reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

Czy ktoras z Was wczytywała się w informacje nt przyrostów bety? Wiadomo, ze po jakiś wartościach zwalnia, ale co to znaczy? Wszędzie pokazują normy 66%-100%. Czy te min 66% obowiązuje przez cały pierwszy trymestr?

Ja nie wiem dokładnie, ale w poprzedniej ciąży moja beta rosła książkowo, a nawet po 200%. Nie skończyła się dobrze więc od tego czasu beta dla mnie nic kompletnie nie znaczy. Jedynie na samym początku czy nie ma np. cb.

Teraz podchodzę do tej ciąży: co ma być to będzie. Robię tyle ile mogę i czekam na USG z bijącym serduszkiem, o który marzę ❤️

reklama
Ja jestem padnięta ale z innych względów, jedno dziecko budziło mi się 3 razy a drugie 4 w tym nie chciało zasnąć ok 6.00 rano:( ale mogło być gorzej, mogło wogole nie zasnąć i wstać tak o 6.00 wtedy to nie wiem czy bym kontaktowała jeszcze. Zazwyczaj nie mają problemu ze spaniem budzą się owszem ale zasypiają szybko
a jak się zsynchronizuja to jest ciężko

Ja jestem padnięta ale z innych względów, jedno dziecko budziło mi się 3 razy a drugie 4 w tym nie chciało zasnąć ok 6.00 rano:( ale mogło być gorzej, mogło wogole nie zasnąć i wstać tak o 6.00 wtedy to nie wiem czy bym kontaktowała jeszcze. Zazwyczaj nie mają problemu ze spaniem budzą się owszem ale zasypiają szybko
a jak się zsynchronizuja to jest ciężko
Dlatego powinnam ozłocić mojego męża, który od 2tyg śpi z maluchami, żebym mogła się wyspać 🙏

To ja kiedyś pisałam, że za czasów mojej pierwszej ciąży czyli 11 lat temu w ogóle mówiło się, że te witaminy zwiększają masę płodu i do końca nie są takie dobre. Popularne były takie o nazwie "Materna" i nawet funkcjonowało takie śmieszne powiedzenie "Bierzesz Maternę, urodzisz Manna" ;)
Ale myślę, że przez te 11 lat skoczył tak postęp, że raczej ciężko uważać iż suplementy są szkodliwe. Ja w każdym razie biorę ;)
Lekarz nie powiedział,ze są zle,tylko ze nie ma żadnych badań,aby można było stwierdzić,które są najlepsze albo najskuteczniejsze :)

reklama
Tak tylko cytatu nie dodałam 🤭

O a teraz dodałam zły... To nie mój dzień
Generalnie przesypiają noce (4,5 miesiące i niespełna 2latka), ale młodszemu zdarzają się raz na jakiś czas wpadki typu przesikanie albo pobudka o 5). Starsza czasami budzi się w nocy i trzeba ja chwile pogłaskać, żeby zasnela, wiec niby śpią, ale trzeba do nich zaglądać. Na szczęście najstarsze dziecko jest już samodzielne, robi sobie śniadanie, kanapki do szkoły, a czasem nawet przyniesie świeże bułeczki ❤️

Do góry