w macicy. Bo najbardziej się boje pozamacicznej :(

Hej Mamusie! U mnie póki co bez zmian. Staram się nie myśleć o tej torbieli ale się nie da 🤭 przeczytałam pół internetu i większość kobiet pisała, że też miały i się wchłonęły, więc trochę się uspokoiłam! Kolejna wizyta 22 grudnia. Mam nadzieję, że już będzie lepiej. To będzie 8+1 więc już będzie fajnie widać. Oby 😆
Trzymam kciuki za Was wszystkie! ❤️

Miałam dużą torbiel (nie pamiętam ile ale mogę poszukać USG) w pierwszej ciąży - wchłonęła się bez problemu. Mi lekarz powiedział, że ciąża "leczy" torbiele. Nie miałam żadnych zaleceń oszczędzania się, leków itp. normalnie pracowałam i chodziłam na studia

Miałam dużą torbiel (nie pamiętam ile ale mogę poszukać USG) w pierwszej ciąży - wchłonęła się bez problemu. Mi lekarz powiedział, że ciąża "leczy" torbiele. Nie miałam żadnych zaleceń oszczędzania się, leków itp. normalnie pracowałam i chodziłam na studia
Ja też mam duże torbiele w każdej ciąży, na tyle duże, że raz rozważano zabieg. Znikały jednak w drugim trymestrze.

Hej! Chyba do Was dołączę 😄 To moja druga ciąża. Ta ciąża zaskoczyła za trzecim razem. Prawdopodobnie owulacje miałam 26.11. Zrobiłam domowy test z krwi około tydzień po owulacji i był negatywny. Myślałam, że nic z tego, ale zwykły sikany w dniu planowego okresu pokazał blada kreskę. Co ciekawe zrobiłam drugi z krwi i też blado. Myślałam, że one są bardziej czułe... mam nadzieję, że u Was zagoszcze na dłużej :)

Hej! Chyba do Was dołączę 😄 To moja druga ciąża. Ta ciąża zaskoczyła za trzecim razem. Prawdopodobnie owulacje miałam 26.11. Zrobiłam domowy test z krwi około tydzień po owulacji i był negatywny. Myślałam, że nic z tego, ale zwykły sikany w dniu planowego okresu pokazał blada kreskę. Co ciekawe zrobiłam drugi z krwi i też blado. Myślałam, że one są bardziej czułe... mam nadzieję, że u Was zagoszcze na dłużej :)

Te z krwi często pokazują ciąże jak jej nie ma - ogólnie na forum są określane jako mega bubel :(

Gratulacje i rozgość się :)

Witaj 🤗

reklama
Bardzo chciałam być :D bo marzyłam wreszcie o letnim bobasie ale jednak wczorajsza beta 25 nie postawia złudzeń, że owu była 2 tygodnie temu ;) a nie 6 :p
Jutro 13:30 USG także zobaczymy czy coś widać, na zarodek i serduszko nie ma szans, ale mam nadzieję że jest przynajmniej pęcherzyk w macicy. Bo najbardziej się boje pozamacicznej :(
Jeśli wczoraj miałaś betę 25 to po co w ogóle jutro usg? Nie macie szansy nic zobaczyć tak naprawdę.

Do góry