reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2021

reklama
Na każda wizytę powinno się robić. Czyli wychodzi ze co miesiąc. Z tym, ze ja mam zalecenie na razie żeby robić mocz i glukozę tylko badać, bo mam wszystkie książkowe wyniki i nie ma sensu kłuć się co miesiąc :)
To chyba zależy od lekarza. Ja tez miałam książkowe, ale przynosiłam zawsze aktualne.
glukoza nie jest taka straszna. Poza tym teraz są tez takie o smaku coli albo pomarańczy :)

To chyba zależy od lekarza. Ja tez miałam książkowe, ale przynosiłam zawsze aktualne.
glukoza nie jest taka straszna. Poza tym teraz są tez takie o smaku coli albo pomarańczy :)
Dla mnie to badanie to koszmar, takie to słodkie, że ledwo dawałam radę.... 🙁 Mam nadzieję, że w później w ciąży jakoś to przełknę.. Pocieszam się tym, że zazwyczaj robią dwie próby i jak nadal wymiotuję się roztwór to nie każą tego pić w nieskończoność 🙈

Ale chyba nie będzie jakiegoś dramatu, że ja czekam na konsultacje z lekarzem do piątku?? I wtedy dowiem się co dalej robić. Bo teraz to nawet nie wiem co robić i się martwię, że te bakterie mogą źle wpływać na ciąże... 🙁
Chodzi o te bakterie w moczu itd.
Daj znać co lekarz Ci powiedział, tak dla porównania. Ja napiszę w pn po wizycie. :)

Dziękuję Ci bardzo za uspokojenie, bo zestresowałam się tym wynikiem potem jeszcze się naczytałam jak to może źle działać, najgorzej właśnie jak człowiek za bardzo zacznie drążyć temat na internecie... 🙈 Dobrze, że tutaj zawsze może liczyć na wsparcie ❤️❤️ Spokojnej i przespanej nocy dla każdej z Was 🤗
Takie infekcje są bardzo powszechne w ciąży. Pij dużo wody, możesz też sok z żurawiny. I jeszcze jedna sprawa: może być tak, że pobrałaś próbkę do badania w niewłaściwy sposób i stąd te bakterie. Warto poczytać, jak to się robi w prawidłowy sposób, ja też nie wiedziałam wcześniej

reklama
Ja właśnie odczytałam wyniki i tez mam bakterie w moczu, normy 0-135 a mój wynik 165. Nie mam objawów żadnej infekcji pęcherza.. Inne parametry idealnie w normie. W poniedziałek mam wizytę i dopiero wtedy to skonsultuję z lekarzem..
Ja w żadnych wynikach moczu nie mam pozycji Bakterie. Czyli ich nie mam czy nie zostało to przebadane? Jak sądzicie?

Do góry