reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

Mnie sie po pierwszej tak rozeszły, ze caly czas wygladam jakbym byla w ciąży, chodzilam do fizjo uroginekologicznego, ale mialam male zaparcie w tych ćwiczeniach [emoji15] teraz chyba sie wybiore jakos niedlugo, moze uda sie, zeby nie doprowadzic do wiekszego rozejscia..

Dziewczyny, a ma ktoras termin na koniec sierpnia? Bo u mnie pokazuje 26.08 to wszystkie beda rozpakowane juz [emoji23]
Nie wszystkie bo mi termin z om pokazuje na 31.08, także ja będę pewnie jedną z ostatnich
Mnie właściwie od samego początku bolą piersi. Bes stanika ani rusz. Ale muszę sobie kupić jakiś miękki, bo ten z fiszbinami już mnie uwiera. Tylko ja mam duży problem - duży biust. Może są tu posiadaczki dużych biustów przed ciążą i jakie kupowałyście staniki (firmy itp.)?
Ja też mam duży biust 85 I kupuję staniki firm Gorsenia, KrisLine,Ava... ale wiesz co ja w pierwszej ciąży też myślałam że będę miała ogromny biust a tymczasem on zrobił się tylko pełniejszy 😉
Takie sytuacje nie powinny mieć miejsca totalnie.
U mnie w trakcie sn po cc, lekarz przychodził co chwilę i mówił, że w każdym momencie mogę się wycofać i będzie cc, sala na mnie czeka i on jest w razie czego gotowy do operacji. Cały poród miałam znieczulenie - również na partych, nie czułam żadnego bólu. Cały czas żartowałam z mężem i personelem. Każdy poród powinien być dla kobiety pięknym i bezbolesnym przeżyciem
Jak byłam w pierwszej ciąży i zapytałam gina o znieczulenie przy porodzie to się tylko zaśmiał...niby jest taka możliwość tylko nie można skorzystać. Smutne to jest że w tym wieku kobiety się tak traktuje

reklama
Jest w internecie artykuł PTD (na które się powołuje ta grupa z FB) ale tam też w jednym miejscu piszą o 90 a w drugim 92. :D

Cukrzyca ciążowa bez strachu. Ale zeby sie zapisac wypełnia się formularz. Ja sie do niej dodałam juz przed ciążą, wiec trochę nasciemnialam w formularzu, zeby mnie przyjęli 😛
Trzeba wpisać "PTD cukrzyca 2021" i będzie pdf do ściągnięcia. Można poczytać.

Załączniki

• Screenshot_20220101_202416.jpg
    Screenshot_20220101_202416.jpg
    88,7 KB · Wyświetleń: 45
Ja z cukrem mam z kolei inny problem, bo szybko mi spada i trzeci pomiar zawsze był niższy niż pierwszy. Idealna dieta dla mnie to ta o niskim IG (faktycznie czuję się wtedy lepiej), więc mam nadzieję, że uda mi zmienić nawyki żywieniowe.

Przybijam 👋 to też moja pierwsza ciąża.
Myślę, że jak masz się denerwować to warto pójść do ginekologa. Ja też się zastanawiam, jak ja przetrwam 4 tygodnie następne. XD
A co do objawów to też mam różnie. Tzn. ja i tak dość łagodnie przechodzę, teraz ostatnie 3 dni trochę gorzej jem przez lekkie mdłości (ale bez wymiotów), ale piersi bolały tylko lekko, a teraz w ogóle. U mnie bardziej zaparcia są problemem i muszę jeść błonnik/owoce, bo inaczej ciężko.
Będzie dobrze, wierzę w to!
Ojej, łączę się w bólu i doskonale rozumiem bo moja ciąża zaczęła się zaparciami. To było straszne - ból jelit no i sam fakt zaparć i niemożność zażycia żadnego leku - totalna bezsilność i złe samopoczucie doprowadzało mnie do szału. I sobie tłumaczyłam: ze wszystkich dolegliwości ciążowych akurat TA :p Ale gdy pojawił się wstręt na zapachy (od trzech tygodni nie wchodzę do kuchni bo nie jestem w stanie znieść żadnego zapachu - nawet ekologicznego płynu do sprzątania o zapachu lawendy 🙈🙈🙈🙈) oraz ciągle mdłości i problemy z jedzeniem stwierdzam, że na początku nie było aż tak źle 😂
A jeżeli chodzi o błonnik polecam poranne owsianki :) Dobrze wchodzą jako śniadanie i można sobie zrobić taki smak jaki się lubi.
A 4 następne tygodnie szybko zlecą - zobaczysz 💐💐

No ogółem muszę się wziąć za lepszy jadłospis... bo na razie to wzorem do naśladowania to nie jestem...
A lubię kaszę i zupy i chyba na razie od tego zacznę... Owsianka to też dobry pomysł! Któraś z Was ma jakąś stronę z dobrymi przepisami typowo dla nas?

Ostatnio pisałam że przeszedł mi ból piersi okazało się że tylko na jeden dzień, bo teraz ból duży i " spuchłam" z rozmiaru B na D😳

Ostatnio pisałam że przeszedł mi ból piersi okazało się że tylko na jeden dzień, bo teraz ból duży i " spuchłam" z rozmiaru B na D😳
Jeju, straszny przeskok 😳 a który to tydzień?
Ja w ogóle mam rozmiar A... I jestem ciekawa na ile urosną w ogóle... I czy tak zostanie na dłuższą metę. ;)

reklama
Do góry