reklama
Johanna_85
Fanka BB :)
Witam! ja tez mam 36 lat i wprawdzie to moja czwarta oaza,boje sie jak nigdy...Dzień dobry.
Z przyjemnością dołączam do grupy (choć nie ukrywam, że lekko zestresowana, gdyż jest to moja pierwsza ciąża i to dość późno - w wieku 36 lat).
Krótka historia:
9 grudnia, pozytywny test ciążowy.
13 grudnia - potwierdzenie pęcherzyka na usg
29 grudnia - zarodek z bijącym serduszkiem na usg.
Termin porodu - 18.08.2022 lub 19.08.2022
Pozdrawiam wszystkie mamy i ściskam mocno
ja wogole jestem bardzo nerwowa,aptrzedewszystkim w domu...U mnie w pracy reorganizacja; ja uczę ludzi i sama muszę się uczyć nowych rzeczy. Jak mnie ludzie denerwują. Wszyscy. Jak gryzę się w język, zeby im nie dopiec. U mnie niestety typowa korporacja z presja i dziwnym zarządzaniem. Wy tez jesteście bardziej nerwowe w pracy? Macie na to sposoby?
Ale jak to?U mnie niestety to koniec tej ciąży
Badz dobrej myśli. Co powiedzieli lekarze?Ja walczę na oddziale. Mam krwiaka i po badaniu okazało się że jest dużo krwi. W dodatku ciąża o tydzień młodsza.
Czuję że to koniec. Jeszcze jestem odcięta od moich najbliższych.
Tak bardzo mi przykro...Nie ma serduszka, zatrzymał się 2-3 dni temu.
Mogę mieć jutro zabieg albo sama w domu, jeszcze muszę pomyśleć.
Johanna_85
Super! Dziekuje ci bardzo!Nie. Ja prowadzę firmę z narzeczonym tak więc o tyle lżej , ale Twoja sytuacja tez mnie zastanawia tak wiec jak będę rozmawiała z księgowym i prawnikiem o tym ( mam w sobotę spotkanie ) to dam od razu znać czego się dowiedziałam. Narazie muszę przeczekać do soboty tak wiec już notuje sobie listę pytań.
Joanna1996
O kurczę, czyli nie tylko mnie nosi hehe, mąż mówi że mam cały czas PMS mi pomaga powolne picie, wody, herbaty, czegokolwiek, daję sobie czas odetchnąć zanim wybuchnę.U mnie w pracy reorganizacja; ja uczę ludzi i sama muszę się uczyć nowych rzeczy. Jak mnie ludzie denerwują. Wszyscy. Jak gryzę się w język, zeby im nie dopiec. U mnie niestety typowa korporacja z presja i dziwnym zarządzaniem. Wy tez jesteście bardziej nerwowe w pracy? Macie na to sposoby?
Joanna1996
Dzisiaj po badaniu, wiem że plamienia wywołał krwiak, nieduży. Zarodek się rozwija, serce bije.
I jakie dostałaś zalecenia w związku z tym krwiakiem? Mocno plamiłaś?Dzisiaj po badaniu, wiem że plamienia wywołał krwiak, nieduży. Zarodek się rozwija, serce bije.Zobacz załącznik 1353496
Carolline1993
U mnie serduszko potwierdzone na początku grudnia, stąd ta panika, aby nie przegapić terminuNie jesteś jedyną, są takie jak ja które oczekują na wizytę potwierdzającą bijące serduszko
MtV
To masz termin na lipiec w takim razie?U mnie serduszko potwierdzone na początku grudnia, stąd ta panika, aby nie przegapić terminu
reklama
Carolline1993
1 sierpnia według usg lekarza prowadzącego, 31 lipca wg usg w szpitaluTo masz termin na lipiec w takim razie?