reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

reklama
Meridol bardzo pomaga na dziąsła. Ja mam aparat na zębach i to jest zbawienie, a działsa też są dosyć wrażliwe w aparacie.

A właśnie, może któraś z Was ma bądź miała aparat na zębach w czasie ciąży? Co z porodem? Idę 13 stycznia do ortodonty i zapytam się, ale chciałam poznać też Wasze doświadczenia w tym temacie.
O matulu, kochana moja lecę jutro kupić to cudo ❤️

Super,ze o tym piszesz bo w tym temacie jeszcze do onca nie wiem czy jak sie zglosze do urzedu pracy,bedzie placil mi urzad pracy zasilek czy kasa chorych?
Jesli kasa chorych,to dlaczego mam sie zarejestrowac w urzedzie pracy?

W urzędzie pracy musisz się zarejestrować żeby mieć ciągłość ubezpieczenia i prawo do zasiłku (musisz spełnić określone warunki żeby dostać prawo do zasiłku). Zasiłek będzie płacić urząd pracy do momentu wejścia w Mutterschutz, czyli 6 tygodni przed terminem porodu i 8 po terminie. Wtedy przejmuje kasa chorych.

Jedno mnie męczy że gdzieś wyczytałam ze we wczesnej ciąży lepiej nie słuchać tętna dziecka przez te fale a mi w sumie dziś włączył 8tydzien skończony. Czy tez mogliście już podsłuchać ?

Mamaelaela miałam tak samo rok temu. Wg OM powinnam być 7+2dni a lekarz powiedział że ciąża 2 tygodnie młodsza , co nie wchodziło w grę . Po 2 tygodniach poroniłam. Puste jajo. Przykro mi bardzo.
Wydawało mi się jak byłam młodsza że jak już się zaszło w ciążę to już wszystko musi być ok, a rok temu przekonałam się że większość kobiet ma za sobą przynajmniej jeden taki przypadek.

reklama
Oj kochana ja mam ciągle takie nerwy że bez kija nie podchodz.

Ale jak to? Dlaczego? Strasznie mi przykro!

Trzymaj się!! Musi być dobrze.

Boshe. Ja sama w domu bym nie chciała. Zbyt bym się bała. Z resztą ja wybrałam szpital. Zrobią Ci jeszcze usg żeby się upewnić?
Obumarcie musi potwierdzić dwóch lekarzy.

Do góry