reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

Ja też mam cały dzien 37 stopni ale nie ma co się martwić ważne że nie rośnie.. pod kołderkę i odpoczywanie..

Wcześniej kilka razy dziewczyny pisały, żeby martwić się jak wzrośnie powyżej 38 stopni, będzie dobrze :)
U mnie waha się od 37.4 do 37.9. Jak leżałam w szpitalu to nam codziennie mierzyły temperaturę więc wiem że moja "naturalna" w ciąży to do 37.1. Ale kurde nie mogę sobie wybaczyć że poszłam na wzmocnienie kroplówkami a wyszłam i najprawdopodobniej ostatniego dnia coś tam złapałam 😭😭😭

reklama
Kurcze ja jestem taka gruba że u mnie to jakby już 6miesiac był [emoji85] po 3 CC mam tak rozwalony brzuch i b.duze rozejście kresy białej że już przed ciążą się mnie pytali czy akurat nie jestem ...? No to kurcze wykrakali

Widziałam że wcześniej było wspomniane o detektorze tętna płodu. Bardzo polecam, w poprzedniej ciąży miałam model Jumper JPD-100E. Używali go także u nas w szpitalu na patologii. Sprawdzałam tętno jak Maluszek miał bardziej leniwy dzien i zaraz się uspokajalam. Wiadomo człowiek w ciąży przewrażliwiony a po stratach jeszcze bardziej.
Stety niestety sprzedałam go w.ostatnich miesiącach jak większość rzeczy po córce, bo ponoć już nigdy więcej dzieci miało nie być.[emoji85] Dobrze że wózka nie zdążyłam wystawić [emoji23]

A tak wogole to też bym chciała przejść z wami na prywatny wątek.

Kurcze ja jestem taka gruba że u mnie to jakby już 6miesiac był [emoji85] po 3 CC mam tak rozwalony brzuch i b.duze rozejście kresy białej że już przed ciążą się mnie pytali czy akurat nie jestem ...? No to kurcze wykrakali

Widziałam że wcześniej było wspomniane o detektorze tętna płodu. Bardzo polecam, w poprzedniej ciąży miałam model Jumper JPD-100E. Używali go także u nas w szpitalu na patologii. Sprawdzałam tętno jak Maluszek miał bardziej leniwy dzien i zaraz się uspokajalam. Wiadomo człowiek w ciąży przewrażliwiony a po stratach jeszcze bardziej.
Stety niestety sprzedałam go w.ostatnich miesiącach jak większość rzeczy po córce, bo ponoć już nigdy więcej dzieci miało nie być.[emoji85] Dobrze że wózka nie zdążyłam wystawić [emoji23]

A tak wogole to też bym chciała przejść z wami na prywatny wątek.
Teraz bedziesz miala 4cc? Jak lekarz zareagował na 3 i 4 ciaze?

Czy znajdę tu jakieś koleżanki weganki/ wegetarianki? Czy bardzo się suplementujecie? Co na Waszą dietę mówią lekarze?
Nie jem mięsa i ryb od 14 lat. Mój lekarz stwierdził, że prowadził wiele ciąż weganek i wegetarianek i zawsze mają silne, zdrowe dzieciaki. To dla niego żaden problem. Zalecił VegeVit B12, 3-4 razy w tygodniu piję koktajl z dodatkiem buraka i wyniki mam bardzo dobre.

Czy znajdę tu jakieś koleżanki weganki/ wegetarianki? Czy bardzo się suplementujecie? Co na Waszą dietę mówią lekarze?
Nie jem mięsa i ryb od 14 lat. Mój lekarz stwierdził, że prowadził wiele ciąż weganek i wegetarianek i zawsze mają silne, zdrowe dzieciaki. To dla niego żaden problem. Zalecił VegeVit B12, 3-4 razy w tygodniu piję koktajl z dodatkiem buraka i wyniki mam bardzo dobre.
Odkąd jestem w ciąży, to mnie strasznie obrzydza mięso xD
A suplementuje Puerie Uno, tam też jest B12 między innymi..

Odkąd jestem w ciąży, to mnie strasznie obrzydza mięso xD
A suplementuje Puerie Uno, tam też jest B12 między innymi..
Matko, jak uwielbiam mieso, tak teraz moze nie istnieć [emoji2961][emoji2961][emoji2961] lekarz, patrząc na moje wyniki badań, powiedział ostatnio, że poki co zaleca tylko suplementacje wit. B12 i foliany,

Nie jestem wegetarianka, ale ciąża mnie do tego skłania 😅 bywałam w życiu. No właśnie B12 to konieczność no i żelazo myśle, ze tez warto brać. Ciecierzycę na pewno trzeba, fasole, orzechy jeść, ale jak tyle lat już nie jesz mięsa to na pewno to znasz :)

reklama
Nie jestem wegetarianka, ale ciąża mnie do tego skłania 😅 bywałam w życiu. No właśnie B12 to konieczność no i żelazo myśle, ze tez warto brać. Ciecierzycę na pewno trzeba, fasole, orzechy jeść, ale jak tyle lat już nie jesz mięsa to na pewno to znasz :)
żelazo koniecznie brać pod kontrolą lekarza na podstawie wyników krwii..
Mnóstwo dietetyków ostrzega przed samowolnym braniu żelaza poniewaz można zrobić sobie krzywde..

A słyszałyście że żelazo psuje zęby? spotkałam sie z taką opinią...

Do góry