reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

Czy ktoras z Was wczytywała się w informacje nt przyrostów bety? Wiadomo, ze po jakiś wartościach zwalnia, ale co to znaczy? Wszędzie pokazują normy 66%-100%. Czy te min 66% obowiązuje przez cały pierwszy trymestr?

Ja nie wiem dokładnie, ale w poprzedniej ciąży moja beta rosła książkowo, a nawet po 200%. Nie skończyła się dobrze więc od tego czasu beta dla mnie nic kompletnie nie znaczy. Jedynie na samym początku czy nie ma np. cb.

Teraz podchodzę do tej ciąży: co ma być to będzie. Robię tyle ile mogę i czekam na USG z bijącym serduszkiem, o który marzę ❤️

reklama
Ja jestem padnięta ale z innych względów, jedno dziecko budziło mi się 3 razy a drugie 4 w tym nie chciało zasnąć ok 6.00 rano:( ale mogło być gorzej, mogło wogole nie zasnąć i wstać tak o 6.00 wtedy to nie wiem czy bym kontaktowała jeszcze. Zazwyczaj nie mają problemu ze spaniem budzą się owszem ale zasypiają szybko
a jak się zsynchronizuja to jest ciężko

Ja jestem padnięta ale z innych względów, jedno dziecko budziło mi się 3 razy a drugie 4 w tym nie chciało zasnąć ok 6.00 rano:( ale mogło być gorzej, mogło wogole nie zasnąć i wstać tak o 6.00 wtedy to nie wiem czy bym kontaktowała jeszcze. Zazwyczaj nie mają problemu ze spaniem budzą się owszem ale zasypiają szybko
a jak się zsynchronizuja to jest ciężko
Dlatego powinnam ozłocić mojego męża, który od 2tyg śpi z maluchami, żebym mogła się wyspać 🙏

To ja kiedyś pisałam, że za czasów mojej pierwszej ciąży czyli 11 lat temu w ogóle mówiło się, że te witaminy zwiększają masę płodu i do końca nie są takie dobre. Popularne były takie o nazwie "Materna" i nawet funkcjonowało takie śmieszne powiedzenie "Bierzesz Maternę, urodzisz Manna" ;)
Ale myślę, że przez te 11 lat skoczył tak postęp, że raczej ciężko uważać iż suplementy są szkodliwe. Ja w każdym razie biorę ;)
Lekarz nie powiedział,ze są zle,tylko ze nie ma żadnych badań,aby można było stwierdzić,które są najlepsze albo najskuteczniejsze :)

reklama
Tak tylko cytatu nie dodałam 🤭

O a teraz dodałam zły... To nie mój dzień
Generalnie przesypiają noce (4,5 miesiące i niespełna 2latka), ale młodszemu zdarzają się raz na jakiś czas wpadki typu przesikanie albo pobudka o 5). Starsza czasami budzi się w nocy i trzeba ja chwile pogłaskać, żeby zasnela, wiec niby śpią, ale trzeba do nich zaglądać. Na szczęście najstarsze dziecko jest już samodzielne, robi sobie śniadanie, kanapki do szkoły, a czasem nawet przyniesie świeże bułeczki ❤️

Do góry