reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

reklama
Rozmawiałam z pielęgniarką co pracuje na oddziale covidowym, i mówiła, żeby bo odchorowaniu mimo, że nie ma tak wprost zaleceń odczekać te ok 3 miesiące. Dlatego idealnie u ciebie pasuje na III tr.
Ja mimo II szczepienia 02,06,21 mam bardzo mało przeciwciał, w porównaniu do moich rodziców, którzy jeszcze szybciej sie szczepili, Kurcze te organizmy są dziwne
Tak, właśnie też gdzieś wyczytałam, że te 3 miesiące najlepiej odczekać. Zastanawiam się czy po przechorowaniu zbadać sobie poziom przeciwciał.
Właśnie z tymi przeciwciałami to tak jest różnie, każdy z nas jest inny, organizmy podobne, ale jako jednostka to inne. Eh.

Ja też nie jestem szczepiona ale chcę się zaszczepić w II trymestrze. Myślałaś może o szczepieniu w ciąży ?zastanawiam się czy oprócz mnie któraś z Was zamierza , myśli nad decyzją o szczepieniu w II trymestrze ?

Ja będę się chyba szczepić 3 dawka w 2 trymestrze. Zapytam jeszcze lekarza co on uważa na ten temat.
Dziewczyny wiem, że nigdy nic nie wiadomo ale tak statystycznie kiedy można trochę odetchnąć w ciąży? Po dobrych wynikach na prenatalnych?

Ja uważam że matka już nigdy nie "odetchnie". Zawsze będziesz się martwić o swoje dziecko nawet jak będzie okazem zdrowia. Niestety w życiu niczego nie można być pewnym.

A ma któraś tak że bardzo w niewielkim stopniu odczuwa ostrość potraw ? Dziś jedliśmy podobno bardzo ostra pizze a dla mnie była jedynie delikatnie ostra. Już nawet przed testem jadłam że słoika ostre papryczki i mąż się że mnie śmiał że to musi być ciąża jak nic ;)

reklama
A ma któraś tak że bardzo w niewielkim stopniu odczuwa ostrość potraw ? Dziś jedliśmy podobno bardzo ostra pizze a dla mnie była jedynie delikatnie ostra. Już nawet przed testem jadłam że słoika ostre papryczki i mąż się że mnie śmiał że to musi być ciąża jak nic ;)
Ja tak mam. Ostatnio mąż nie jest w stanie zjeść obiadów ugotowanych przeze mnie bo wszystko jest za ostre. Ja tego w ogóle nie odczuwam i zjadam że smakiem 😊

Do góry