reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

Piękna waga, a ile dokładnie ma twój maluszek?
U nas też często płacze są wieczorami. I też tylko cycus pomaga 🙈
Jutro skończy 5 tygodni. Był moment, ze przyrost był po 50 g na dzień, ale teraz już zwalnia.
Tak, ja bralam lecytynę na zastoje i w obecnej ciąży (rodze w tym miesiącu) to już nawet zaczęłam przed porodem, licząc że może będzie lepiej niż poprzednio
A po lecytynie widziałaś jakaś poprawę?

reklama
@zrzęda Trudno powiedzieć, bo przy pierwszym dziecku doradczyni kazała masować okrężnymi ruchami, odciągać laktatorem i okladsc chłodnymi kompresami. Koszmar trwał 2 miesiące a potem nawracalo jeszcze na przestrzeni roku lub dwóch. Przy drugim już trafiła mi sie bardziej ogarnięta i od razu zaleciła lecytyne, ale też gorący prysznic przed karmieniem z masażem promienistym oraz zimne oklady po karmieniu. Na tyle duża różnica była, że już się nie zastanawiam co najbardziej pomoglo tylko mam tę lecytynę. Tym bardziej, ze ona ma korzystne działanie przy moich ogólnych problemach zdrowotnych.

Tak, ja bralam lecytynę na zastoje i w obecnej ciąży (rodze w tym miesiącu) to już nawet zaczęłam przed porodem, licząc że może będzie lepiej niż poprzednio
Nie wiem jak u was dziewczyny ale ja mam na wypisie tel fo poradni laktacyjne i pani doradca laktacyjny kazała walić drzwiami i oknami gdyby robiły się zastoje apbo pokarm by zanikał itp.
Dzwonisz i się umawiasz na godzinę 😊
Owa pani stwierdziła że malutka ma za krótkie weziadełko i żebyśmy poszli na kontroli do laryngologa czy nie trzeba ciąć 😱
Mam nadzieję że nie będzie trzeba 😊

Nie wiem jak u was dziewczyny ale ja mam na wypisie tel fo poradni laktacyjne i pani doradca laktacyjny kazała walić drzwiami i oknami gdyby robiły się zastoje apbo pokarm by zanikał itp.
Dzwonisz i się umawiasz na godzinę 😊
Owa pani stwierdziła że malutka ma za krótkie weziadełko i żebyśmy poszli na kontroli do laryngologa czy nie trzeba ciąć 😱
Mam nadzieję że nie będzie trzeba 😊
Moja cdl jest na urlopie, ale właśnie będę do niej dzwonić pod koniec tygodnia.
U nas też sprawdzali wędzidełko, ale przy standardowych wizytach. Nie wiedziałam, że trzeba iść do laryngologa.

U nas też sprawdzali wędzidełko, ale przy standardowych wizytach. Nie wiedziałam, że trzeba iść do laryngologa.
Z tym laryngologiem i więdziadełkiem
Z tym laryngologiem też się zdziwiłam
Wogule jestem zdziwiona że sprawdzają wędzidełko bo starszym pamiętam nie sprawdzali 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️
Moj lekarz z poz twierdził że od nie dawna się to sprawdza i praktykuje przecinanie i że to nie unerwiony kawałek tkanki a mimo wszystko jeśli będzie trzeba było przeciąć to mnie strach oblatuje😪

Dokładnie przemywam octaniseptem i w szpitalu kazali pryskać przy co drugim przewijaniu 😊
W czwartek byliśmy na wizycie patronażowej w 10 dobie i dr noc nie mówił że kikut długo się trzyma czy coś
Powiedział że ładnie się goi
Jutro będzie u nas położna zobaczę co ona powie 😊
Była ciekawa jak długo się trzyma bo serio nie pamietam hak to było ze starszymi 🙈
U nas przy jednej był ponad tydzień.

To jutro najprawdopodobniej będziecie już rozpakowani 😘
Żeby szybko i sprawnie poszło trzymam kciuki ✊✊✊
odzywaj się jak co 😘😊
Czyli jutro tulisz małego 🥰 super!
Mam taką nadzieję. Popołudniu mam się wstawić, a dziś coś słabo czuję dzidzię. Opycham się słodkimi drożdżówkami i wypiłam Coca cole bo się stresowałam że się nie rusza. Poczym się poruszył dwa razy i teraz leżę i czekam aż trochę będzie buszował. Bo ciągle mi się mało wydaje.

Mam taką nadzieję. Popołudniu mam się wstawić, a dziś coś słabo czuję dzidzię. Opycham się słodkimi drożdżówkami i wypiłam Coca cole bo się stresowałam że się nie rusza. Poczym się poruszył dwa razy i teraz leżę i czekam aż trochę będzie buszował. Bo ciągle mi się mało wydaje.
Moja mała noemraz napędziła mi stracha zwłaszcza na koniec 😊

reklama
Do góry