reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2021

reklama
Dzień dobry ,

Wolne i po - czas wracać do rzeczywistości [emoji849]

Walcze z okropnymi wzdęciami - czego nie zjem to dramat [emoji849]

Moje tsh jakis czss temu bylo 1.22 - 1.28 ,e przyszlym tyg powtórzę przy okazji badań i zobaczymy.

Powodzenia na wizytach [emoji106] .
Któraś dzis wizytuje ?
ja właśnie wróciłam od ginekologa :) dostałam cała listę badań do zrobienia i za 4tyg kontrola :)

U nas będzie albo Franek albo Blanka. Strasznie mi się te imiona podobają [emoji3]

Super ze sie odezwalas . Jak sie czujesz?

U nas chlopaki sa Oliwier i Tymoteusz , jezeli 3 bedzie chlopak to niewiemy narazie , jak dziewczynka to w sumie tez niewiem . Narazie maz mowi ze to Tosia ( jest film dla dzieci Tosia i Tymek ktory mlodszy lubi)

U nas chlopaki sa Oliwier i Tymoteusz , jezeli 3 bedzie chlopak to niewiemy narazie , jak dziewczynka to w sumie tez niewiem . Narazie maz mowi ze to Tosia ( jest film dla dzieci Tosia i Tymek ktory mlodszy lubi)
Tak troszkę mnie tu nie było. Oprócz bólu piersi to jak bym w ciąży nie była no chyba że nadchodzi wieczór i brzuch mam tak duży jakby był 5 miesiąc 😂😂 no u nas to już chyba bez różnicy płeć. Bo mamy bliźniaki parkę 😀

Ja Wam dziewczyny zazdroszczę , że możecie jeść normalnie. Ja niestety bez zmian , jedynie mogę wcisnąć jabłka , tosta czy bułkę z serem. Niestety żądny obiad mi nie wchodzi , mąż wczoraj zrobił kluski śląskie i fasolkę po brytońsku i niestety nie mogę. Czuje się głodna , ale nie mogę nic wcisnąć. Tak bym chciała już normalnie funkcjonować , a przez mdłości całodobowe niestety jestem jak zombie. Te leki co przepisała mi gin, mam brać po wymiotach , ponoć jak wezmę przed to je zwymiotuje wiec ich nie biorę i dalej mecze się z mega Mdłościami. Nie mam żadnych zachcianek , wręcz całkowicie mnie odrzuca od jedzenia , jedyny napój jaki mogę pić to herbata i niestety ona zaczyna mi też nie smakować. Dziś mąż jedzie na zakupy by kupić dużo owoców , poproszę go o kompot bo muszę znaleść sposób na siebie. Co do płci , raczej czuje , że będzie to chłopak, i mąż ma podobne przeczucia. Imie mamy tylko dla dziewczynki , a dla chłopaka jeszcze nie. Nie myśle jeszcze o porodzie , a mąż był przy mnie przy pierwszym usg. Oczywiście dopiero Pani go zawołała by usłyszał seduszko. Na badaniu cytologicznym i wkładaniu kamerki był obok za ścianką. Ja raczej wolałabym mieć męża przy porodzie , ale u nas na wyspie niestety nie może być. Nie wiem kiedy będą u mnie zachcianki żywieniowe , ale może jak miną mdłości. Boje się , że będę mieć ochotę na coś , czego tu nie mamy na wyspie ( Grecja ) np ogórków kiszonych , mc Donalda , kfc itp. 🤭

Do 9 tygodnia może spadać. Nie będę się wymądrzać bo jeszcze lekarzem nie jestem[emoji23] ale w książce z fizjologii można znaleźć nawet taki wykres podzielony na tygodnie z zależnościami hcg i tsh. Poza tym cały czas jesteś w normie, więc spokojnie:)
Studiujesz medycynę? ;) Widziałam po postach, że masz bardzo szeroka wiedzę na ten temat. Ginekologia? Czy inna specjalizacja?

Mi się marzy dziewczynka i od początku coś tak czuje podoba mi Pola, Klara i Łucja dla chłopca nie wiemy bo jakoś zawsze w mojej głowie była dziewczynka, myślę może o Antku.

Wiecie może ile duphaston się wchłania z tabletki bo czasami mnie mocno mdli np dzisiaj a biorę między 9-10 i w razie spotkania z toaleta to nie wiem czy powinno brać się druga?

reklama
Do góry