reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2021

Hej dziewczyny , Ja dziś po badaniach krwi , oczywiście zrobili mi się słabo i oblało mnie potem. Na szczęście panie w labolatorium są wyrozumiałe i kazały mi nie wstawać z fotela , obniżyły go do pozycji leżącej , kazały ściągnąć maskę i poleżeć. Obok mąż tez miał pobierana krew , ponieważ moja ginekolog dała mu tez jakieś badania. Pamiętacie jak pisałam , że u nas na wyspie nie robią obciążenia glukoza , ano już robią 😅. Obok mnie siedziała dziewczyna dokładnie po tym badaniu. Moja siostra jak tu rodziła nie miała tego badania , 4 lata jak rodziła grecka przyjaciółka też nie miała. Jak widać zmieniło się. Wyszłam z labolatorium i trochę się popłakałam mężowi , że jest mi wstyd , że omdlewam przy tym badaniu , baaa nawet na usg pierwszym zrobiło mi się słabo. Czuje się taka beznadziejna z tego powodu jak reaguje mój organizm. Na pierwszym badaniu z krwi było Ok ,, dokaldnie na sprawdzenie bety, później usg to zasłabłam , teraz krew zasłabłam. 😖😔Dobrze , że mąż może ze mną chodzić. Życzę Wam dużo zdrówka i przesyłam Ciepłe pozdrowienia.
Fajnie, że wszystko dobrze się skończyło. A ja miałam iść dziś ale jakoś z lenistwa albo ze strachu przełożyłam na jutro. Zobaczymy jak ja na czczo wytrzymam i potem euthyrox i jeszcze przynajmniej 0.5 godziny na czczo.
A i dzięki za ciepłe pozdrowienia, bo u nas coraz zimniej😱

reklama
Hej dziewczyny , Ja dziś po badaniach krwi , oczywiście zrobili mi się słabo i oblało mnie potem. Na szczęście panie w labolatorium są wyrozumiałe i kazały mi nie wstawać z fotela , obniżyły go do pozycji leżącej , kazały ściągnąć maskę i poleżeć. Obok mąż tez miał pobierana krew , ponieważ moja ginekolog dała mu tez jakieś badania. Pamiętacie jak pisałam , że u nas na wyspie nie robią obciążenia glukoza , ano już robią 😅. Obok mnie siedziała dziewczyna dokładnie po tym badaniu. Moja siostra jak tu rodziła nie miała tego badania , 4 lata jak rodziła grecka przyjaciółka też nie miała. Jak widać zmieniło się. Wyszłam z labolatorium i trochę się popłakałam mężowi , że jest mi wstyd , że omdlewam przy tym badaniu , baaa nawet na usg pierwszym zrobiło mi się słabo. Czuje się taka beznadziejna z tego powodu jak reaguje mój organizm. Na pierwszym badaniu z krwi było Ok ,, dokaldnie na sprawdzenie bety, później usg to zasłabłam , teraz krew zasłabłam. 😖😔Dobrze , że mąż może ze mną chodzić. Życzę Wam dużo zdrówka i przesyłam Ciepłe pozdrowienia.
Dokładnie jak

U mnie w dalszym ciągu mdłości i wymiotów brak za co jestem przeogromnie wdzięczna [emoji2][emoji120]

Ale zastanawiam się nad tą poduszką, bo nocki sa ciężkie. Budzę się po kilka razy w nocy,a rano nie umiem wstać. Jeśli macie już jakieś sprawdzone to podeślijcie do nich linka plisss [emoji7]
Ja mam poduszkę ze smyka, zwykłą szarą, kosztowała bodajże 70 zł 😊 jest bardzo wygodna, ja kupiłam ze względu na to, że zawsze spałam na brzuchu, a teraz wiadomo, przestawiłam się na spanie na boku i bardzo mi to pomogło. Aczkolwiek od kilku dni poszła w odstawkę bo jak się budzę w nocy to mam wrażenie, że mi przeszkadza i ją wyrzucam z łóżka.

Hej, ja też jestem chętna na wątek zamknięty 🙂 U mnie poranki niestety są średnie, zaraz po zjedzeniu śniadania zaczynają się mdłości, nawet zdarzyło się, że ciągnie mnie na wymioty 😔 Nie mogę otwierać lodówki bo czuje okropny zapach, przy smażeniu mięsa to samo 🤢 Nawet nie bardzo mogę pić bo też mi nie smakuje nic. Też się obawiam jak zaniosę pobranie krwi na czczo 😐

Dokładnie jak napisała Naomi89 nie mamy na to wpływu. Ja mam bardzo słabe żyły . I dl Annie pobieranie krwi jest straszne ale z tego względu że nigdy nie udaje się za 1 razem ;) za 3-4 a czasem za 8 uda się pobrać krew.

Blondynka87 trzymam mocno kciuki aby wszystko było dobrze :)

Fajnie, że wszystko dobrze się skończyło. A ja miałam iść dziś ale jakoś z lenistwa albo ze strachu przełożyłam na jutro. Zobaczymy jak ja na czczo wytrzymam i potem euthyrox i jeszcze przynajmniej 0.5 godziny na czczo.
A i dzięki za ciepłe pozdrowienia, bo u nas coraz zimniej😱
Wierzę , że dasz radę. Najlepiej byś nie szła sama , ale faktycznie nie fajnie jak nie możesz podnieść niczym cukru po tym badaniu , ponieważ mi coś słodzonego zawsze poprawia samopoczucie po badaniu krwi. Trzymam mocno za Ciebie kciuki ✊🏻

Dziewczyny , czy któraś z Was używała takich opasek na nadgarstki przeciw mdlłoscią ? w internecie są różne opinie ,że pomaga , i że nie pomagają , ale zamówiłam by sama się przekonać czy coś wspomogą. Jestem już wykończona Mdłościami 24 na dobę , raz mi trochę lepiej to wyjdę z domu , wczoraj i przed masakra i płacz. Jak mi przyjadą i zacznę używać to dan znać czy coś się zmieniło. Opaski są dostępne także w Polsce.
9E1CBD0E-C796-4934-BFB0-D3BDBDCDFD0D.png

O rany! Dzis pierwszy raz po 2 tygodniach oszczędzania się i zalegania w domu jadę na wizytę do lekarza i chciałam się wystroić i ..... ledwo mieszczę się w spodnie 🙈 a to dopiero 10t 5d. zapinam się jeszcze ale balon sterczy i raczej nie wysiedzę kilku godzin w samochodzie z takim obcisnietym brzuchem.. 🙊a na dodatek na hm promocja się skończyła a ja na wszelki wypadek oczywiście nic nie kupiłam bo nie chciałam zapeszać do czwartkowej wizyty u gina !!! A jak Wasze brzuszki???

reklama
Do góry