reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

reklama
I jak się dziewczyny czujecie?
U nas znów nie przespana noc. Coś się moje dziecko przestawilo, i jak w nocy zje nawet na śpiocha, to rozbudza się i nie śpi. aby jeszcze leżała, ale ona jęczy co chwile i trzeba nosić i lulac. Zasypia po 2-3h 🙈
W międzyczasie kilka razy cyca i potem wychodzi, że dopiero co zasnelaa za godzinę powinnam ją budzić na karmienie. Ale to bez sensu 🙈 wczoraj ją ważyłam i waży 4110g czyli przez 4 dni przybrała 170g więc chyba dobrze.

U nas znów nie przespana noc. Coś się moje dziecko przestawilo, i jak w nocy zje nawet na śpiocha, to rozbudza się i nie śpi. aby jeszcze leżała, ale ona jęczy co chwile i trzeba nosić i lulac. Zasypia po 2-3h 🙈
W międzyczasie kilka razy cyca i potem wychodzi, że dopiero co zasnelaa za godzinę powinnam ją budzić na karmienie. Ale to bez sensu 🙈 wczoraj ją ważyłam i waży 4110g czyli przez 4 dni przybrała 170g więc chyba dobrze.
Przybiera to najważniejsze, a ode śpisz gdy ktoś przejmie mała. Lub podczas innej jej drzemki.

Na 9:30 szybki test na covid i na 10 KTG. Dziś 6 dzień po terminie.

Przybiera to najważniejsze, a ode śpisz gdy ktoś przejmie mała. Lub podczas innej jej drzemki.

Jutro będzie tydzien to pewnie już zatrzymają albo maluch sam wyskoczy😉😘
Powodzonka

Moja mała miała tak dzisiaj w nocy obudziła się o 3 z brudną pieluszką
Potem cycoś prawy lewy jeszcze raz prawy 🙈 i znów brudna pieluszka i tak do 4.30 usnęła na moim brzuszku dopiero a teraz cwaniarka grzecznie odsypia 😄
Moja mała to u tak ja zauważyłam najbardziej aktywna w tych godzinach co w brzuszku czyli najmniej senna miedzy 22 a 23 i 3 a 5 rano 😄 wtedy mruczy oczka jak 5 złoty
My juto wizyta położnej zobaczymy jak urośliśmy od czwartku 😊

Mam pytanie do mam z maluchami jak długo trzymał wam się kikut pępowiny?
U nas dzisiaj 15 dzień mija i jest taka wyschnięta w 80% dużo mniej wyschnieta jest od strony gdzie dotyka się z brzuszkiem 😊
A nie pamiętam jak to było przy rodzeństwie z resztą co kilka lat inne wytyczne dotyczące pielęgnacji pęka 😊

Moja mała miała tak dzisiaj w nocy obudziła się o 3 z brudną pieluszką
Potem cycoś prawy lewy jeszcze raz prawy 🙈 i znów brudna pieluszka i tak do 4.30 usnęła na moim brzuszku dopiero a teraz cwaniarka grzecznie odsypia 😄
Moja mała to u tak ja zauważyłam najbardziej aktywna w tych godzinach co w brzuszku czyli najmniej senna miedzy 22 a 23 i 3 a 5 rano 😄 wtedy mruczy oczka jak 5 złoty
My juto wizyta położnej zobaczymy jak urośliśmy od czwartku 😊

Mam pytanie do mam z maluchami jak długo trzymał wam się kikut pępowiny?
U nas dzisiaj 15 dzień mija i jest taka wyschnięta w 80% dużo mniej wyschnieta jest od strony gdzie dotyka się z brzuszkiem 😊
A nie pamiętam jak to było przy rodzeństwie z resztą co kilka lat inne wytyczne dotyczące pielęgnacji pęka 😊
U nas odpadł w 6 dobie. Przy starszych córkach w 4 i 5 dobie. Długo wam się trzyma. A coś z tym robisz? My przemywaliśmy patyczkiem spryskanym octaniseptem.

reklama
Moj też się każe nosić. Ostatnio mam wrażenie, że w ogóle nie śpi w łóżeczku. Zwłaszcza wieczorami jest atak histerii i wiszenie na cycu. Czytałam, że to niby normalne,ale czasami już tak wyje, ze się zastanawiam czy coś mu nie dolega.
Plus jest taki, że ładnie przybiera - wczoraj już miał prawie 4600 g.
U nas kikut odpadł po tygodniu.

Do góry