reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

Dajmy na to ze mam grupę krwi Rh- a mój mąż Rh+ w związku z czym może dojść do konfliktu serologicznego.
Tak może dojść, ale masz tą wiedzę i idzie temu zapobiec. Zwłaszcza jeśli wcześniej rodziłaś , poroniłaś to powinnaś powiadomić swojego lekarza, a potem wszytskich na każdym etapie

reklama
Tak może dojść, ale masz tą wiedzę i idzie temu zapobiec. Zwłaszcza jeśli wcześniej rodziłaś , poroniłaś to powinnaś powiadomić swojego lekarza, a potem wszytskich na każdym etapie
Już zaczęłam się nakręcać, ze coś może być nie tak dziś mam wizytę u lekarza to zapytam co to może znaczyć. Pani w diagnostyce mnie pytała o poronienia i porody ale nie mam zadnych za sobą to moja 1 ciąża więc wszystko jest takie dzikie

Już zaczęłam się nakręcać, ze coś może być nie tak dziś mam wizytę u lekarza to zapytam co to może znaczyć. Pani w diagnostyce mnie pytała o poronienia i porody ale nie mam zadnych za sobą to moja 1 ciąża więc wszystko jest takie dzikie
No to możesz spokojniej spać, Póki maluszek w brzuchu to jest bezpieczny

Tym bardziej ze może być tak ze maluszek może mieć moją grupę krwi i wtedy bez problemu, zobaczę co mi dziś moja pani doktor powie. Ale dziękuję trochę dzięki twojej odpowiedzi się uspokoiłam [emoji3526][emoji7]
Dostaniesz między 28 a 32 tc immunoglobuline a później po porodzie ;) zaleca się ją też dac jeśli występuje krwawienie oraz po poronieniach

Chyba po porodzie, nie wiem mam dziś wizytę u ginekologa to zapytam jak to będzie wyglądało
Zastrzyk z Imonoglobulin? Ja mam minus mąż ma minus i w poprzednich ciązach nie trzeba bylo zastrzyku, a teraz ponoć wytyczne się zmieniły i nie interesuje ich już jaką krew ma ojciec. Jak matka ma minus to w 25 tyg ciazy ma dostac zastrzyk z imunoglobulin i koniec. Tak mi powiedziała moja gin.

Dziewczyny właśnie skończyłam robić stroiki i wianek na drzwi i czyje się jakbym cały dzień w kopalni robiła. Masakra, mam nadzieje ze później energia wróci bo do końca ciąży to ja nie zajadę 😅

Zastrzyk z Imonoglobulin? Ja mam minus mąż ma minus i w poprzednich ciązach nie trzeba bylo zastrzyku, a teraz ponoć wytyczne się zmieniły i nie interesuje ich już jaką krew ma ojciec. Jak matka ma minus to w 25 tyg ciazy ma dostac zastrzyk z imunoglobulin i koniec. Tak mi powiedziała moja gin.

Serio ? U nas ta sama sytuacja, ale nigdy mi nic nie podawali. Znaczy się lekarka proponowała ale u nas nie ma konfliktu więc nie poszłam.
Od kiedy to się zmieniło? Jo jeszcze w 2019 nie trzeba było.

Serio ? U nas ta sama sytuacja, ale nigdy mi nic nie podawali. Znaczy się lekarka proponowała ale u nas nie ma konfliktu więc nie poszłam.
Od kiedy to się zmieniło? Jo jeszcze w 2019 nie trzeba było.
Nie wiem od kiedy się to zmieniło, nie pytałam. Ja ostatni poród w 2017 i nie podawali mi zastrzyku. Potwierdzałam, że ja mam minus i mąż też i tyle, a teraz takie zaskoczenie, że mimo, że oboje mamy minus to i tak będę musiała dostać zastrzyk.Może z góry zakładają, że nigdy nie ma pewności czy kobieta mówi prawdę kto jest ojcem 😅😂 i jednak mogłoby się okazać że ojcem byl kto inny i doszło do konfliktu 😛 nie wiem tez po co mam robić jeszcze raz badanie na grupę krwi, przecież mi się nie zmieniła o tej która miałam w poprzednich ciążach, wiec dziwne ze nie mogę dać tamtego wyniku, nie dopytałam w sumie 🤷

reklama
Do góry