reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2021

No nie jem przynajmniej 30 minut po eutyroxie ale wiąże sie to z nasilonymi porannymi mdłościami. Potem ssanie w żołądku, oj łatwo nie jest.🤭

reklama
No nie jem przynajmniej 30 minut po eutyroxie ale wiąże sie to z nasilonymi porannymi mdłościami. Potem ssanie w żołądku, oj łatwo nie jest.🤭
Wiem, bo mam obecnie to samo, ale trezva wytrzymać. W poniedziałek idę badać TSH, ciekawe czy się ruszyło po 2 tygodniach..

Jeśli chodzicie w nocy siku, możecie wziąć eurytrox w nocy. A jeśli nie chodzicie, to będziecie chodzić 😂

Trzy miesiące temu miałam TSH prawie 6. Dwa miesiące później poniżej 4. Ile teraz, dowiem się w przyszłym tygodniu. W poprzedniej ciąży, w 20 tygodniu, TSH skończyło mi do prawie 6. Nie miało to wpływu na nic. Ani zajście w ciążę, ani donoszenie jej, ani na zdrowie dziecka.

I co najmniej 30 minut nic nie jeść...
Moj endokrynolog twierdzi,że euthyrox należy brać na czczo-minimum 2 godziny przed posiłkiem i innymi lekami. Dzięki zachowaniu tak długiego czasu wiele pacjentek ma teraz niższe dawki i lepsze wyniki. I chyba u mnie się sprawdza.

Ja jestem 6+4 i żadnych mdłości. Jedynie czasami mnie zmuli.
Piersi bolą ale lekko.
Za to spanie mam niezłe :D w sumie jakbym mogła spalabym non stop hehe. I straszne mam zadyszki, bardzo się mecze.

Ostatnia edycja:
Moj endokrynolog twierdzi,że euthyrox należy brać na czczo-minimum 2 godziny przed posiłkiem i innymi lekami. Dzięki zachowaniu tak długiego czasu wiele pacjentek ma teraz niższe dawki i lepsze wyniki. I chyba u mnie się sprawdza.
U mnie 2 lekarzy i obu mówiło min. 30 minut najlepiej 1h. 2h nie ma szans bo bym poleciała, zaczyna mi się słabo robić i muszę coś zjeść. No chyba że mój wcześnie wstaje do pracy to biorę szybciej i idę dalej spać, ale nie zawsze tak się udaje.

reklama
A jakie miałaś tsh wcześniej. Leczysz się dluzej na tarczyce, czy dopiero w ciąży?

A jaki miałaś poprzedni wynik i ile bierzesz tyroksyny?
Przed ciąża miałam 3,8, bo przed staraniami zrobiłam badania wstępne.
Następnie zaczęłam barć eutyrox 25 ale po 4 tygodniach nic się nie ruszylo. Więc zaczęłam jeść 50 i tak po kolejnych 4 tygodniach spadło do 1,77. Wynik był dzien lub 2 przed pozytywnym testem. Później zaczęłam brac 25/50 i TSH uroslo po 2 tygodniach do 3, 2. W poniedziałek będzie 2 tygodnie jak biorę znów 50. I endo mówiła że na razie zostaje przy 50. Chociaż jeszcze może mi się dawka zwiększyć. Mam badać co miesiąc tsh i będziemy dostosowywać dawkę. Ft4 i ft3 mam wzorowe. Będę robić teraz antygeny jeszcze.
Ogólnie endo powiedziała, że gdyby nie planowanie ciąży to tabletek nie musiałabym brać bo byłam w normie. Więc zobaczymy co będzie po ciąży. Jeżeli antygeny wyjdą w normie to po ciąży odstawiam leki.

Do góry