princess_88
Fanka BB :)
U mnie będzie trzecia cesarka i już mam ataki paniki jak o tym pomyśle... trzęsę się na sama mysl. Jeszcze gdyby była w narkozie ze budzisz się i już jest po, to spoko, ale cesarki planowane maja zewnatrzoponowe i podpajęczynówkowe znieczulenia a na stole łącznie to prawie 2 h się leży :/ przytomna ale otlumaniona, ciśnienie spada itp. Ja bym chciała rodzic naturalnie ale nie jest mi dane i trudno. Faktycznie jak się nasłucha w tv jak potrafią lekarze okaleczyć dziecko przez zaniedbanie to strach rodzic naturalnie ale cesarka to nic przyjemnego. Najlepsza opcja to rodzic naturalnie ze znieczuleniem ale nie każdy może...
Ja właśnie jestem nastawiona na cesarkę. Za dużo naoglądałam się porodów naturalnych i komplikacji, także ja dziękuję bardzo... Cesarka do mnie bardziej przemawia. Poza tym mam duża wadę wzroku i do tej pory zawsze okuliści mówili, że w przyszłości proszę myśleć o cesarce dla bezpieczeństwa.. Także mam nadzieję, że nie będzie problemu ze zdobyciem zaświadczenia o cc. Ale póki co staram się nie plątać niepotrzebnie po lekarzach, żeby unikać wirusa. Zajmę się tym w II trymestrze