Haha też miałam taką zasadę, a jak urodzimy własne to już nie będzie wyjściaO matulu, myślałam, że tylko ja mam przerażenie [emoji85] Totalnie nie mam doświadczenia przy takich maluszkach. Zawsze miałam zasadę, że nie dotykam dzieciątek przed 6 miesiącem życia, bo to przecież strach, żeby krzywdy nie zrobić [emoji86]
Wiem jednak, że jak nasze pociechy przyjdą na świat, to wszystko się zmieni i będziemy takie szczęśliwe, że mamy je tak blisko [emoji16]
Dobrego i spokojnego dnia dla Was Dziewczyny [emoji3526]
reklama
To idziemy łeb w łeb, ja w niedzielę zaczynam 8 tydzień ☺ ale tak mi wolno czas leci, chyba ze względu na te siedzenie w domu, że jak widzę dziewczyny, które piszą już o prenatalnych i są w 11 czy 12 tygodniu to mam wrażenie, że ja mam jeszcze do tego całą wiecznośćDzisiaj zaczęłam 8 tydzien, wiec może jeszcze wszystko przede mną[emoji28]
Dziewczyny, z ciekawości bo nigdy nie wiem jak to liczycie? - zaczynacie 8 tydzień wówczas gdy jest np 8+1, 8+2 itd. Czy to już jest dla Was 9 tydzień bo on już leci a 8 się w sumie skończył?To idziemy łeb w łeb, ja w niedzielę zaczynam 8 tydzień ☺ ale tak mi wolno czas leci, chyba ze względu na te siedzenie w domu, że jak widzę dziewczyny, które piszą już o prenatalnych i są w 11 czy 12 tygodniu to mam wrażenie, że ja mam jeszcze do tego całą wieczność
Wydaje mi się, że rodząc w sierpniu to raczej taki must have ja raczej kupię ogólnie to przeraża mnie tzw zagotowywanie dzieciaczków, ja to tak nazywam. My z mężem jesteśmy zimno lubni często nawet o tej porze śpimy przy rozszczelnionym oknie i dużo wietrzymy. Wiem, że takie maleństwo nie ma swojej własnej termoregulacji jednak wydaje mi się, że tak jak kiedyś w domu robiło się ukrop dla maleństwa to minęły. Czy się mylę i mnie sprostujecie, że źle myślę?Odnośnie ubranek, to mnie cały czas zastanawia aspekt rampersów z krótkimi nogawkami. Może doświadczone mamy się wypowiedzą czy one są praktyczne?
Ja się sugeruję aplikacją i jak mi wybije jutro 8 tydzień to jest po prostu 8, w poniedziałek będzie 8+1 i tak aż do 8+6 i wtedy kolejny tydzień, 9. Ja mam dwie aplikacje i jedna podaje właśnie, że jestem 7+6 a druga już pokazuje że to jest 8 tydzień. Ja liczę skończone tygodnie i moja ginekolog tak samo czyli jak 7+6 to 7, a nie 8.Dziewczyny, z ciekawości bo nigdy nie wiem jak to liczycie? - zaczynacie 8 tydzień wówczas gdy jest np 8+1, 8+2 itd. Czy to już jest dla Was 9 tydzień bo on już leci a 8 się w sumie skończył?
Ja mówię, że to 8 tydz od 8t0d do 8t6d, takimi terminami operuje ginekolog i tego sie trzymam, chociaż dla mnie to 9 tydz bo to trochę chore teraz zobaczyłam jak to liczyła aplikacja i pierwszy dzień ciąży to był 0t1d to jak wtedy byłam w zerowym tygodniu? Bo bez sensu dla mnie tydzień trwa tak jak pisałam wcześniej. Sama nie do końca to ogarniam szczególnie, że położna i lekarz operowali innymi tygodniami więc to już w ogóleDziewczyny, z ciekawości bo nigdy nie wiem jak to liczycie? - zaczynacie 8 tydzień wówczas gdy jest np 8+1, 8+2 itd. Czy to już jest dla Was 9 tydzień bo on już leci a 8 się w sumie skończył?
Tak, te aplikacje właśnie różnie mówią, a lekarz tak jak piszesz że jak jest 8+3 to nadal jest to 8. Ale ja lubię patrzeć na aplikację, która mówi mi że wtedy już trwa 9 tydzień, zawsze to trochę do przoduJa się sugeruję aplikacją i jak mi wybije jutro 8 tydzień to jest po prostu 8, w poniedziałek będzie 8+1 i tak aż do 8+6 i wtedy kolejny tydzień, 9. Ja mam dwie aplikacje i jedna podaje właśnie, że jestem 7+6 a druga już pokazuje że to jest 8 tydzień. Ja liczę skończone tygodnie i moja ginekolog tak samo czyli jak 7+6 to 7, a nie 8.
laurelle
Fanka BB :)
Dziewczyny z TP na początku sierpnia powoli będziemy kończyć pierwszy trymestr! Jak u was samopoczucie? Minęły nudności? Ja odpukać jestem tą przyszłą mamą, która nie poznała co to wymioty i mdłości w pierwszym trymestrze czytałam, ze w I trymestrze przyszła mama może przybrać na wadze ok 1-5kg. Jak jest u was? U mnie waga minimalnie niższa niż przed zajściem w ciąże. Cały pierwszy trymestr byłam aktywna fizycznie- jeżdżę głównie rowerem stacjonarnym. wieczorami jednak brzuszek już troszkę widać pozdrawiam!
k_katerina
Jak już się dzidziuś urodzi to tak często będziesz przebierala bo np uleje że raz dwa dojdziesz do wprawy dziecko ubiera się łatwiej niż lalkę, bo lalka ma sztywne ręce i nogiMuszę powiedzieć, że mnie te wszystkie ubranka przerażają, tzn przeraża mnie wizja ubierania w nie noworodka. To moja pierwsza ciążą i ciągle się zastanawiam, jak to się robi, żeby nie uszkodzić dziecka. Oglądałam nawet jakieś filmy instruktażowe, ale średnio do mnie przemawiają starsze niemowlę to już inaczej, ale noworodek... BTW, pozdrawiam o 4 w nocy z kolejnej już pobudki w tę cudowną, prawie bezsenną noc
reklama
k_katerina
To ja mam tak samo tylko chyba 8+5 i wizyta też 26 po 4 tygodniachJa dziś 8+6 więc mamy podobnie, nawet z objawami wizyta dopiero 26.01 po 4 tyg... doczekać się nie mogę!