reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

Jeśli chodzi o kichanie to nie wiem czy miałam to samo co Ty, ale w poprzedniej ciąży czułam wtedy dyskomfort, jakby coś mi się zle ułożyło w środku (być może to zmieniające miejsca jelita). Powiedziałam o tym mojej fizjoterapeutce, rozmasowała mnie i o dziwo to uczucie już nigdy więcej nie wróciło.
Ciężko to opisać ale jest to taki promieniujący ale bardzo miejscowy ból w podbrzuszu. Nie zawsze w tym samym miejscu ale Np teraz miałam po stronie gdzie zagnieździł się zarodek i zaczęłam się zastanawiać czy wszystko Ok

reklama
Ciężko to opisać ale jest to taki promieniujący ale bardzo miejscowy ból w podbrzuszu. Nie zawsze w tym samym miejscu ale Np teraz miałam po stronie gdzie zagnieździł się zarodek i zaczęłam się zastanawiać czy wszystko Ok
A masz numer do swojego lekarza? W razie wątpliwości zawsze kontaktuje się z moim, wtedy nie muszę się zamartwiać.

Dzien dobry wszystkim,smutne to ze te dwie kreseczki czesto wymarzone to jeszcze nic nie oznaczaja,to czekanie jest beznadziejne.Czlowiek chcialby sie cieszyc ale nie moze😓 ja dzis 5 tydz zaczynam,w sumie nic chyba nie czuje jeszcze,ma ktos tak? Kiedy pierwsze objawy ?
Ja póki co w sumie można powiedzieć że bez objawów. Piersi mnie bolą tylko wieczorem po ściagnięciu stanika i to tylko jak je dotykam. Mam wrazenie ze bardziej bolały mnie zawsze przed okresem niż teraz.. w ciągu dnia nie odczuwam bólu nawet przy dotykaniu. Sporadycznie, dosłownie co kilka dni czuje pojedyncze ukłucia raz po prawej raz po lewej.. a tak to nic 🤷 tydzien 6+5( wg usg 6+2)

Mam takie dziwne uczucie kucia w brzuchu przy kichaniu albo mocniejszym kaszlnięciu. To na prawdę dziwne uczucie aż boje się kichać….czy ktoś się z czymś takim spotkał?
Tak. Ja ostatnio jak kichnęłam to myślałam że brzuch mi rozerwało. Ból w podbrzuszu taki rozrywający. Podobno to normalne, najlepiej przy kichaniu kucnąć lub zgiąć się.

Tak. Ja ostatnio jak kichnęłam to myślałam że brzuch mi rozerwało. Ból w podbrzuszu taki rozrywający. Podobno to normalne, najlepiej przy kichaniu kucnąć lub zgiąć się.
Ja tak robię jak mam możliwość 😛jak czuje że będę kichać czy kaszleć to sie zginam lub kucam jak stoję.. lub jak leżę, to sie kulę, podciagam nogi żeby nie bylo takiego napięcia ciała/brzucha i wtedy nie boli ;)

Zgiąć się lub już na późniejszym etapie i co najważniejsze po porodzie kichać i kaszleć w bok żeby nie obciążać ,. I nie powodować ciśnienia dużego w tłoczni brzusznej

Dziękuje wszystkim za odpowiedzi. Tak, to głównie jest jak leżę wyprostowana, widzę tą zależność, że przy zgięciu jest dużo mniej albo nawet wcale

reklama
Ta ustawa jest takim bublem że ciężko mi nawet tu używać słów żeby oddać to co mam w głowie.
A co oni robią na przykład jak kobieta w 31 tyg musi mieć cięcie z powodu stanu przedrzucawkowego ale zakładamy że dziecko ma się dobrze wyciągają je w 31 tygodniu ok wcześniak ale taki już sporawy do życia. I nagle dziecko umiera wlasnie z powodu wczesniactwa ( bo tak się może zdarzyc nawet w 31) robią invastigation wychodzi że przy cięciu nie było bezpośredniego zagrożenia życia dziecka i co mogą tak oskarżyć lekarza ? Zakładamy że cięcie było tylko z powodu zagrożenia życia matki, co tam teraz wpisują w kartę żeby się ochronić ? Jak dochodzi do tego typu sytuacji
Przy zagrożeniu życia matki mogą ciąże zakończyć na każdym jej etapie.

Do góry