Witajcie w sobotę kochane!
Dziewczyny z TP na początku sierpnia powoli będziemy kończyć pierwszy trymestr! Jak u was samopoczucie? Minęły nudności? Ja odpukać jestem tą przyszłą mamą, która nie poznała co to wymioty i mdłości w pierwszym trymestrze
czytałam, ze w I trymestrze przyszła mama może przybrać na wadze ok 1-5kg. Jak jest u was? U mnie waga minimalnie niższa niż przed zajściem w ciąże. Cały pierwszy trymestr byłam aktywna fizycznie- jeżdżę głównie rowerem stacjonarnym.
wieczorami jednak brzuszek już troszkę widać
pozdrawiam!
Mi dziś właśnie aplikacja pokazała, że zaczynamy II trymestr - ucieszyłam się
Ja stety/lub niestety doświadczyłam zarówno mdłości, jak i wymiotów. Najgorszy był 8-10 tc. Ale teraz jest już faktycznie lepiej, cieszę się. Rano jeszcze było spotkanie z toaletą, ale nie trzyma mnie cały dzień, to bardziej chwilowe napady.
Ja też z tych aktywnych
Od ok. 2 tygodni zmęczenie mniejsze, więc wracam powoli do mojej intensywniejszej jogi i regularnych marszy. Jeśli lekarz pozwoli planuję też wykorzystać sezon zimowy na narty biegowe, które uwielbiam. Oczywiście bezpiecznie, na spokojnych trasach, spacerowo
Póki co nie zauważyłam, żebym jakkolwiek przytyła, ale wagi nie mam. Brzuch rano nadal płaski, aż się nieco zastanawiam czy to ok. Wieczorem, jak dokucza wzdęcie tylko - wtedy faktycznie jest inny.
Kochane ja dziś dobrze zaczęłam dzień od porannej jogi i właśnie jestem po śniadanku, które cieszę się, bo weszło bez rewolucji. Teraz planuję piec jakieś zdrowe placuszki do kawy, w końcu apetyt wraca. Wam również życzę cudownego poranka i udanej soboty, dużo zdrówka i jak najlepszego samopoczucia <3