reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

Masz możliwość skonsultować w innym miejscu za 2-3 dni?

Mial faktycznie tak dobre USG? Może jeszcze mógł czegoś nie widzieć. Poszłabym jeszcze za jakieś 2+3 dni, wiem że to trudny czas by kogokolwiek złapać w takim momencie i to jeszcze z w miarę dobrym sprzętem. Ciąża ciąża ale może doszło do późniejszej owulacji, do tego późne zagnieżdżenie i już masz młodszą ciążę.
Na ten moment nie mam pieniędzy i nerwów na kolejną wizytę, siedzę i ryczę w domu. Wysłał mnie jeszcze na badanie pod kątem mutacji mthfr.

reklama

Załączniki

• f2a7309d-0033-4ba8-9308-cb80a98eba9b.jpg
    f2a7309d-0033-4ba8-9308-cb80a98eba9b.jpg
    48,9 KB · Wyświetleń: 95
Hej dziewczyny, witam Was,test pozytywny cyfrowy pokazal 3+ tydzien ,z miesiaczki 4 I 5 dni,mieszkam w Uk wiec pierwsze Usg I wizyta w 12 tygodniu,wczesniej nic tu nie robia.
Jesli bedzie dobrze to termin bylby na 25
Mam juz dwie corki 13 I 8 lat,ja mam 39 I staralismy sie od zeszlego grudnia.
W czerwcu poronilam w 9 tygodniu ,wiec teraz chyba bede zwyczajnie czekac do tego 12tyg I sie obserwowac,ale to paranoja jest,boje sie nawet rozmarzyc ze teraz bedzie dobrze

Hej, nie wytrzymałam i poszłam dzisiaj do lekarza. Jest 5 i pół tyg. Nie było widać zarodka, ale pęcherzyk ciążowy i ciałko żółte już tak. Na ten moment wszystko rozwija się prawidłowo, chciał wypisać leki, ale stwierdził, ze nie ma takiej potrzeby, bo naturalnie mam wszystko w normie, a plamienia są z wysiłku, co się zgadza, bo pracuje teraz po 12-13 godz. Uspokoiłam się i czekam do 4.01 na ❤️. Pozdrawiam 🥰

Na ten moment nie mam pieniędzy i nerwów na kolejną wizytę, siedzę i ryczę w domu. Wysłał mnie jeszcze na badanie pod kątem mutacji mthfr.
Moja doktor każdą pacjentkę wysyła na to badanie, bo to ważne dla np suplementacji a mutacje ma ogrom kobiet, sama jestem heterozygotą
Skierowanie na to badanie nie oznacza nic złego

Hej dziewczyny, witam Was,test pozytywny cyfrowy pokazal 3+ tydzien ,z miesiaczki 4 I 5 dni,mieszkam w Uk wiec pierwsze Usg I wizyta w 12 tygodniu,wczesniej nic tu nie robia.
Jesli bedzie dobrze to termin bylby na 25
Mam juz dwie corki 13 I 8 lat,ja mam 39 I staralismy sie od zeszlego grudnia.
W czerwcu poronilam w 9 tygodniu ,wiec teraz chyba bede zwyczajnie czekac do tego 12tyg I sie obserwowac,ale to paranoja jest,boje sie nawet rozmarzyc ze teraz bedzie dobrze
Nie masz szans na wizytę prywatnie? Wizyta najpóźniej w 8-9 tygodniu jest ważna chociażby dla wykluczenia CP
Czekanie do 12 to takie igranie z ogniem jeśli cokolwiek jest nie tak

reklama
To mała dawka na już stwierdzone problemy z przepływem. A czytałam że wprowadzony acard już w pierwszych tygodniach daje o 60% szans, potem spada.
Kurde tu samo mthr nic nie da, tu powinnaś mieć zbadane całą trombofilie, a conajmniej pai
Ale tu nie ma mowy o przepływach, nie da się ich zmierzyć na takim etapie ciąży przecież. Zazwyczaj acard wprowadzany jest o wiele później (chyba że o problemach wiadomo wcześniej np z historii)

Do góry