reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2021

Mam podobnie. Jednak w drugiej ciąży już się swoje człowiek nasłuchał w przychodniach, poczekalniach i szpitalach. Jakoś tak szerzej się patrzy.
Dzień dobry dziewczyny,
też mam teraz większe obawy niż w pierwszej ciaży. Ale u mnie to pewnie wynika z 3 lat starań o drugiego dzidziusia, ciąży pozamacicznej w międzyczasie, niedrożnym jajowodem, inseminacjami, stymulacją do in vitro itd. A i mojej siostrze przy drugim dziecku wyszły kiepskie wyniki Pappa i miała aż amiopunkcję, więc też się nasłuchałam😥 Ogólnie to w październiku dostałam się do programu regundacji in vitro i od grudnia miałam zaczynać nową procedurę, a tu nam się taki cud się trafił😊 Może i dlatego bardziej się boję, czy wszystko będzie dobrze.

reklama
Dużo się na nim dowiedziałaś? :) To pierwsze USG genetyczne jest już robione przez brzuch? 😁
Sporo, opowiadał pokolei gdzie są jakie narządy i czy są obecne. Mierzył te wszystkie rzeczy, które miał mierzyć. Pokazywał obie rączki i nóżki, sprawdzał też bicie serduszka, mówił, że znajduje się w klatce piersiowej. Że głowa z mózgiem w porządku 🙂
Badanie miałam robione przez brzuch. Mówił, że jak nie będzie widać wszystkiego to wtedy się robi ginekologiczne.
Aa i jeszcze maluch chyba miał czkawkę, bo cały podskakiwał 😁

Nie stresuj się, na pewno jest dobrze trzeba myśleć pozytywnie i nie przywoływać złych myśli, to już taki moment, że zaczynają mdłości przechodzić stopniowo, u mnie było lepiej od 9+4 ale wspomagałam się płatkami migdałów są dobre na zgage, być może to też pomogło na wymioty i mdłości, tydzień temu byłam na usg u innego lekarza i było ok, teraz tylko czasami mnie zamdli. Dzisiaj 11+3, o 15:30 wizyta ciekawe co moja ginekolog mi powie, nie mogę się doczekać.
Dziękuje za miłe słowa , ja też miałam mieć dziś wizytę , ale ginekolog przełożyła na następny tydzień bo zachorowała. Mnie migdały pomagały z początku , ale później jak już przechodziłam apogeum z Mdłościami to nic , a nic nie chciało pomóc, nawet imbir. Teraz staram się wykorzystać ten lepszy czas na to by więcej zjeść niż same owoce i wyjść na spacer , ponieważ praktycznie od 25 grudnia byłam przywiązana do łóżka takie miałam mdłości. Trzymam kciuki za Twoją wizytę ✊🏻 Rośnijcie zdrowo i silnie ♥️

Sporo, opowiadał pokolei gdzie są jakie narządy i czy są obecne. Mierzył te wszystkie rzeczy, które miał mierzyć. Pokazywał obie rączki i nóżki, sprawdzał też bicie serduszka, mówił, że znajduje się w klatce piersiowej. Że głowa z mózgiem w porządku 🙂
Badanie miałam robione przez brzuch. Mówił, że jak nie będzie widać wszystkiego to wtedy się robi ginekologiczne.
Aa i jeszcze maluch chyba miał czkawkę, bo cały podskakiwał 😁
Cudowne wieści! A płeć, mówił coś lekarz?

Sporo, opowiadał pokolei gdzie są jakie narządy i czy są obecne. Mierzył te wszystkie rzeczy, które miał mierzyć. Pokazywał obie rączki i nóżki, sprawdzał też bicie serduszka, mówił, że znajduje się w klatce piersiowej. Że głowa z mózgiem w porządku [emoji846]
Aa i jeszcze maluch chyba miał czkawkę, bo cały podskakiwał [emoji16]
Ale cudowne wiadomości [emoji3590] ja sie nie mogę doczekać mojej wizyty! Wstaw jakieś zdjęcie fasolki [emoji846]

A ja dziś numer odstawiłam... było tak ślisko na podwórku, że orła wywinęłam 😱 w trakcie upadania myślałam tylko żeby nie na brzuch! Ostatecznie wylądowałam na boku uda... Już przeczytałam chyba pół internetu co wtedy, ale piszą, żeby się obserwować. Taka ze mnie niezdara 🤦‍♀️

A ja dziś numer odstawiłam... było tak ślisko na podwórku, że orła wywinęłam 😱 w trakcie upadania myślałam tylko żeby nie na brzuch! Ostatecznie wylądowałam na boku uda... Już przeczytałam chyba pół internetu co wtedy, ale piszą, żeby się obserwować. Taka ze mnie niezdara 🤦‍♀️
Pod tym względem ciąża zima to masakra. :( Też się boję upadków lub lodowiska na drodze jak jadę.

reklama
Trzeba uważac, ja też byłam wczoraj blisko na dodatek na schodach 🤦‍♀️ serce w gardle

Do góry