W takim układzie to chyba tylko wchodzi w grę brać go na noc.Moj endokrynolog twierdzi,że euthyrox należy brać na czczo-minimum 2 godziny przed posiłkiem i innymi lekami. Dzięki zachowaniu tak długiego czasu wiele pacjentek ma teraz niższe dawki i lepsze wyniki. I chyba u mnie się sprawdza.
reklama
Z tym TSH to ostatnio w ogóle mam zagwozdkę
Od początku ciąży biorę 50 mg Euthyroxu i 30.12.2020 robiłam badanie TSH ze skierowania od gina w przyszpitalnym labo i wynik 3.65 !!!!
Wyniki odebrałam dopiero 5 stycznia i trochę spanikowana od razu pojechałam (byłam na czczo) zrobić badania prywatnie w diagnostyce. Wynik TSH 2,24 !!! Te same jednostki, żadnych zmian w lekach nie było.
Który wynik jest prawdziwy? Nagle przez 6 dni TSH samo spadło o prawie 1,5 jednostki?? W takie bajki nie uwierzę
Od początku ciąży biorę 50 mg Euthyroxu i 30.12.2020 robiłam badanie TSH ze skierowania od gina w przyszpitalnym labo i wynik 3.65 !!!!
Wyniki odebrałam dopiero 5 stycznia i trochę spanikowana od razu pojechałam (byłam na czczo) zrobić badania prywatnie w diagnostyce. Wynik TSH 2,24 !!! Te same jednostki, żadnych zmian w lekach nie było.
Który wynik jest prawdziwy? Nagle przez 6 dni TSH samo spadło o prawie 1,5 jednostki?? W takie bajki nie uwierzę
Mała111
Fanka BB :)
A krew pobierałaś oby dwa razy o tej samej porze? nie miałaś jakiś silnych stresów dzień przed badaniem?
tsh bardzo potrafi się wahać od różnych czynników, kilka razy w ciągu doby występuje jego wyrzut, a jeśli badałaś w dwóch różnych laboratoriach to różnice mogą być
tsh bardzo potrafi się wahać od różnych czynników, kilka razy w ciągu doby występuje jego wyrzut, a jeśli badałaś w dwóch różnych laboratoriach to różnice mogą być
Z tym TSH to ostatnio w ogóle mam zagwozdkę [emoji848][emoji848]
Nie sądziłam, że różnice mogą być aż takie duże. Dziesiątki jednostek to ok, ale aż tyleA krew pobierałaś oby dwa razy o tej samej porze? nie miałaś jakiś silnych stresów dzień przed badaniem?
Na szczęście ft3, ft4 są w normie, więc aż tak się tym nie martwię Powtórzę badanie za tydzień lub dwa i zobaczymy co tym razem będzie.
MtV
to zależy, u mnie było widać w każdej ciąży mniej więcej w 5+3, ale u wielu osób pojawia sie pozniejU mnie w 5tyg plus iles dni nie było widać serduszka. Sam pęcherzyk z ciałkiem żółtym. Za tydzień już było serduszko. Serduszko chyba widać dopiero po 6tyg. Tzn mam na myśli termin z USG bo on jest niby ważniejszy w obliczeniach i może się różnić nawet do 2 tyg z terminem z miesiączki
NattaliaKrk
No ja mówię na swoim doświadczeniu. W obu ciążach serduszko było widoczne dopiero na drugim USG.to zależy, u mnie było widać w każdej ciąży mniej więcej w 5+3, ale u wielu osób pojawia sie pozniej
dokładnie mam tak samo tylko że ja 8 tygJa jestem 6+4 i żadnych mdłości. Jedynie czasami mnie zmuli.
Piersi bolą ale lekko.
Za to spanie mam niezłe w sumie jakbym mogła spalabym non stop hehe. I straszne mam zadyszki, bardzo się mecze.
Aleksaaaandra
Dzień dobry jak wam mija niedzielny poranek?
Chodzi za mną myśl o położnej środowiskowej. Macie już wybrana ? Bo nie wiem w którym tygodniu trzeba już do wybranej zadzwonić i się "zapisać"
Chodzi za mną myśl o położnej środowiskowej. Macie już wybrana ? Bo nie wiem w którym tygodniu trzeba już do wybranej zadzwonić i się "zapisać"
reklama
M
madziejkaa359
Gość
Dziewczyny które są po 10 tygodniu, czy nadal odczuwacie bol brzucha jak na miesiączkę?