reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

A jak się czujecie najświeższe mamusie?
Ja tam strasznie zmęczona jestem chętnie bym spała ale młody się wybudza co chwilę. Co akurat mnie cieszy bo dziś pożółkł na twarzy. I go obserwuje. Co z sikaniem, co z białkami ocznymi i czy sam się wybudza i nie jest ospały. Pogoda do dupy nie ma słońca, a chętnie bym z niego skorzystała.

Ostatnia edycja:
reklama
U mnie już 3 tydzień żółtaczka się utrzymuje. W poniedziałek będę dzwonić do pediatry. Położna dała pomysł żeby małego odstawić od piersi na 2 dni. Ponoć ma to pomóc... Szczere, nie spodobał mi się ten pomysł. Może lepiej będzie jak lekarz go zobaczyć. Chociaż zauważyłam że nóżki już ma w normalnym kolorze.

U mnie już 3 tydzień żółtaczka się utrzymuje. W poniedziałek będę dzwonić do pediatry. Położna dała pomysł żeby małego odstawić od piersi na 2 dni. Ponoć ma to pomóc... Szczere, nie spodobał mi się ten pomysł. Może lepiej będzie jak lekarz go zobaczyć. Chociaż zauważyłam że nóżki już ma w normalnym kolorze.
Ja pierwsze słyszę żeby odstawić. Wszędzie piszą by karmić piersią co 2-3 h. Najlepiej jak dziecko samo się wybudzi bo to oznacza że nie jest ospałe. Pilnować pieluchy i żeby siku nie było żółte. I do okna przez szybę nawet jak nie ma słonecznego dnia. Żółtawe białka oczu od razu szpital, lub gdy się przedłuża konsultacja z lekarzem .

U nas 5 tydzień i też się utrzymuje, ale poziom jest coraz niższy. Cały czas mam karmić piersią i tylko pilnować, czy na pewno spada.
Ale jak byłam w innej poradni w sprawie szczepień to też się dziwili, że nie zrobiłam przerwy i nie podałam mm. Także chyba te zalecenia niedawno się zmieniły.

Po 2,5 godziny skurcz. I maluszek jest ze mną 3700 g 58 cm . Ale jestem głodna. Miałam strasznie krótkie skurcze a główką nie chciała się wstawić do kanału. Ale jak już weszła to nie było tak źle. Darłam się w niebo głosy.
Gratulacje kochana💓💓💓
Jak sie czujesz? Widzisz dzien po mnie masz maluszka. Dalas rade a to najwazniejsze. Sciskam!!

No to nam się dziś udało od 20 do 22:40 przebierać się trzy razy. Zmoczylismy nawet pościel w łóżku. Ja go przebrałam i do cyca a on kupa. Mógł mi powiedzieć że ubranko się nie podoba. Och
Znamy to i my
U nas kupa sie przelewa:)
Ja na 1 piętrze i w kamienicy ale okolica trochę taka że dużo nieznajomych osób krąży 🤨
I jak ostatnio pod balkonem w wejsciu di bramy zostawiłam koło bo tylko malutką wzięłam to starszy dziadek(złomiarz) już się pyta to na gabaryty 😂
Ja do niego z balkonu (bo co jakiś czas zerkałam czy stoi) panie czy ten spód wózka wyglada jak gabaryt a on ...ale stoi niekompletny 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Masakra 😆
Więc teraz biorę spód i 4 latka znoszę na dół do bramy młody siada ba schodach pilnuje i czeka na mnie aż zejdę z małą i gondolą i do góry tak samo najpierw mała i gondola później reszta 😊
Tym bardziej że muszę pochwalić męża że karocę dla malutkiej wybrał przepiękną i nie wątpię że ktoś po złość mógł by coś zrobić 😒
Tym bardzej że mamy sąsiada obok okropnego młody człowiek ale ma cos ze sobą....wieczne libację i burdy po nocach a zwróć mu uwagę to zaraz po złość coś robi...ostatnim razem podłączył nam się na lewo do prądu zgłosiłam to .....to zaklejił nam zamki w dzwiach kropelką 🤬 wszystkie zamki do wymiany
ja pitole co za gosc hahaha
Dziewczyny, czy podajcie probiotyki swoim maluchom? Ja zaczęłam podawać od kilku dni vivomixx. Mój mały zaczyna mieć jakieś problemy z brzuszkiem. Może to jeszcze nie kolki, ale widać że bardzo się pręży jak ma zrobić kupkę, jest niespokojny, płaczliwy. Ponoć ten probiotyk przynosi poprawę.
ja daje biogaja i jest ok
Kupa idzie jak siemasz i jedzonko tez:)))

Ja tam strasznie zmęczona jestem chętnie bym spała ale młody się wybudza co chwilę. Co akurat mnie cieszy bo dziś pożółkł na twarzy. I go obserwuje. Co z sikaniem, co z białkami ocznymi i czy sam się wybudza i nie jest ospały. Pogoda do dupy nie ma słońca, a chętnie bym z niego skorzystała.
Ja na haju pozytywnym
Spac owszem marze o wiecej zeby odespac i jutro mam plan soac non stop wtedy co ona. Czy wyjdzie?:)

reklama
Do góry